Szafnauer: Priznajem da sam bio u krivu oko haloa

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 2 godina 2 min 0 komentara

Alpineov šef Otmar Szafnauer kaže da je halo još jednom pokazao da je nužan za Formulu 1, nakon što je donedavno bio jedan od njegovih najglasnijih kritičara.

Podsjetimo, halo je vjerojatno spasio život Guanyua Zhoua, a dan ranije je znatno umanjio posljedice sudara Roya Nissanyja i Dennisa Haugera u Formuli 1.

“Nisam vidio incident u prvom krugu.”

“Dobra stvar je da su svi živi i zdravi. To je još jedan dokaz koliko su ovi bolidi sigurni, pogotovo uz halo sustav.”

Halo je u Formulu 1 uveden 2018. godine i odmah je naišao na žestok otpor zbog vizualnog dojma koji je, blago rečeno, manje atraktivan.

“Sjećam se da sam tad razmišljao da to više nisu F1 bolidi. Drago mi je priznati da sam bio u krivu. Potpuno sam bio u krivu, uvođenje haloa je bio ispravan potez.”

Iz Velike Britanije Alpine odnosi 10 bodova Fernanda Alonsa, ali i nove brige oko nepouzdanosti bolida jer se Esteban Ocon morao zaustaviti nakon problema s pumpom za gorivo. Osim toga, Alonso je u prvom krugu imao blizak susret s prosvjednicima koji su sjeli na stazu:

“Ja ih nisam vidio. Fernando je vidio i odradio je dobar posao zaobilazeći ih. Rekao je da nije znao da su to prosvjednici, mislio je da su navijači. Rekao nam je to na radio kako bismo mogli prijaviti slučaj sucima, što smo i učinili.”


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.