Wolff: Loše kvalifikacije su nam došle kao šamar, ne možemo shvatiti što je pošlo po krivu

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 2 godina 2 min 3 komentara

Mercedesov šef Toto Wolff nije vjerovao da je moguće zaostati devet desetinki za pole positionom na stazi Paul Ricard u Francuskoj.

“Da ste mi rekli da ćemo završiti ovako daleko, ne bih vjerovao da je to moguće. Ovo nam je na kao šamar.”

Mercedes je imao ohrabrujuće vikende na Silverstoneu gdje je u nekim periodima utrke bio i najbrži bolid, i na Red Bull Ringu u Austriji gdje su u kvalifikacijama izgledali kao da se mogu boriti za pole position prije nego su oba vozača napravila grešku i zabili se u barijere.

“Polako, ali sigurno smo se vraćali prema vrhu poretka. Dobre pokazatelje smo vidjeli već u Silverstoneu. U Austriji inače nismo kompetitivni i mogli smo vidjeti zašto zaostajemo, ali smo bili blizu. To je staza na kojoj krug traje jednu minutu, a mi smo zaostali tri desetinke, što je bio prihvatljivo.”

“Tu smo donijeli lijepi paket nadogradnji, staza je glatka, optimizam je tu. Mislili smo da ćemo ih uloviti, ali ne, performanse nisu bile tu. Ne možemo shvatiti što je pošlo po krivu.”

“Eksperimentirali smo sa stražnjim krilom. Isprobali smo skoro najveće krilo koje imamo, a Lewis je rekao da je osjećaj kao da vuče padobran iza sebe. Onda smo isprobali najmanje krilo, a ono nam je pak gubilo previše brzine u zavojima. Eksperimentirali smo s temperaturama guma…”

Wolff je priznao da ekipa trenutno ne može objasniti drastične razlike u performansama od vikenda do vikenda:

“Tijekom jedne sesije budemo potpuno nekompetitivni u prvom sektoru, a onda u drugom pokušaju u Q3 u tom sektoru budemo najbolji. Definitivno se nešto događa, ali ne znamo radi li se o vjetru ili o gumama. Nešto ne funkcionira na našem bolidu. Bolid je na rubu i jako je tanka linija između sjajnog i lošeg kruga. To trenutno ne možemo pogoditi i ne možemo shvatiti.”


Odgovor

3 komentara

  1. Fernando Alonso 14
    tapa-tapa Prikaži

    Možda je stvar u povratnim informacijama vozača? Ipak se voze predivni krugovi😁 šala mala! Donjeli su i drugi nadogradnje tako da…



    5
    5

    0
  2. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Kaže Wolf u Austriji smo kasnili 3 desetinke po krugu. To je na 10 krugova 3 sekunde , što je za cijelu utrku malo preko 21 sekunde. Malo ga matematika je..! Koliko ja znam Lewis je bio iza 40 sekundi a Russel oko minute iza vodećeg.



    7
    2

    5

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.