Verstappen: Nisam očekivao da će Ferrari biti ovako dobar

Izdvojeno

Marko Litvić

Prije 2 godina 2 min 6 komentara

Max Verstappen je subotnji sprint završio na prvoj poziciji, zaradivši sebi dodatnih 8 bodova za vozačko prvenstvo i usput se postavio kao glavni favorit za pobjedu i u nedjeljnoj utrci.

Nakon starta i prvih nekoliko krugova se činilo kako će se to očekivanje ispuniti, ali onda se ukazao Monegažanin u Ferrariju – Charles Leclerc. Verstappen je ostao sam nakon odustajanja njegova momčadskoga kolege Sergija Pereza nedugo nakon početka utrke i nije se mogao nositi s Ferrarijevim dvojcem.

Nizozemac se nalazio pod pritiskom Carlosa Sainza i izgledalo je da ne može zadržati ni drugu poziciju, ali onda je pogonska jedinica Ferrarija otkazala. Tim rezultatom se razlika na vrhu poretka smanjila na i dalje velikih 38 bodova između njega i Leclerca.

Verstappen je nakon utrke priznao kako ga je brzina koju je Ferrari pokazao u Austriji malo iznenadila.

„Očekivao sam kako će biti jaki, ali nisam očekivao da će biti ovoliko dobri. A vjerujem i kako smo mi bili nešto gori od očekivanoga.“

Najveći problem za Red Bullovog Nizozemca bilo je povećano trošenje guma, što je i on sam rekao kako je činilo utrku puno kompliciranijom za voziti.

„Bilo je nešto teže nego što sam očekivao da će biti. Uglavnom, na kojim god gumama sam vozio imao sam problema s brzinom već nakon par krugova, imao sam veću degradaciju guma. Ne mogu trenutno objasniti u čemu je problem, zašto je bila tako visoka, jer inače nemamo problema sa potrošnjom guma. Očekivao sam kako će biti teško, ali ne ovoliko. Tako da je to nešto što moramo analizirati i razumjeti zašto se to dogodilo.“

Red Bull je u Austriji osvojio 5 bodova manje od Ferrarija, za što je Verstappen opisao rekao kako je to daleko od najgoreg ishoda kojega je njegova momčad mogla imati.

„Čak i na lošiji dan – mislim kako je u redu izgubiti samo 5 bodova tijekom cijeloga vikenda.“

Max Verstappen

Odgovor

6 komentara

  1. Fernando Alonso 14
    tapa-tapa Prikaži

    5 bodova po 5 bodova… Idući put bit će više ne brini. 😁



    10
    2

    8
  2. Alfa Romeo
    limitmaker1 Donator Prikaži

    …crofty i brundle su rekli da je temp bila puno niža u nedjelju nego u subotu…možda su im nadogradnje s podnicom ‘temperature sensitive’ jer stvarno rb je imao među najmanjim potrošnjama guma a i max je sjajan što se toga tiče…



    5
    5

    0
  3. Chequered Flag
    AnteF1 Prikaži

    Kad te Lec uz ravnopravan status Sainza dobije to će biti extra sweet.



    3
    0

    3
  4. Max Verstappen 1
    vlado Pretplatnik Prikaži

    Ovo je po meni bilo najlosije izdanja Maxa. Ne znam sta je radio na stazi. Vjerovatno, strasni ugovori i filozofiranje o bodovnoj prednosti. Max je bio vuk a sada navlaci jagnjecu kozu i politizira sa DC.

    Nadam se da ovo nije novi put za njega…


    0
    -5

    5

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.