Leclercu pole position s tri desetinke ispred Pereza, Sainz upropastio svoj posljednji pokušaj

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 2 godina 4 min 93 komentara

Kvalifikacije u Bakuu počele su 15 minuta nakon 16 sati, nakon što je posljednji slobodni trening jednako toliko kasnio zbog sudara u sprint utrci Formule 2. Već na početku vidjeli smo klasični vlakić bolida pri izlasku iz pit-lanea jer su svi svjesni da je ovo staza na kojoj postoji realna opasnost od žutih i crvenih zastava, te je stoga ključno što prije napraviti solidan krug.

Prva kvalifikacijska runda

Već je prvim krugom Red Bull pokazao da u njihovom bolidu ima brzine. Max Verstappen je u prvom pokušaju bio najbrži, tri desetinke ispred Sergija Pereza i Charlesa Leclerca, a čak sekundu ispred Carlosa Sainza. Međutim, par minuta kasnije Ferrari je odgovorio, i to s oba vozača. Sainz je popravio vrijeme dovoljno za drugu poziciju i samo 19 tisućinki zaostatka, a Leclerc je bio najbrži, za 73 tisućinke.

Kako je vrijeme prolazilo tako se staza ubrzavala, što smo gledali iz minute u minutu, sve dok se Lance Stroll nije zabio u barijere u 7. zavoju 4 minute prije kraja prve runde. Srećom po sve vozače koji su tek ulazili u svoj krug, kako se činilo, udarac je bio frontalan i ne pretjerano intenzivan, tako da se uspio vratiti na stazu. No nažalost po njih, Stroll nije otišao u garažu nego je ostao na stazi i pola minute kasnije se propisno zabio u zid oštetivši prednji ovjes.

Crvena zastava nakratko je prekinula trening, a kad smo se vratili utrkivanju – na štoperici su preostale 2 minute i 30 sekundi, pa je sa zelenom zastavom uslijedila hektična jurnjava prema novom brzom krugu.

Na kraju su se poboljšali Gasly, Tsunoda, Russell, Hamilton i Bottas, dok je Fernando Alonso uspio u onom što mu nije pošlo za rukom u Monaku – žutom zastavom je spriječio sve iza sebe da naprave vrijeme. Tako smo ostali bez Magnussena, Albona, Latifija, Strolla i Micka Schumachera. Alexander Albon je vozeći se iza Alonsa primijetio koliko je Španjolac loše izveo svoj mali trik, te je pozvao suce da ga istraže.

Druga kvalifikacijska runda

Druga kvalifikacija runda donijela nam je novu neizvjesnost na vrhu. U prvom pokušaju Sainz je bio manje od desetinke ispred Leclerca, a Verstappen je bio manje od desetinke ispred Pereza. Novu žutu zastavu donio nam je Sebastian Vettel čiji je Aston Martin frontalno udario u barijere, dok je na volanu bila vidljiva poruka o otkazivanju brake-by-wire sustava. Srećom za sve nas, Aston Martin je svog drugog vozača pozvao u boks da provjere je li bolid u redu, pa nećemo gledati tzv. “Stroll scenarij”.

Drugi pokušaj donio je Perezu novo najbolje vrijeme, a Charles Leclerc je preskočio timskog kolegu i popeo se na drugo mjesto.

Lewis Hamilton je pola minute prije kraja prošao u iduću rundu nakon što ga je timski kolega povukao na pravcu u posljednjem sektoru, što je bilo dovoljno za šestu poziciju unatoč kašnjenju od desetinke za desetoplasiranim nakon prva dva sektora. Međutim, Hamiltona čeka istraga FIA-e zbog pretjeranog usporavanja u drugom sektoru kad se skoro zaustavio na stazi čekajući Norrisa da ga prestigne pa da pokuša uhvatiti njegovu zavjetrinu.

Ispod crte su na kraju ostali Norris, Ricciardo, Ocon, Zhou i danas upečatljivo spor Valtteri Bottas.

Treća kvalifikacijska runda

U prvom pokušaju posljednje runde na stazi su se vodeća četvorka vozili u formaciji Sainz – Leclerc – Perez – Verstappen. Sainz je odradio vrijeme 1:41.814. Leclerc je ostao 47 tisućinki iza njega, Perez +0,126s, a Verstappen +0,175s.

Iza njih je najbolji posao odradio Gasly, sekundu iza vodećeg Sainza, zatim Russell, Vettel, Hamilton, Alonso i Tsunoda.

U drugom pokušaju Carlos Sainz je vrlo brzo upropastio svoj krug, što je iskoristio Charles Leclerc koji je već u dva sektora sakupio pola sekunde prednosti. U cilj je ušao s 1:41.359, što je tri desetinke ispred drugoplasiranog Sergija Pereza.

Leclercu je ovo 15. pole position u karijeri i četvrti u nizu koji je započeo u Miamiju. Ove sezone bio je najbolji čak u 6 od 8 odvoženih kvalifikacija.

Rezultati

PVozačEkipaVrijeme+
1C.LECLERCFerrari1:41.359
2S.PEREZRed Bull1:41.6410.282
3M.VERSTAPPENRed Bull1:41.7060.347
4C.SAINZFerrari1:41.8140.455
5G.RUSSELLMercedes1:42.7121.353
6P.GASLYAlphaTauri1:42.8451.486
7L.HAMILTONMercedes1:42.9241.565
8Y.TSUNODAAlphaTauri1:43.0561.697
9S.VETTELAston Martin1:43.0911.732
10F.ALONSOAlpine1:43.1731.814
11L.NORRISMcLaren1:43.398
12D.RICCIARDOMcLaren1:43.574
13E.OCONAlpine1:43.585
14G.ZHOUAlfa Romeo1:43.790
15V.BOTTASAlfa Romeo1:44.444
16K.MAGNUSSENHaas1:44.643
17A.ALBONWilliams1:44.719
18N.LATIFIWilliams1:45.367
19L.STROLLAston Martin1:45.371
20M.SCHUMACHERHaas1:45.775

Odgovor

93 komentara

  1. Charles Leclerc
    F12000 Prikaži

    Majstorska izvedba Leclerca, apsolutni gospodar kvalifikacija i gradskih staza.



    29
    26

    3
  2. Pirelli Ultrasoft
    Mistery Prikaži

    Doktor kvalifikacija Leclerc



    27
    25

    2
  3. Bridgestone
    SebastianFerrari Donator Prikaži

    Kakav krug Leclerca :klanjam:



    20
    20

    0
  4. Red Bull
    Kico Donator Prikaži

    Ubi Leclerc drugi sektor svaka cast,odlicne kvale!



    17
    17

    0
  5. Ayrton Senna
    Scuderia Prikaži

    Kakva je doktorčina ovaj leclerc u kvalifikacijama! Koja glava, ja se tresem ispred ekrana, a on svaki put u zadnjim sekundama skine nekoliko desetinki.



    23
    21

    2
  6. Ferrari
    Raki2204 Prikaži

    Doktor..da. Ako Ferrari bude konkurentan u budućnosti..LEC će porušiti rekorde što se tiče pole-a. Bravo..sjajan krug!



    18
    17

    1
  7. Felipe Massa 19
    mrgud88 Prikaži

    Lecler i Sainz standardno. Jedan savrsen, drugi ocaj. Pitanje je samo kako ce Ferrari sutra da unisti utrku Lecleru kao u Monacu. RBR ocito postavljen za utrku. Perez pokazao zasto je RBR pogrijesio sa timskim odredbama onako rano u sezoni.



    12
    1

    11
    • Jody Prikaži

      Timske odredbe su bile. Nisam fan RBR ali svi zaboravljaju da je Max tada sa novim gumama bio najbrzi na stazi za 2 sec. Ne vidim tko bi ga tada sprijecio u prolasku bilo koga



      12
      8

      4
  8. Monisha Kaltenborn
    monkeyseat Donator Prikaži

    Odličan krug Čarlija!
    Sutra će imat težak posao ostat ispred Limenki. Očekivao sam Sainza da bude barem ispred jednog RB-a.



    13
    13

    0
  9. Stefan Bellof
    Znalac krivina Prikaži

    Dakle Ferrari po prikazanom ne kasni nista na pravcu.



    8
    6

    2
  10. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    a koji lik u 3 pm… mozete mu i prikolicu stavit opet bi bia u prvom redu!
    Vettel isto vozi muški na ulicama!
    zhou dobia Botasa niko nije ni zna da je vozia zadnjih 5 trka



    29
    29

    0
  11. Bernie Ecclestone
    Dani Donator Prikaži

    A sad prvi zavoj i utrka. Ne znam, biti će teško jer uz drs će sutra ovdje biti krš i lom. Barem jedan sc očekujem i profitiranje nekih od toga.



    8
    7

    1
  12. Mick Schumacher
    Ante Maras novinar Prikaži

    Kakav krug Charlesa Leclerca, strava…
    Perez P2, Verstappen P3 i Sainz P4(šteta za zadnji krug), možemo svašta očekivati sutra.
    Nije Aston Martin toliko loš bolid koliko je Stroll zapravo loš vozač.
    Alonso i zadnji pokušaj u Q1 kad se prekočio, nekako mi nije tu sve jasno i čisto, je li se stvarno prekočio ili je odradio Rosberg/Schumacher potez? A i Hamilton na početku Q2, vozio sporije nego polaznik autoškole na ispitu. Svašta…
    Kako god, Baku nas sutra neće razočarati.



    14
    12

    2
  13. Sebastian Vettel 5
    dzalac Prikaži

    Momak je bog kvalifikacija



    7
    3

    4
  14. Felipe Massa 19
    mrgud88 Prikaži

    Iskreno me zanima, da li se negdje pisalo, sta je to Mercedes imao u bolidu prethodnih 8 godina sto su nova pravila/bolidi ponistili. Jeli moguce da zaostaju za najboljim 1.3/1.5 sek te su u rangu su sa AlphaTaurijem. Zaista mi nikako ne ide u glavu.



    17
    17

    0
    • Sebastian Vettel 5
      dzalac Prikaži

      Bila je nekakva analiza, nesta u vezi suspenzije vezano uz hidrauliku je zabranjeno u novom setu pravila a oni na tome profitirali i naravno novi motor tocijnije ICU je vrlo bitan gdje se nisu najbolje snasli te su po nekim analizama iza renaulta iako se to ne moze tocno odredit, jedno je sigurno a to je da su iza honde i ferrarija



      14
      14

      0
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        Mislim da nije motor problem. Svi motori su trenutno jako blizu. Razlika u brzinama zavisi od bolida. Prva verzija Aston Martina je bila najsporija na pravcu, uglavnom uz ostale bolide sa Mercedesovim motorom (koji su nekako svi uspjeli napraviti bolide sa velikim “dragom”), a sa novom verzijom su ovaj vikend najbrži uz Alpine…



        1
        0

        1
    • Kimi Raikkonen 7
      Dragan1980 Prikaži

      Imali su sve povlastice ovog sveta.Sistem DAS u jednoj godini koji je bio naravno legalan i ko zna koliko jos sranja koja ce mozda nekada izaci na svetlost dana.Licno ih ne mrzim ali se muljalo sigurno svih 8 godina.



      3
      1

      2
  15. Michael Schumacher
    ZJ11 Prikaži

    Gdje, kako, zasto je u stanju izvuc takav krug.

    Charles je najbrzi u jednom krugu i tocka. Cestitke.

    RB oko 1.5 desetinku dobije u zadnjem sektoru sto ovaj put nije puno.

    Russel fino brzi od Hama i nisam htio ranije nista pisat, ali nedvojbeno je Ham jako brz vozac ali sve mi vise daje dojam da on usprkos svim tim utrkama i iskustvu nije neki majstor za postelat bolid, jer nemoguce da je njegov bolid taj koji uvijek vise poskakuje, nema prednjeg kraja a ni zadnjeg, i da na svakoj utrci ima toliko problema sa setupom.

    Tradicija se nastavlja, ako zelimo crvenu zastavu zovimo kanadjane.



    19
    18

    1
    • Bernie Ecclestone
      Dani Donator Prikaži

      Ovaj bolid sa ovakvim sidepodovima je unikat . Ponekad pokušavaju razne postavke da bi ubrzali bolid i to ga ponekad košta vremena kada fulaju.

      Hamilton explained that some experimenting had been going on from his side, and the verdict is that he wants to go back to the FP1 set-up.

      “We tried something experimental in my car and didn’t feel that great to be honest, but at least we tried it and got data on it. And now we’ll go through it and hopefully for tomorrow we’ll probably revert back to all the change.”



      2
      1

      1
      • Michael Schumacher
        ZJ11 Prikaži

        Upravo o tome i pricam, on eksperimentira, nagadja i tko zna sta drugo radi a jednostavno nema pojma sta se dogadja, pa se onda vraca na pocetak vikenda i tako vec nekoliko utrka.

        Bolid jest unikatan sa tim sidepodovima ali to ne opravdava cinjenicu da ga on nezna podesit, stovise prema ovom gore djeluje da nema pojma u kojem smjeru ici sto jos vise potvrdjuje sto sam gore napisao.

        I prosle godine je bilo par takvih kuknjava ali taj bolid je ipak bio kontinuitet neceg vec postojeceg pa su na osnovu mase podataka mogli brze rijesit setup.

        Slicna stvar je bila i 2017 sa tada novim bolidima pa im je trebalo pola sezone da ga ustimaju kako treba, samo sada ua razliku od Bottasa ima Russela u ekipi, a i on nike vise u cvijetu mladosti.

        Nevezano za to Merc nit je rijesio poskakivanje a nit su ista brzi nego na pocetku sezone i uzalud britanski mediji pokusavaju dizat nadu da ce se sad ukljucit u borbu i da ce opet imat britanskog prvaka.



        8
        7

        1
        • Lewis Hamilton
          smr201 Prikaži

          Ne kužim kažeš da im je 2017. sa Bottasom trebalo pola sezone da se snađu, a tad su bili puno u puno manjim problemima. A s druge strane se onda čudiš što ove sezone u manje vremena sa puno većom promjenom pravila i sa većim problemima još nisu snašli.



          1
          0

          1
        • Michael Schumacher
          ZJ11 Prikaži

          2017 su imali najbrzi bolid ali u prvih par utrka su imali jako mali prozor za postavit setup dok nisu doveli uzi nos i jos par nadogradnji, pa su tek tamo od silverstonea bili znatno bolji od Ferrarija i ostao im je samo problem na sporim stazama zbog veceg medjuosovinskog razmaka.

          Cak je i Toto spominjao da je bolid diva i da je ga tesko dovest u optimalan setup.

          Bottasa sam spomenuo u kontekstu da ipak nije brz ko Russel, a i Ham je tad bio sigurno brzi nego sad a i frisko motiviran gubitkom titule od Rosberga.

          Ovaj bolid jako kaska i jos neznaju kako s njim.

          Inace uvijek je imao problema kad bolidi nisu bili u optimalnom podrucju te je bio ili izjednacen sa timskim kolegom ili nekad i losiji sa snaznim padom motivacije.

          2009a prvi dio sezone, 2011 skoro cijela i dio 2013e.



          1
          1

          0
        • Michael Schumacher
          ZJ11 Prikaži

          Ne cudim se generalno da se nisu snasli vec je stvar da se Russel puno bolje snalazi i s obzirom na razliku u iskustvu izmedju njih dvojice mora se priznat da je cudno sto se on ne moze snaci sa tim bolidom a vidi se da luta sa setupom u tom eksperimentiranju.



          1
          1

          0
        • Lewis Hamilton
          smr201 Prikaži

          Ja mislim da je to više do toga da je Russell došao iz Williamsa i njemu je ovo napredak kakav god bolid bio. Tako da je njemu super naspram prošlih sezona, plus želja za dokazivanjem.
          Dok Ham nema motivaciju ako ne može doći do pobjeda ili naslova. Tako da me ne bi čudilo da on kaže inženjerima ajmo malo eksperimentirati po setupu zbog nekog mogućeg benefita dugoročnog ili da nema motiva ginuti za 5.mjesto.
          Poprilično sam siguran da čim bolid bude spreman za pobjede odmah će Ham biti ispred Russella.


          0
          -2

          2
    • Sebastian Vettel
      Pastor Prikaži

      Problem je što samo još Sainz ima priliku da uradi ovo što Leclerc radi (u najbržem bolidu u jednom krugu), ali on to za sada ne može. Na kraju, samo ga sa Sainzom i možemo usporediti.



      1
      -2

      3
  16. Robert Kubica
    Yura Prikaži

    Ne znam kako bi sutra Leclerc trebao voziti da pobjedi, na pomoc Saniza ne moze racunati. RB ce biti dosta mocniji u utrci.



    7
    7

    0
    • Alfa Romeo
      Tito Prikaži

      Zasto imas to misljenje ..?



      3
      3

      0
      • Robert Kubica
        Yura Prikaži

        Pratio sam FP, Red Bull klasicno podesavao bolid za utrku. Poznavajuci Ferrari ove sezone, vise vole postavke za jedan brzi krug nego race pace



        7
        6

        1
      • Robert Kubica
        Yura Prikaži

        I RB je imao brzi tempo na long runnovima



        7
        6

        1
        • Alfa Romeo
          Tito Prikaži

          Neznatno brzi na long runnovima … krjna brzina leclerka je zadnji krug bila 322 prije kocenja ..neznam kolika je od limenaka da je brza i 5 km nije dosta …jer na ravnici su brzi jednu i pol desetinku …sad jedino drs ako uvati max pa odmah pređe ali ne mora budu u ferrariju odradili umjesto njega … nek samo priceka prve ulaske



          7
          6

          1
    • Charles Leclerc 16
      ferarista Prikaži

      Tak da bude brzi u drugom sektoru je po meni je važno i kad se branis povecas zaostatak i kad napadas smanjis pa imaš mogućnost za koristenje DRS. Tako da mislim ako će ferariju gume sljakat da će bit P1 i naravno ako prvi promijene gume.



      1
      0

      1
  17. Ferrari
    VettelFerrari Prikaži

    Leclerc definitivno najbolji vozač na gridu, svaka čast



    13
    3

    10
  18. Vw
    F1fan001 Prikaži

    Strasan srednji sektor Lec-a tu je nabio svu prednost…
    Perez odlican,u formi života..,bez tow-a..mozda je moglo biti P1…
    Max dobar ali cini mi se da mu nesto ne leži bas 100%
    Vettel odlican….
    Hamilton u krizi….
    Stroll panj



    15
    15

    0
  19. Kimi Raikkonen 7
    M_cho Prikaži

    Leclerc drugi sektor na mlazni pogon. Alonso privatizirao treći sektor. Vettel u uzlaznoj putanji. Sainz nakon produženja ugovora ko HEP-ovac kad dobije ugovor za stalno, fali samo da otvori bolovanje 😃



    28
    27

    1
    • Niki Lauda
      wapi Pretplatnik Prikaži

      Plus za duhovitost, ali ne slažem se.

      Sainz je malo oprezniji jer ga je bilo zaredalo, sad mu trebaju neki solidni rezultati da vrati samopouzdanje pa da opet može malo riskirati. Mislim da nije brži od Leca, ali bit će ok. On je meni Felipe baby tip. Tračevi kažu da je vrlo koristan u razvojnom smislu….U pravim okolnostima možda dođe u priliku jednom biti svjetski prvak, ali najvjerojatnije to nikad neće biti, ali je vrh tog ostatka grida i kao takav savršen partner jednom nespornom wdc materijalu.

      RB bi mogao imati situaciju da se dva pjetlića čerupaju za wdc, a treći – LEC profitira. Samo nek se jednom sudare da obojica ispadnu iz utrke i eto ti belaja…



      17
      16

      1
      • Kimi Raikkonen 7
        M_cho Prikaži

        Ne osporavam ga kao vozača, još manje kao odličnu osobu za povratne informacije i razvoj bolida. Znam da se radi o maloj krizi nakon onih par gadnih situacija, ali RB sad ima konstantno dobrog vozača uz Maxa pa mi malo rade emocije nakon toliko godina suše za Ferrari, a bolid napokon složen kako treba 😃 Svaka se greška skupo plaća



        5
        5

        0
      • Charles Leclerc 16
        ferarista Prikaži

        Solidan rezultat je P4 s ovakvim ferarijem?ili je za tebe solidan rezultat ne slupati se?


        0
        -5

        5
        • Niki Lauda
          wapi Pretplatnik Prikaži

          Kakvim Ferrarijem? Ovdje je Lec genije!
          Bolid je sporiji od RBa. I Perez i Max su imali solidne greške u svojim krugovima, a Lecov je bio skoro savršen.



          4
          2

          2
        • Vw
          F1fan001 Prikaži

          Nebi rekao da je RB brzi bolid…tu su negdi…cak bi reako da je vise utrka di je Ferrari bio brzi bolid…



          3
          1

          2
        • Sebastian Vettel
          Pastor Prikaži

          Pa bio je brži u prvom pokušaju. Naravno da je loše kada kiksaš u ključnom trenutku, ali je pokazao da je tu negdje, kada odradi krug kako treba… Nije on nešto sporiji, samo mu se dešavaju ove greške kad ne treba…



          3
          0

          3
      • James Hunt
        Luca Badoer Prikaži

        Pa ne bih rekao da je oprezan, u zadnjem pokusaju je u prva dva zavoja bio skoro u zidu i nakon toga krug gotov, pola sekunde zaostatka u prvom sektoru.


        0
        0

        0
  20. Monisha Kaltenborn
    monkeyseat Donator Prikaži

    Sutra još samo dobro startati, odmagliti van sekunde prije nego DRS bude u akciji, očuvat gume, objesit krunicu da te ekipa sa zidića ne zahebe…ah…keep your head up!



    13
    12

    1
  21. Fia
    Realista Prikaži

    Mislim da cu sad rec da je Leclerc najbrzi vozac u jednom krugu, ikad.



    14
    7

    7
  22. Formula1
    Zeko Prikaži

    CS kad ne treba zezne, a Lec je fanatik hot laper. točno se vidjelo kako je bio lud nakon prvog pokušaja u Q3 kod vračanja u box po nove gume. htio je CS-a preskočiti. :)
    max speed;
    RBR 336
    Ferrari 331
    Merc. 326
    RBR ima prednost za trku, jer troši manje gume.
    ali uz strategije i direktne borbe, trebalo bi zajamčiti sutra zabavu.



    7
    6

    1
  23. Charles Leclerc 16
    ferarista Prikaži

    Leclerc maestralno
    RB klasika, drže se zajedno
    A ovaj Sainz, ajde ga više otpustite.



    7
    2

    5
  24. Marlboro
    MrDoomroom Prikaži

    Hamilton popravlja formu samo +.212 zaostatka za Russellom.

    Leclerc sutra sam protiv svih i svog tima koji mu slaže strategije! XD



    17
    17

    0
  25. Robert Kubica
    Yura Prikaži

    Koliko god mi je drag Alonso, mislim da je Albon u pravu i trebao bi biti penaliziran zbog onog poteza…



    9
    4

    5
  26. Alpine
    Alpine Prikaži

    Čestitke Leclercu, strašan je za kvalifikacije.
    No moram reći, još prošle sezone imali smo 3 top momčadi, a ja sam očito naivno pomislio da bi ove sezone mogli imati recimo barem 5. No, nemamo ni 5, ni 3, nego očito samo 2. Ostali voze neku svoju formulu, od 1.5 s zaostatka po krugu na dalje. Pred koji dan je bila neka rasprava o ograničenju budgeta, većina kolega ovdje je, čini mi se, zaključila da ograničenje nema nekog smisla. E sad, ako se dogodi to povećanje, svi oni koji su sad 2 sekunde iza, budu do kraja sezone 3 sekunde iza vodećih.
    A ništa, čekamo utrku.



    6
    4

    2
    • Sebastian Vettel
      Pastor Prikaži

      I prošle godine su bile dvije. Ferrari je bio daleko iza, osim na nekim stazama, kao Monako na primjer. Više su bile top 2 i onda malo iza još 2 (Ferrari i McLaren).



      2
      1

      1
  27. Chequered Flag
    AnteF1 Prikaži

    Kakva je isprika za Maxa s obzirom da je Perez ispred?



    5
    -1

    6
  28. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Hass kako je pobjedgao sa dna, još brže bi se mogao tamo vratiti.



    11
    11

    0
    • Lotus
      zion11 Prikaži

      kad donesu nadogradnje, bit će to bolje… barem od strane magnussena, vjerujem. od Micka se realno može malo očekivati u ovoj sezoni jer je kao startna zbog novih regula. on zapravo visi o niti, tj. o tome dal će mu Gunther progledati kroz prste. ako ne, bit će byebye, u suprtnom ima još jednu sezonu da se dokaže po novim propisima…



      1
      1

      0
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        Koliko smo čekali da se Haas riješi Grosjeana i Magnussena, pa su se zadržali tamo godinama. A ove godine da nije bilo rata, i Mazepina bi zadržali… Mislim da ni Mick još neće nigdje. A vjerujem da će se i on popraviti do kraja sezone. A možda mu i bolje legne nadograđeni bolid…

        Baš me zanima u kojem će smjeru ići njihova nadogradnja. Ja mislim da će se pojaviti sa udubljenim sidepodima. :)



        2
        -1

        3
  29. Mercedes
    Har Kl Donator Prikaži

    Čestitke Leclercu na “sexy lap”.
    Čisti primjer kad vozač napravi odlučujuću razliku 👍



    13
    12

    1
  30. Lewis Hamilton 44
    NRteamLH44 Prikaži

    Svaka čast Lekleru na krugu izvan granica normalnog.

    Šta je sa Maxom? Perez već drugu trku zaredom kida, da ga nisu zezali u Spaniji i tu bi uzeo.

    Hamilton je trebao prošle godine uzeti taj 8mi naslov i napustiti F1 kao najveći ikada i onda ići ganjati Tom Bradya Will Smitha LeBrona sa svojim naslovima. Never give up bro ( until lap 2 ) 😂😂

    Gasly pokazuje da zaslužuje mjesto bar u McLarenu.

    Russell dokazuje ono sto sam uvijek tvrdio da je možda najveći talenat od ove nove generacije sto je stigla.

    Alonso i Vettel bi trebali zajedno sa Hamiltonom na sajam borbe za ljudska prava



    4
    -17

    21
    • Kimi Raikkonen 7
      Azavi Donator Prikaži

      Russell je 5. U 3. Najboljem bolidu na gridu. Ljudi podcjenjuju taj Mercedes, oni su laganini 3. Ekipa u poretku nema tu rasprave. Samim time i njegova konstanta u top 5 je sasvim ocekivana…



      7
      7

      0
    • Kimi Raikkonen 7
      Dragan1980 Prikaži

      Za Fetela nisam siguran,izgubio je volju cini mi se ali Alonso u ovim godinama mislim da je zver jos uvek samo nema adekvatan auto.



      1
      -6

      7
    • Sebastian Vettel
      Pastor Prikaži

      Da se Perez nije slupao u Monaku, Max bi ga uzeo u onom zadnjem krugu…
      A u Španiji ga nisu zajebali. Nije imao šanse protiv Maxa.
      Još treba pokazati da može u utrci biti na Maxovom nivou. Max za sada izgleda opušteno…



      7
      6

      1
  31. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    Trenutacno:

    Najbolji bolid: RBR
    Najbolji vozač: Leclerc
    Najbolji drugi vozač: Perez

    Prove me wrong!



    14
    4

    10
  32. Charles Leclerc
    Leclerc1978 Prikaži

    Gledao sam kvale, ovaj zadnji krug Leclerca bio je strava, milimetarski točno odvežen, ostali nisu imali šanse. Di ga je samo izvukao, svaka mu čast👏. Sainz opet zasr… kad je najbitnije. Čestitke i Perezu, lipo mi ga je vidjeti kako pritišče Maxa, neka, neka, biti će zanimljivije prvenstvo.



    7
    7

    0
  33. Charles Leclerc 16
    Disorder Prikaži

    Super kvale !! Nadajmo se dobrom race pace-u ferrarija



    4
    4

    0
  34. Ferrari
    GRID.N01 Prikaži

    Kakav majstor. Biti ce vrlo zanimljivo vidjeti može li Ferrari ne zeznuti utrku.
    Osim toga, kapa dolje Perezu. Rekao bih da je čovjek zapravo u životnoj formi, jer dobiti Vertapena drugi put za redom u kvalama nije jednostavno.



    8
    8

    0
    • Niki Lauda
      wapi Pretplatnik Prikaži

      Biti ce vrlo zanimljivo vidjeti može li Ferrari ne zeznuti utrku.

      Kako da ne, to uvijek mogu. Ako se u utrci pojave izvanredni događaji SF pitwall garantirano donosi pogrešnu odluku, a onda 2 dana smišljaju zašto im se čini da je to bilo u redu, ali eto nisu imali sreće….



      8
      8

      0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.