Gasly i Tsunoda očekuju napredak s velikim nadogradnjama u Francuskoj

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 2 godina 2 min 0 komentara

Vozači AlphaTaurija, Pierre Gasly i Yuki Tsunoda, nadaju se kako će im veliki paket nadogradnji koji talijanska momčad donosi na Veliku nagradu Francuske omogućiti bolje rezultate nakon niza loših vikenda.

Momčad iz Faenze nakon polovice sezone drži tek osmo mjesto u konstruktorskom poretku, a već tri utrke zaredom nisu osvojili ni boda. Posljednje bodove donio im je Gasly petim mjestom u Azerbajdžanu, a tada su i posljednji put imali predstavnika u završnoj kvalifikacijskoj rundi, i to s obojicom vozača, iako bi Gasly u Austriji prošao u Q3 da su suci na vrijeme primijetili prekoračenje granica staze u krugu Sergija Pereza.

Gasly se nada dobroj formi momčadi pred njegovom domaćom publikom:

“Nadam se da će situacija biti puno bolja s obzirom na nadogradnje koje ćemo imati na bolidu ovog vikenda. Većinom se odnose na aerodinamiku i trebale bi donijeti ozbiljan korak naprijed u performansama, stoga ih jedva čekam isprobati na Ricardu, u nadi da nas mogu vratiti u borbu za bodove.”

Tsunoda također polaže nade u nadogradnje:

“Ovo je staza na kojoj su potrebne postavke bolida koje dobro funkcioniraju u zavojima srednje brzine i može biti poprilično nezgodno jer imate brzi pravac i zavoj Signes, ali i zavoje niske i srednje brzine na kraju sektora 1 i 3.”

“Inače bi to istaknulo slabe točke našeg bolida, ali imat ćemo nadogradnje u Francuskoj, stoga se nadam da to više neće biti tako. Zaista je vrijeme da se vratimo ulascima u Q3 kako bismo lakše osvajali bodove nedjeljom.”

“Odlučili smo se za veliku nadogradnju umjesto puno malih. Nova nadogradnja fokusirana je na dodavanje većeg opterećenja na bolid, s obzirom na to da smo poprilično slabi u srednjim i brzim zavojima. Nadam se da će nam to donijeti više konzistentnosti i omogućiti nam da se ponovo borimo u vrhu sredine poretka.”


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.