Alonso ugodno iznenađen Alpineovim tempom

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 2 godina 2 min 4 komentara

Fernando Alonso priznaje da je bio pomalo iznenađen što je upravo Alpine bio na čelu sredine poretka tijekom Velike nagrade Francuske, pogotovo nakon što je Lando Norris pokazao impresivan tempo u nadograđenom bolidu McLarena.

Norris je u kvalifikacijama u subotu bio peti, pola sekunde ispred sedmoplasiranog Alonsa. Međutim, u uvjetima utrke se Alpine pokazao uvjerljiviji od ekipe iz Wokinga i Alonso je ga je uspio preskočiti i završiti na 6. poziciji. Esteban Ocon se kvalificirao na 12. poziciju, a i on je preskočio drugi McLaren i završio na osmom mjestu, ispred Daniela Ricciarda.

“Vidjeli smo u petak na treningu da smo prilično solidni u dužem stintu.”

“Činilo se da na je nedostajalo malo brzine u jednom krugu za kvalifikacije.”

“Očigledno, baš će to biti ključno u Budimpešti, morat ćemo odraditi dobar posao u subotu. U Francuskoj nas je ugodno iznenadio bolid.”

“Dobro smo odradili utrku. Bili smo malo zabrinuti na početku vikenda da naš tempo neće biti dovoljno dobar, ali smo završili iza top 3 ekipe kao i inače, to je naša standardna pozicija. Top 7, top 6 – ovisno ima li odustajanja ispred nas. Danas je to bio Leclerc pa smo profitirali od toga. Mislim da smo imali vrlo solidnu utrku.”

Velika nagrada Mađarske na rasporedu je već ovog vikenda.


Odgovor

4 komentara

  1. Alpine
    Alpine Prikaži

    Ne znam što im se u kvalifikacijama dogodilo, cijeli vikend su se mučili s balansom u jednom krugu sa malo goriva, u dužim stintovima je bilo jasno da su 4 momčad po brzini za utrku.
    Samo još da Piastriu nađu negdje mjesto da može deda još bar 2 sezone odvoziti za njih, možda i dočeka bolid s kojim bi bio redovno na postolju što bi bilo fenomenalno za oproštaj od f1. Inače, Rossi tvrdi da mu u pregovorima nude praktički doživotni ugovor, da vozi kod njih poslije f1 u WEC-u do kad god hoće…



    14
    14

    0
  2. Lauber Prikaži

    Alonso je meni i dalje TOP 3 vozač na gridu. I Ocon je dobar, u tišini radi posao. Vidjet ćemo kako će to izgledati u budućnosti. Ne treba žuriti previše s mladima kad u starima još ima vatre. Hill je debitirao s 32.



    14
    14

    0
  3. Antonio Giovinazzi
    Osella Prikaži

    Šteta što Alpine nema barem malo bolji bolid jer i Alonso i Ocon su dosta dobro odrađivali posao u dosadašnjem dijelu sezone. Za Alonsa sam već pisao ovdje da smatram da je i dalje u top formi i da bi sa boljim bolidom itekako zapaprio vrhu. Što se Ocona tiče, odlično odrađuje posao ove sezone. Ima konstantno solidne rezultate te je većinu utrka završio s dobrim bodovima. Po meni ne bi trebali mijenjati postavu još koju godinu. Samo da im za sljedeću sezonu daju bolid koji će se boriti za postolja.

    Ne znam kakav je Alpine s nadogradnjama, ali u Francuskoj su bili uvjerljivo četvrta momčad. Kažem, šteta što u utrci ne mogu biti malo bolji jer vozači su svojim vožnjama, po meni, to zaslužili.



    12
    12

    0
  4. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    S ovakvom disciplinom, vozacima o radom, navijam za alpine!


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.