Potvrđeno: Perez u Red Bullu do kraja 2024.

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 2 godina 2 min 21 komentara

Red Bull je objavio kako će Sergio Perez ostati u njihovoj momčadi još barem dvije sezone, odnosno do kraja 2024. godine.

32-godišnji Meksikanac stigao je u austrijsku momčad prošle godine, kada je dobio jednogodišnji ugovor. Red Bull je nakon niza godina angažiranja isključivo mladih vozača iz vlastite akademije odlučio dovesti iskusnog Pereza, a njegovi rezultati bili su dovoljno dobri da krajem kolovoza dobije produljenje ugovora za 2022. godinu.

Prošlu sezonu završio je na četvrtom mjestu, a ove sezone je zasad pokazao još bolju formu – ukupno je treći, a nakon pobjede u Monaku kasni samo 15 bodova za vodećim, timskim kolegom Maxom Verstappenom, koji je uoči sezone potpisao ugovor sve do kraja 2028. godine. Perez ove godine ima čak tri drugih mjesta, dva četvrta, jedno odustajanje i jedan pole position.

Perez se već nakon pobjede u Monaku izlanuo o novom ugovorom, kada je pred kamerama rekao šefu momčadi Christianu Horneru da je prerano potpisao, što smo komentirali u našem najnovijem podcastu. Horner je pohvalio Pereza kao sjajnog timskog igrača, a naglasio je i njegov ovogodišnji napredak.

“Ove godine je napravio još jedan korak unaprijed i zaostatak za svjetskim prvakom Maxom se značajno smanjio, o čemu svjedoče njegov sjajan pole position u Džedi ranije ove godine i predivna pobjeda u Monaku prošlog vikenda.”

“Odluka da se pouzdamo u njegov tempo, trkaće vještine i iskustvo bila je sasvim logična i oduševljeni smo jer će se Checo utrkivati za tim do 2024. godine. Vjerujemo da u suradnji s njim i Maxom imamo vozačku postavu koja nam može donijeti najveće nagrade u F1”, zaključio je Horner.

Perez je u F1 stigao 2011., a debitirao je za Sauber. Nakon dvije sezone u švicarskoj momčadi odradio je jednu sezonu za McLaren, a od 2014. pa sve do pretprošle sezone vozio je za Force Indiju, kasnije preimenovanu u Racing Point. U 220 utrka osvojio je tri pobjede, 19 podija, jedan pole position i sedam najbržih krugova.

“Za mene je ovo bio nevjerojatan tjedan, pobjeda na Velikoj nagradi Monaka je san svakog vozača, a nakon toga je uslijedila objava da ću ostati u timu do 2024., što me jednostavno čini presretnim”, dodao je Perez.


Odgovor

21 komentara

  1. Dietrich Mateschitz
    toky13 Donator Prikaži

    Bravo !!!



    6
    5

    1
  2. Vw
    F1fan001 Prikaži

    Zasluzeno…svaka cast !!



    7
    7

    0
  3. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Gasly kupi stvari i bježi iz AT-a. Checo je zasluženo dobio produženje.



    16
    15

    1
  4. Max Verstappen 1
    vlado Pretplatnik Prikaži

    Majstor je uzeo ovaj ugovor samo tako. Svaka cast. RB miran dugorocno, konacno.



    7
    7

    0
  5. Bmw
    Matej Prikaži

    Uuuuuu vrijeme ce pokazat kako sto, borami mogli bi viđat “vettel-weber” a da najvise ferrari profitira na kraju.. neka bravo za pereza zasluzeno zaista



    1
    -3

    4
  6. Pirelli Intermedium
    crofessional Donator Prikaži

    Jedini Latino u F1. Čestitam!
    Nadam se da će se i Drugovich izboriti za mjesto u doglednoj budućnosti pa da imamo i “poštenog” Brazilca na gridu.



    2
    2

    0
  7. Formula1
    Zeko Prikaži

    samo da sada ne počne griješiti kao CS nakon potpisivanja



    1
    1

    0
    • Renault
      zd1400rt Prikaži

      Mislim da neće. CS pati od simptoma prve pobjede. Prošle godine je bio puno bolji jer je znao da će se teško boriti za pobijede. Ove godine je drugačija priča. Ima priliku svake trke i to je ogroman pritisak koji vozač sam sebi nabije i to svi znaju.
      Sumnjam da bi Perez u RB, da nije omastio brk pobjedom u Bahrainu.
      Navikao se na momčad, dobro se približio Maxu (ne samo bodovno) ima 3 pobjede iza sebe, ugovor na par godina, bogato iskustvo i stvarno nema razloga za nabijati si neki presing.
      Ako Ferrari ne napravi neki iskorak, RB lagano nosi konstruktorski naslov.



      6
      5

      1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.