Magnussen: Nadogradnje su uzbudljive, a pokazali smo da se možemo nositi s konkurencijom i bez njih

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 2 godina 2 min 3 komentara

Iako su glavne teme ovog vikenda umirovljenje Sebastiana Vettela i pritisak na Ferrariju da kapitalizira potencijalnu prednost na stazi koja bi im trebala odgovarati – ovo je ekstremno važna utrka i za ekipu Haasa koja je donijela veliki paket nadogradnji. On će biti samo na bolidu Kevina Magnussena koji bi se trebao kloniti nevolja i iskoristiti svaki krug na stazi da se taj paket što bolje uštima i da ekipa sakupi što je moguće više informacija uoči ljetne pauze.

“Jako sam uzbuđen, uvijek je zanimljivo kad dolaze novi dijelovi. Nadate se da će biti puno bolje, ali znamo otprilike što možemo očekivati u najboljem slučaju. Praksa pokazuje da se uvijek mora obaviti još nešto posla da bi se sve uštimalo s nadogradnjama. Rijetko nešto stavite i to onda odmah funkcionira. Idemo vidjeti kako ćemo izgledati ovog vikenda. Uzbudljivo je i sretni smo što imamo novosti.”

“Imali smo dobre performanse s ovim bolidom i od početka godine do danas smo puno toga izvukli iz ovog paketa. Znamo da je puno brzine u ovom bolidu.”

Magnussen se u Formulu 1 vratio nakon pauze pa je mogao razbistriti misli i procijeniti kako se ekipa promijenila u tom periodu. Zadovoljan je napretkom, ali svejedno smatra da su bili izvedivi i bolji rezultati, da je sreća malo češće bila na njihovoj strani:

“Ekipa ima dobru sezonu po pitanju performansi. Nismo uvijek imali toliko sreće i dojma sam da je svaki rizik ove godine pošao po krivu za nas. U tom scenariju počnete biti malo oprezniji. Prošlih par utrka smo imali nešto više sreće, osvojili smo vrijedne bodove. No, čak i bez nadogradnji smo se dobro nosili s dečkima s kojima smo se borili na početku godine. Nisu nam zapravo previše pobjegli. Na nekim vikendima su bili bolji od nas, ali gledajući sve – bili smo konkurentni.”

“Ogroman je pomak u usporedbi s prošlom godinom. S ovim novim pravilnikom sve je malo bliže, a ekipe mogu samo toliko napraviti s bolidom. Mislim da je to dobra stvar.”

Danac je trenutno na 12. poziciji u vozačkom poretku, 15 bodova iza Fernanda Alonsa i 3 boda ispred Daniela Ricciarda.


Odgovor

3 komentara

  1. Nelson Piquet
    graho Donator Prikaži

    Nadam se dobrom nastupu, i lijepoj količini bodova, novi dijelovi su tu, još je prošli vikend dobio novu PJ, tako da se nadam da će KMag biti “best of the rest”. Potajno se nadam da i Mick može imati dobar nastup i bar neki bod ukrasti.



    7
    7

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.