Novi čelni ljudi Manora

Izdvojeno

Luka Maloić

Prije 8 godina 2 min 1 komentara

Manor

Bivši McLarenov sportski direktor Dave Ryan priključio se Manoru na mjestu trkaćeg direktora. Ryan je napustio McLaren u travnju 2009. nakon što se ekipa suočila sa tužbama zbog laganja sucima utrke na VN Australije 2009. Na toj utrci, podsjetimo, Lewis Hamilton je diskvalificiran.

“Vrlo sam uzbuđen što ću se pridružiti ekipi Manora na tako važnoj poziciji dok traje njihov rast i razvoj. Proveo sam neko vrijeme sa Stephenom (vlasnikom ekipe) i shvatio njegovu viziju budućnosti. Jasno je da je osigurao snažnu platformu na kojoj ekipa može samo napredovati. Svakako je ovo velik izazov za mene i pred nama svima je mnogo posla, ali jedva čekam da upoznam ostatak ekipe i krenem na posao.”

Wurzu ponuđeno mjesto šefa ekipe

Bivši F1 vozač Alex Wurz dobio je ponudu za mjesto šefa Manorove ekipe. Austrijanac je nedavno objavio kraj svoje trkaće karijere u kojoj je osvojio 2 pobjede na 24 sata Le Mansa i 3 podija u F1. Dao je jasno naglasiti kako će, kao i do sada, stalno biti dio motorsporta.

“Moja budućnost će se odvijati oko utrkivanja, to je u mojoj krvi. Svi koji me znaju, znaju da stalno imam mnogo projekata na kojima radim, a tiču se mojeg posla u cestovnoj sigurnosti i dizajniranja staza za utrke.”

Graeme Lowdon i John Booth, dosadašnji šefovi ekipe, napuštaju Manor na kraju sezone. Vlasnik ekipe Stephen Fitzpatrick ponudio je čelno mjesto Wurzu kako bi ih što kvalitetnije zamijenio.

Nije jasno koliko jako je Wurz zainteresiran za ovaj posao, pogotovo zato što će sigurno dobiti još neke ponude od drugih ekipa.

“Mogu potvrditi da mi je Stephen poslao ponudu za posao, ali ne bih želio o tome previše govoriti. Mislim da je kupovina ekipe od strane Stephena pametan posao. Sa tehničkom podrškom Mercedesa i Williamsa mogu samo napredovati.”


Odgovor

1 komentar

  1. Marros Prikaži

    Ne znam skoro ništa o Davidu Ryanu, tako da tu ne mogu ništa komentirati. Wurz je druga pijesma, koliko sam ga pratio i kao komentatora na austrijskoj televiziji i kao vozača različitih serija, znam da nema dlake na jeziku. Kao vozač je vrlo solidan, no znam da je i vrlo dobro tehnički podkovan. U najboljim je godinama i mislim da bi bio dobar izbor. Sada, ne znam kakav je Fitzpatrickov temperament. Ako je tipično irski, onda bi potencijalno moglo doči i do, nježno rečeno, razilaženja mišljenja sa Wurzom. Jer, kao što sam spomenuo, Alex je čovjek koji voli reči da je crno crno, a bijelo bijelo.


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.