Alonso: Prazne baterije pri kraju kvalifikacija koštale su nas možda nekoliko pozicija

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 2 godina 2 min 4 komentara

Fernando Alonso kaže da se na jučerašnjim kvalifikacijama mogao još i bolje plasirati da nije ostao bez snage iz baterija tijekom posljednjeg kruga.

Alpineov vozač prošao je u Q3 i u situaciji kad se staza sušila bilo je ključno naći se na pravom mjestu u pravo vrijeme, ali i pritom imati maksimalno napunjene baterije.

“Očigledno, želite u posljednji krug krenuti što kasnije, ali želite i pune baterije za taj krug.”

“Mi smo pritiskali u prethodnom krugu, a onda smo prošli ciljnu crtu s par sekundi viška, ali bez baterija. Moj najbolji krug bio je dva kruga prije kraja, odnosno, vrlo rano u toj sesiji. Možda smo zbog toga izgubili nekoliko pozicija.”

Alonso kaže da nije imao luksuz štednje baterije za idući krug:

“Ponekad podijelite snagu iz baterija kroz dva ili tri kruga, a zbog toga izgubite možda četiri desetinke ili pola sekunde. Kad pogledate poredak – vidite da ne možete priuštiti taj gubitak samo zbog toga što želite još jedan krug. Bilo je jako nezgodno i neizvjesno.”

Bez obzira na to, ne misli da je previše izgubio zbog tih nekoliko startnih pozicija:

“Ako se kvalificirate ispred Lewisa, Georgea ili Norrisa – možda ćete sutra ionako završiti na svojoj prirodnoj poziciji. Mislim da je 7. pozicija u redu, borit ćemo se s nje.”

Alonso je u svoj posljednji krug ušao 2 sekunde prije završetka posljednje kvalifikacijske runde, ali se onda izvrtio u prvom sektoru, što je promaknulo režiseru prijenosa. Isto su učinili i Leclerc i Verstappen kojeg smo vidjeli, ali i Latifi koji je čak proklizao u šljunak i udario u barijere.


Komentiraj

4 komentara

 1. Fernando Alonso 14
  GP2Engine Prikaži

  Alpine je brza u jednom krugu, ali u utrci jede gume. Bilo što između 5. i 9. mjesta je realnost.


  0

  0
 2. Chequered Flag
  AnteF1 Prikaži

  Moguće. Jako se dobro držao do pred sam kraj kvala.  1

  0
 3. Ajde bre vise svaki put vas nesto kosta nemate brzinu i to je to ono sto je izvukao Alonso u Kanadi je bilo cudo ali Alpina kao i Aston Martin velika razocaranja jednostavno nemaju tempo nemaju brzinu i svaki put te hidraulika nas kostala pa ovo ono sad baterija.  5

  4

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Pridruži se eri Formule 1

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2014.