Norris nakon razočaravajuće VN Kanade: Bolid jednostavno nije ni blizu onoga što želimo

Izdvojeno

Marko Litvić

Prije 2 godina 2 min 2 komentara

Lando Norris nije imao vikend za pamćenje u Kanadi. Nakon solidnih rezultata na slobodnim treninzima u petak i subotu, za vrijeme kvalifikacija pojavio se problem sa pogonskom jedinicom i utrku je morao započeti sa 14. pozicije.

U nedjelju se sve samo pogoršalo, jer je momčad McLarena pokušala izvesti dvostruko zaustavljanje u boksu, pritom nemajući gume spremne i onda su još na Norrisov bolid stavili krive. Norris je nakon toga pao u poretku i cijelu se utrku pokušao vratiti među osvajače bodova. Na kraju je utrku završio 15. i time je završio njegov niz od tri utrke u kojima je osvojio bodove.

„Bolid nije dovoljan. Povremeno ima snage. Bio sam jako optimističan nakon petka, mislio sam kako smo mogli ostvariti bolji rezultat, ali onda sam zapeo iza Williamsa, bili su tako brzi, oni su vjerojatno najbrži na ravnicama, a mi smo bili najsporiji na ravnicama. Tada je doslovno nemoguće pretjecati i tu ništa nismo mogli učiniti.“

Norris je rekao kako se nada kako će ovo potaknuti momčad na daljnji razvoj, jer je ovo bio malo bolniji podsjetnik kako je McLaren daleko od onoga što su bili prošle dvije sezone.

„Bolid jednostavno… nije ni blizu onoga što želimo. Dan kakvoga smo danas imali je vjerojatno dobra stvar jer pokazuje koliko smo još daleko od borbe za vrh i kako moramo nastaviti naporno raditi. Moramo nastaviti isprobavati različite stvari.“

„Možda ponekad stvari izgledaju odlično, ali nikad zapravo nema prave brzine. Dan poput današnjega, kad je sve puno jednostavnije i nemamo sreće, pokazuje na čemu smo trenutno.“

Prvi put nakon VN Miamija momčad McLarena je završila bez bodova. Ostali su na 4. mjestu u poretku konstruktora sa 65 bodova, a ono što im ne ide nimalo u korist je činjenica što je Alpine osvojio 10 bodova i tako smanjio zaostatak na osam bodova.


Odgovor

2 komentara

  1. Robert Kubica
    Yura Prikaži

    Eh jbg moj Lando, svi smo se nadali da ce ove godine razlika medu bolidima biti manja. Drago mi je da je na vrhu napeto, ali nitko ne moze ni blizu RB i Ferrarija. Zao mi je da opet vozaci ne mogu napraviti toliku razliku kao sto prizeljkujemo. Nadam se da ce svi, a pogotovo McL uci u borbu za postolja, koliko god daleko bili trenutno.



    10
    10

    0
    • Max Verstappen 1
      Multi 21 Prikaži

      Pravila su promjenjena i svima je dana prilika da se ubace u borbu za vrh. Ferrari je zadnje 2 godine iza ili tu negdje s McLarenom, pa je opet bolji posao napravio oko ovog bolida. Isto tako se jedna ekipa poput Mercedesa spotakla na ova pravila. Krivci što vozači ne mogu napraviti toliku razliku koju želimo su dizajneri bolida u McLarenu, Alpine-u, Astonu itd… Pravila su svoje odradila.



      3
      3

      0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.