Alonso još uvijek smatra da je Formula 1 predvidljiva i dosadna

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 2 godina 3 min 15 komentara

Fernando Alonso vjeruje da je Formula 1 i dalje predvidljiva, te da je zbog toga “previše dosadna”.

Španjolac se u F1 vratio s Alpineom, međutim, vrlo brzo se vidjelo da će nade o redovitim borbama za pobjede i naslove uglavnom ostati na razini maštarija. Istovremeno, prošle godine smo imali možda i najuzbudljiviju završnicu sezone ikad, a ove godine iz utrke u utrku pratimo hoće li na vrhu biti Red Bull ili Ferrari. Mercedes polako rješava svoje probleme i također ulazi u igru, što je za potpuno novu knjigu tehničkih pravila impresivan uspjeh. Svejedno, Alonso nije zadovoljan:

“Sve se svodi na Red Bull i Ferrari. Samo Verstappen, Leclerc, Sainz i Perez mogu pobijediti. Ne znam nijedan drugi sport u kojem je takva situacija.”

“Utrke su postale zabavnije i s ovim bolidima se možemo boriti, ali svejedno mislim da je previše dosadno. No, to je dio F1. Uvijek će biti ekipa koje su brže od drugih.”

Alonso je scenu borbe u Silverstoneu opisao kao senzacionalnu, ali se ne uzbuđuje previše jer je prije toga bio u “ničijoj zemlji”:

“Posljednji dio Silverstonea je bio senzacionalan, ali to je uglavnom zato što je sigurnosni automobil zbio bolide.”

“Odjednom sam mogao vidjeti vodeće ispred sebe. S druge strane – na pola utrke sam bio šesti i vozio sam usamljenu utrku. To nije jako uzbudljivo.”

Priznaje da je užitak pri povratku malo poremetila dominacija Ferrarija i Red Bulla. Ipak, i dalje je motiviran da pokaže da je bolji vozač nego prošle godine:

“Naravno da mi nedostaju žestoke borbe za postolja. Sjajan je osjećaj kad imam priliku zasjati kao u Kanadi kad sam bio pored Maxa u prvom startnom redu. To je sjajno u ovoj sezoni – mogu pokazati nešto što ljudi više ne očekuju od mene. To mi je uvijek bila snaga i na to sam ponosan. To me motivira – želim biti bolji vozač nego prošle godine. U ovom sportu se utrkujete i protiv sebe.”

Zasad je zadovoljan sezonom svoje ekipe:

“Prilično smo kompetitivni, ali smo imali neke pogreške i nismo imali previše sreće, kao na početku sprint utrke. Bolid nije najpouzdaniji, a zbog toga nismo osvojili previše bodova. Međutim, idemo u dobrom smjeru.”

“U Britaniji smo napravili dobar posao s nadogradnjama. Red Bull i Ferrari su još uvijek korak ispred nas, ali se zaostatak jako smanjio. Još zaostajemo u sporim zavojima, tu ima prostora za napredak.”


Odgovor

15 komentara

  1. Ferrari
    DavidNovinc18 Prikaži

    Nije pogriješio😂



    6
    1

    5
  2. Robert Kubica
    Yura Prikaži

    Dok je Ferrari u borbi za pobjedu, nikad nije dosadno makar vodili 30 sekundi 😅



    15
    11

    4
  3. Formula1
    f1zd Prikaži

    Ne prdi Fernando. Kad si ti dominirao samo ste ti i Fisichella mogli pobijediti. Eventualno još Kimi i Michael. Jedina sezona u zadnje vrijeme kad je više od 2-3 tima moglo pobijediti je bila 2012…

    Jedino zvuk treba popraviti. I gluposti sa track limitsima.



    9
    -4

    13
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Renault i Alonso nisu nikada dominirali. Kimi je sa McLarenom bi nerijetko brži i bolji i bez glupih pehova i odustajanja vjerovatno ne bi Alonso bio prvak. Naredne godine protiv Ferrarija je također bilo na knap i da Schumiju nije zvekno motor na predzadnjoj utrci tko zna kako bi završilo.



      6
      6

      0
    • Alain Prost
      Alain Prost Prikaži

      Je, vraga je dominirao, nije dominacija dva naslova za redom, da je Kimi bi mudriji, kao što nikada nije bio, ne bi Alonso vidio naslova, nije se McLaren kvario sam od sebe, da Ferrari nije prdnuo u predzadnjoj trci teško da bi i taj naslov vidio.

      Malo previše da, ali da, tako je bilo.



      1
      -1

      2
  4. Honda
    dzeno Prikaži

    Da je Alpina napravila šampionski bolid ne bi bila.



    14
    13

    1
  5. Fia
    Realista Prikaži

    U biti tocno je sve sto je rekao. Umjesto RB vs Mercedes imamo RB vs Ferrari. Utrkivanje je bolje, bolidi se mogu pratiti i pretjecanja su napetija (nisu umjetna), ali u sustini, imamo bitku za prvenstvo između dva vozaca.
    Mislim da F1 fanovi vise ni ne mogu zamisliti kako je to kad se tri ili vise vozaca bore za titulu, a bilo je takvih godina, prije cca 10-15 godina.
    No sve u svemu, ja sam zadovoljan. Ponavljam, utrkivanje je bolje, ali nisam siguran koliko bi bio zadovoljan da opet imamo RB vs Mercedes. Mozda sam samo zadovoljan zato sto je Ferrari u igri za titulu.
    Bio bi najzadovoljniji kad bi imali RB vs Ferrari vs Mercedes i mozda cak i McLaren, ali to je vec fantazija. Tri momcadi u borbi za titulu mi izgleda kao realna mogucnost i nadam se takvoj sezoni.



    9
    9

    0
    • Lewis Hamilton
      smr201 Prikaži

      Ma joj svira Nando bezveze, da je on u RB ili Ferrariju sigurno ne bi slušali ovakve gluposti.
      Mogu si misliti da je Hamilton izjavio ovako nešto kakva bi paljba bila u komentarima, ali Nando je generalno puno simpatičniji većini navijača, pa se i da njemu to ne zamjera.
      Ove godine se 4 vozača mogu boriti za titulu s tim da ako MB nastavi napredak do kraja sezone ćemo imati 3 ekipe u borbi za pobjede što je više nego dovoljno.
      U niti jednom sportu nisu svi igri za naslov, uvijek je to nekoliko igrača ili momčadi, nekad dvoje nekad petero ovisno o sezoni.



      9
      8

      1
      • Pirelli Wet
        r2d2 Donator Prikaži

        S prvim dijelom komentara se slažem, a drugi dio mi je upitan.
        Isto tako daljnji razvoj događaja može biti takav da Max lako i bez konkurencije osvoji naslov, pa će ispasti da je Fernando bio u pravu. Prva polovica 2017 i 2018 su bile dosta uzbudljive, a na kraju je Mercedes dominantno odnio oba prvenstva.


        0
        -2

        2
        • Lewis Hamilton
          smr201 Prikaži

          Naravno da je realnost da će to biti dvoboj Leclerc i Max. No Sainz i Perez imaju istu opremu dakle imaju jednake šanse boriti se naslov u teoriji.
          Šta može FIA ako se RB odlijepi i lagano uzme naslov? Neće svake godine mijenjati pravila.
          Ove promjene su uglavnom imale pozitivan efekt po meni.



          2
          2

          0
  6. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži
    x1

    Odi u penziju pa čangrizaj iz komentatorske kabine. Ovo se više nikome pa niti Sebu ne da slušat.



    9
    -10

    19
  7. Renault
    zd1400rt Prikaži

    A brate, kao da je jučer skužio što je F1.
    F1 je ovakva od svog prvog dana, a sezone poput 2008. i 2021. se događaju, eto jednom u 10-15 godina, s tim da ostalih 8 timova jedva tko gleda…

    Kada svi žele izjednačenu situaciju zašto onda F2 nije popularnija od F1….
    Mudraci



    2
    2

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.