Leclerc osvojio pole u Monaku, Perez razbio bolid na samom kraju, Sainz naletio na njega

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 2 godina 4 min 48 komentara

Najbolju startnu poziciju na najbitnijim kvalifikacijama sezone drugu godinu zaredom osvojio je Charles Leclerc. Drugo vrijeme postavio Carlos Sainz koji je na samom kraju kvalifikacija naletio na trećeplasiranog Sergija Pereza koji se pak netom prije razbio u Portieru.

Max Verstappen bio je sporiji od timskog kolege na kraju kvalifikacija kao i na svim treninzima te je završio četvrti, no Perez, ovisno o količini štete, možda neće moći startati s trećeg mjesta.

Lando Norris osvojio je odlično peto mjesto za McLaren, dok je njegov timski kolega Daniel Ricciardo ponovo ostao daleko iza njega, tek na 14. mjestu. Na šesto mjesto kvalificirao se George Russell u Mercedesu, dva mjesta ispred Lewisa Hamiltona.

Između njih smjestio se Fernando Alonso u Alpineu koji je na samom kraju kvalifikacija također imao incident – njega smo vidjeli ispred barijere u zavoju Mirabeau. Sebastian Vettel odradio je sjajan posao ubacivanjem Aston Martina na deveto mjesto, a najsporiji u Q3 bio je Esteban Ocon u drugom Alpineu. U nastavku možete pročitati sažetak kvalifikacijskih rundi.

Q1

Prva kvalifikacijska runda bila je prepuna akcije na stazi. Staza se iz kruga u krug poboljšavala, stoga su svi vozači nizali po nekoliko brzih krugova. U konačnici su najbrža bila dva Ferrarija, Leclerc sa samo 47 tisućinki bržim vremenom od Sainza.

Dvije minute i 25 sekundi prije kraja oglašena je crvena zastava za koju nismo vidjeli konkretan razlog. Yuki Tsunoda pogodio je unutrašnju barijeru na ulazu u Nouvelle šikanu nakon tunela, no jedina šteta bila je na njegovoj gumi i kotaču. Japanac se sam vratio do boksa, a u nastavku runde izašao je na stazu i prošao dalje.

Njegov timski kolega Pierre Gasly nije uspio proći u Q2 nakon što nije stigao započeti brzi krug prije isteka vremena i startat će tek 17. Ispred njega kvalificirao se Alex Albon, 18. je bio Lance Stroll, a iz posljednjeg reda krenut će Nicholas Latifi i Guanyu Zhou.

Q2

U drugoj rundi nije bilo incidenata, a najbrži je ponovo bio Leclerc, ovog puta manje od desetinke ispred Pereza. Sainz i Verstappen kasnili su po dvije desetinke.

Dok je Lando Norris komforno ušao u Q3 petim vremenom, Daniel Ricciardo u drugom McLarenu nije uspio bolje od 14. mjesta. Sebastian Vettel odvozio je sjajan krug za osmo vrijeme, dok se Fernando Alonso za dlaku izvukao kao deseti najbrži. Ispali su redom Tsunoda, Bottas, Magnussen, Ricciardo i Schumacher.

Q3

Charles Leclerc još jednom je najbrže obišao stazu u Monaku. Po dvije desetinke kasnili su Sainz, Perez i Verstappen. Najbolji od ostatka nakon prvih brzih krugova bio je Alonso ispred Norrisa, Hamiltona, Russella, Vettela i Ocona.

Do kraja posljednje runde nije bilo promjena osim onih za britanski duo Norrisa i Russella koji su uspjeli preskočiti Alonsa te se ubaciti u treći startni red. Eventualne promjene na vrhu onemogućio je Perez koji se u posljednjoj minuti stražnjim krajem zabio u zid na izlazu iz Portiera i tako izazvao drugu crvenu zastavu. Sainz je dolazio odmah iza njega pa je pri pokušaju izbjegavanja Pereza svojim stražnjim krajem pogodio Meksikančev Red Bull. Verstappen je u krugu bio iza njih, a u to je vrijeme preduboko u zavoj Mirabeau otišao i Fernando Alonso.

Utrka za Veliku nagradu Monaka tijekom koje bi mogla padati kiša počinje sutra od 15 sati.

Rezultati kvalifikacija

PVozačMomčadVrijeme+
1Charles LeclercFERRARI1:11.376Q3
2Carlos SainzFERRARI1:11.6010.225
3Sergio PerezRED BULL RACING RBPT1:11.6290.253
4Max VerstappenRED BULL RACING RBPT1:11.6660.290
5Lando NorrisMCLAREN MERCEDES1:11.8490.473
6George RussellMERCEDES1:12.1120.736
7Fernando AlonsoALPINE RENAULT1:12.2470.871
8Lewis HamiltonMERCEDES1:12.5601.184
9Sebastian VettelASTON MARTIN ARAMCO MERCEDES1:12.7321.356
10Esteban OconALPINE RENAULT1:13.0471.671
11Yuki TsunodaALPHATAURI RBPT1:12.797Q2
12Valtteri BottasALFA ROMEO FERRARI1:12.909
13Kevin MagnussenHAAS FERRARI1:12.921
14Daniel RicciardoMCLAREN MERCEDES1:12.964
15Mick SchumacherHAAS FERRARI1:13.081
16Alexander AlbonWILLIAMS MERCEDES1:13.611Q1
17Pierre GaslyALPHATAURI RBPT1:13.660
18Lance StrollASTON MARTIN ARAMCO MERCEDES1:13.678
19Nicholas LatifiWILLIAMS MERCEDES1:14.403
20Zhou GuanyuALFA ROMEO FERRARI1:15.606

Odgovor

48 komentara

  1. Ferrari
    07drogo Donator Prikaži

    Je li konacno doslo vrijeme za 1-2 sutra?



    16
    13

    3
    • James Hunt
      Luca Badoer Prikaži

      Postoji realna sansa da dobije kaznu SAI



      5
      -3

      8
    • ZX10R Prikaži

      Ako Bog da !
      Ali ovo je Monaco ,sve ali sve je moguće uz koji SCar karte se vrlo lako promjene
      Sretno svima sutra !
      Forza Ferrari Leckerc & Sainz !!!



      8
      8

      0
      • Ferrari
        07drogo Donator Prikaži

        Nadam se da su ispucali pehove barem za prvi dio sezone haha



        5
        5

        0
        • ZX10R Prikaži

          Lijepo je i dobro biti optimističan ,ali sezona je dugačka ,biti će tu još svega
          Tko bi rekao da će se ferrariju i lecleru dogoditi to što se dogodilo
          Ipak su to gotovo novi bolidi tako da,greške ,kvarovi se skupo plačaju
          Treba biti mudar i strpljiv leclerc ako ne ide ,odnosno ne može proći maxa drugo mjesto je puno puno bolje nego da se razbiješ i ne osvojiš ni boda ,a još uz to napraviš posla mehaničarima a znamo da je proračun ograničen
          Ajde da je zadnja ili predzadnja utrka ,pa ono moraš ,ali sada ne ,pomalo
          Leclerc je odličan ,brz vozač ,ferrari ove godine izgleda strašno dobro ,tako da sve je jasno
          Ne zaboravimo i ne otpisujmo tako lako mercedes a ni mclaren,očito je da ima tu mjesta za napredak
          Ako mercedes dođe na istu razinu ferrarija i red bulla ,ham će biti napaljen kao nikada ,on voli taj izazov ,rusell također ,tako da ,sezona je dugačka
          Neka pobjedi najbolji !!!


          0
          0

          0
  2. Charles Leclerc 16
    ferarista Prikaži

    1 2



    8
    6

    2
  3. Monisha Kaltenborn
    monkeyseat Donator Prikaži

    Čestitke Čarliju i Carlosu na okupaciji prvog startnog reda!
    Molim mehaničare Ferrarija da provjere poluosovinu prije sutrašnjeg starta :-)



    21
    20

    1
  4. Narain Karthikeyan
    Narain Karthikeyan Prikaži

    Alosno Hamilton Vettel.Bit ce zanimljivo sutra.



    21
    21

    0
    • Alfa Romeo
      Tito Prikaži

      Troboj za jedan bon ..prekrasno



      7
      2

      5
    • ZX10R Prikaži

      Da ,Rusell opet odličan ,bolji od Hamiltona
      Iskreno ,mene to ne čudi ,no svi koji otpisuju Hama jako se varaju ,Ham je strašan vozač ,no moramo uzeti u obzir njegovu motivaciju i volju,svi smo znali da je Rusell odličan vozač ,i on je taj koji se mora dokazivati a gdje ćeš veći motiv nego timski kolega ,prvak Hamilton ,dok Ham ako se sjetite naslova prije početka sezone bilo je upitno i dali će potpisati ugovor i voziti ,mislim puno nas je znalo da će sigurno voziti ,ali Hamiltonu sigurno nije motiv pobjeďivati Rusella nego biti prvak ,srušiti još jedan rekord ,mislim da svi razumijete šta želim reći
      Smješno je i pokvareno i to nikako ne razumijem kada ljudi omalovažavaju Hamiltona ,mislim ,šta je sa ljudima ,ok navijaj za svoju ekipu ,ali vrijeđati i pljuvati po Hamiltonu ili bilo kojem vozaču nikada ne mogu prihvatiti ,nikada
      Cijenim sve vozače formule 1 ,navijam preko 40 godina za ferrari ,i bilo bi super kada bi Ham barem jednu ili dve sezone odvezao za ferrari
      Pozdrav 👍



      9
      -9

      18
      • avalon Prikaži

        da , da , strašan vozač samo nije ovo prvi put da LH pokazuje znakove malodušnosti u karijeri . npr posli osvajanja titule 2008. nije baš blista. 4 uzastopne sezone do prelaska u MB sa McL je završava 2 X 4 i 2 X 5 . možda McL nije bija na nivou onog iz 2008. ali s obzirom na pokazani talent od samog dolaska u F 1 navedeni rezultati su bili malo “mršavi” za njegov kalibar . u solidnom ili vrlo solidnom ferrariu u “eri” seba alonso je 2 X završava ka viceprvak . u “eri” MB/LH i seb je sa ferrariem 2 X završava ka viceprvak . imali su , našli negdje motiv za borbu iako je RB bija bolji bolid od ferraria ili MB od ferraria kojeg je vozija seb . sa tip – top bolidom LH je strašan no manje više svi prvaci su bili takvi samo šta su neki bili odlični i sa manj ekonkurentnim bolidima , a LH se sa takvim bolidom malo “pogubi” … nije baš tako strašan . možda postaje i malko demotiviran ali jbga ne može uvik bit u kokpitu dominantnog bolida ka proteklih 7 sezona . sad se grubo rečeno nalazi u situacoji ka i fernando 2007. kad mu je lewis doša ka kolega . krenija je nekako bez respekta prema 2 X prvaku . isto se sad ponaša i GR … bez respekta prema 7 X prvaku i za sada ga pobjeđuje . i ako je bolid težak za vozit ( kako kažu vozači MB ) težak je obojici i čudno kako je puno i previše niskusniji russell za razliku od preiskusnog lewisa dobro ovlada ovim “nezgodnim” bolidom . da se i znalo da MB neče baš bit konkurentan ( bar za sada ) čisto sumnjam da bi itko stavija novac da će GR bit bolji od lewisa tim više šta GR ima iza sebe tek 3 sezone , 60 GP – a , a LH 15 sezona , 288 GP – a + 7 titula . osim toga u dosadašnjoj karijeri najbolji rezultat GR je P 3 u onoj “komičnoj” trci u belgiji i ako to “zanemarimo” najbolji rezultat mu je bija P 8 u mađarskoj lani . bez PP , jedan FL i to u MB kad je minja lewisa . i ko bi se ove sezone za sada kladija na GR kontra LH koji uz 7 titula ima i 103 pobjede , 103 PP , 59 FL , 183 podija , 19 hat tricks i 6 grand slamova ? mislim da se lewis gotovo nikad nije naša u ovakovoj situaciji sa kolegama . OK , 2011. ga je button uvjerlivo pobjedija , NR 2016. jedva ali navedeni su bili iskusni u usporedbi sa russellom . lako je bilo sa bottasom koji je bija poslušan i čuva leđa lewisu kad god je moga i kad je trebalo . russell za sada nij eu prilici da bude poslušan i vozi za sebe , svoje rezultate . hamilton nije navika na “nevozljiv” bolid i ovakvog kolegu i od njegovih budućih rezultata će ovisit hoće li se maldi GR morat “poklonit” Sir hamiltonu . strašan vozač može i “kleknut” pred mlađim , a primjer je McL , lando i ricciardo ;)



        13
        6

        7
        • Bernie Ecclestone
          Dani Donator Prikaži

          Niti je Russell rookie, niti je došao iz druge ekipe. Pripreman je dolazak već dugo, možda čak i prekasno. On je tu uhodan u tim tako da rezultati ne iznenađuju.



          1
          -7

          8
  5. Ferrari
    Thor Donator Prikaži

    Bravo za domaćeg momka! Ajmo sutra završiti Monako po prvi puta! Po mogućnosti na P1!! Ako bude kiše biti će svega!



    10
    8

    2
  6. Lewis Hamilton
    smr201 Prikaži

    Bravo za Ferrari, pogotovo Leclerca bio je klasa za sebe danas.
    Norris, Vettel i Alpine isto odlični. MB lošiji nego u Španjolskoj, Ham nije ni napravio krug na kraju.
    Sutra lutrija ko obično.



    7
    5

    2
  7. Fia
    Realista Prikaži

    Ima li tko brzi u jednom krugu?



    14
    6

    8
  8. Kimi Raikkonen 7
    Kos Prikaži

    Uraganski Leclerc, da je završio zadnji krug mislim da bi bio preko pola sekunde brži od drugoplasiranoga. Ostali očekivano jedino je Riciardo spod svake razine.



    13
    12

    1
  9. Red Bull
    Kico Donator Prikaži

    Nismo imali sanse za pol,nadam se barem da sutra mozemo do p2 i p3 !!!!



    5
    1

    4
  10. Renault
    Renault_F1_team Pretplatnik Prikaži

    Sutra je kiša u najavi cijeli dan 🤜🤛



    7
    6

    1
  11. Ferrari
    nelinjo Prikaži

    Cestitke Charles! 😀 ali kakav prvi sektor u novim pokušaju, -0.165! Sad, da li bi islo i ispod 1.11…

    Sjutra, samo pametno…



    13
    12

    1
  12. Michael Schumacher
    27Ferrari28 Donator Prikaži

    Ovo moramo dobit, nema izgovora. Bez obzira na vrijeme.
    Neg može neko reć Latifiju da ubaci mjenjač u sport pa da ima neke šanse.



    14
    14

    0
  13. Alain Prost
    Alain Prost Prikaži

    Perez nedavno rekao:

    “Mislim da bismo trebali proučiti pravilnik i vidjeti što se može napraviti po tom pitanju. Vozač koji prouzroči crvenu zastavu treba nekako biti kažnjen.”

    Bravo Leclerc.



    43
    43

    0
  14. Ferrari
    Raki2204 Prikaži

    Očekivano za LEC.. čovjek je mašina za pole. Sutra taj 1 2 treba pretvoriti u 1 2 i u utrci.. konačno. U najavi je kiša pa bi moglo biti svega…VER mi prvi put ove sezone izgleda malo neuvjerljivo. Mali kaos na kraju, a možda ne bi ništa ni promijenilo i da su regularno završili… Sutra idemo pažljivo to dovršiti i vratit se na pobjedničke staze. Bravo i za NOR i VET…



    14
    13

    1
  15. Michael Schumacher
    ZJ11 Prikaži

    Cestitke Charles na P1, Perez bolji od Maxa cijele kvale, Russel opet ispred Hama, Vettel napokon u Q3.

    Sad dali je Norris toliko dobar pa vozi na granici bolida ili je Ric postao toliko los ali ovo vise nije ni cudno, vise zalosno da je toliko losiji, pogotovo jer je vec pobjedjivao ovdje.

    Tsunoda lijepo zavukao Gaslyu, al crvena zastava potpuno nepotrebna.



    11
    10

    1
  16. James Hunt
    Luca Badoer Prikaži

    Vec je sve napisano pa bi samo nadodao, pohvale Vettelu i Alonsu. Tate mate



    16
    16

    0
  17. F1puls
    ivanh Prikaži

    Hass’ove nadogradnje sve bolje i bolje ….😔



    6
    6

    0
  18. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    Sad je “all eyes on 🐎”, nadam se da je Ferrari zdrav za pobjedu, jer ovo Leclercu treba, kao i nama 🙏



    11
    10

    1
  19. Charles Leclerc 16
    Disorder Prikaži

    Definitivno ce biti kise i najvjerojatnije ce se cila utrka na intermedium-ima odvozit,bit ce napeto,fingers crossed for tomorrow 😎



    2
    2

    0
  20. Max Verstappen
    CroBottas Prikaži

    Mislim da je vrime da Charles napokon doma uzme prvo misto… Šteta za Checa… Osjetno ovaj vikend brži od Maxa…Nadam se da šteta nije velika… Lando maximum iz bolida izvlači, svaka čast… Moglo bi biti zanimljivo i kaotično danas.



    1
    0

    1
  21. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Moja prognoza je da će danas slaviti netko treći tko se ne zove Verstapen i Leclerc. U kaotičnim utrkama obično ispliva netko treći jer mu se poklopi 10 stavri. Ako bude kiše kako je najavljeno mislim da je to realno za očekivati. Noris i McLaren su do sada na kiši bili jako dobri. Možda Sainz…Perez


    0
    0

    0
  22. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Kako ukenjati p1 i p2 i od toga napraviti p2 i p4 na stazi na kojoj si očeigledno brži? Pitajte Ferrari. Sad ih neće prestići do sutra.


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.