Verstappen: Ne želim se vidjeti u budućnosti kako vozim samo po uličnim stazama

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 2 godina 2 min 2 komentara

Aktualni prvak Max Verstappen osvrnuo se na rastući broj uličnih staza u Formuli 1 izjavom da ne želi da one u budućnosti gotovo u potpunosti zauzmu njezin kalendar jer bolidi ionako nisu dizajnirani za njih.

Verstappen je već ranije rekao da bi bila sramota izgubiti Spa-Francorchamps, a na to se osvrnuo i u najnovijoj izjavi:

“To je tužno. Kao prvo, to mi je najdraža staza. Mislim da je jednostavno odlična staza za vožnju.”

“Razumijem da je s obzirom na promet ponekad vjerojatno nešto teže doći do nje nego do ostalih staza, ali radi o legendarnoj stazi i ne želim se vidjeti kako 2028. ili kad god vozim samo po uličnim stazama blizu grada samo zbog približavanja fanovima ili čega god jer nam trebaju ovakve legendarne staze u kalendaru.”

“Naravno da razumijem da svi žele zaradu, ali postoji granica toga jer je važno zadržati ovakve sjajne staze u kalendaru umjesto da samo vozimo po uličnim stazama za koje smatram da F1 bolidi ionako nisu dizajnirani.”

Nakon što je prošle godine premijeru imala saudijska ulična staza u Džedi, ove je godine F1 prvi put vožena po ulicama Miamija, a već iduće godine čeka nas pompozno najavljena utrka u Las Vegasu. Nije poznato gdje će se dogodine voziti Velika nagrada Katara, no priča se o utrci u glavnom gradu Dohi, a za VN Francuske, za koju Paul Ricard nema ugovor nakon 2022., spominje se Nica. Jedina novost u kalendaru koja bi mogla stići na pravoj trkaćoj stazi je VN Južnoafričke Republike na Kyalamiju.


Odgovor

2 komentara

  1. Pastor Maldonado
    perodeformero Prikaži

    Slažem se.



    8
    7

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.