Dnevna zagonetka
Dnevna zagonetka

Sainz vožnju u Monaku usporedio s potresom

Marko Litvić

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Sainz vožnju u Monaku usporedio s potresom

Marko Litvić

Nakon testiranja i prvih par utrka sezone svi su počeli postavljati jedno pitanje – što će biti kada na red dođu staze u Monaku i Azerbajdžanu? Sada dobivamo odgovore na to pitanje jer je par vozača opisalo osjećaj u vožnji ulicama Monte Carla. Mercedesov dvojac, Lewis Hamilton i George Russell, su ukratko rekli kako je ovo najgrbavija staza dosad. Russell je objasnio kako je na nekim dijelovima staze imao osjećaj kao da vozi samo na stražnjim kotačima koliko mu je bolid poskakivao.

Ferrarijev Carlos Sainz je imao nešto više za reći. Iako je na prvom i drugom slobodnom treningu u petak završio treći, odnosno drugi, 27-godišnji Španjolac je rekao koliko je drugačiji osjećaj voziti u odnosu na prijašnje godine.

„Drugačije je, osjećaj je puno drugačiji nego zadnjih par godina kako smo vozili ovdje. Važna stvar je to što smo kompetitivni i osjećamo se spremnima za izazove koje staza postavlja. Bolidi nam plešu na sve strane i puno je teže sa svim grbama i rubnicima. Ali da, važno je i to što se čini kako ostali imaju još više problema nego što ih mi imamo.“

Potom je priupitan kako se Ferrari F1-75 toliko dobro prilagodio na stazu u usporedbi sa ostalima, na što je odgovorio kako su gume ključan dio toga.

„Mislim kako u isto vrijeme pažljivo trošimo gume , ali imamo i jako dobru razinu prianjanja, što je jako važna stvar ovdje. No s druge strane, tu su grbe, rubnici, te sama vožnja, koja svima predstavlja izazov.“

Na to je dodao kakav je njemu bio doživljaj voziti, pritom usporedivši vožnju s nekakvim potresom.

„Osjećaj je kao na vlaku smrti, zapravo, više je osjećaj kao da se cijelo vrijeme događa potres. Privikavanje na to je užasno teško, na takvu lošu vidljivost, na potpuno novi način prelaženja preko rubnika. Rekao sam kako ima puno novih izazova i s jedne strane uživate u tome, ali u isto vrijeme stvarno morate obraćati pažnju na apsolutno sve.“

Za kraj mu je postavljeno pitanje je li moguće nekako postaviti bolid kako bi se olakšala kontrola i vožnja ili sve to ovisi o pojedinačnome vozaču i njegovom stilu vožnje. Španjolac je na to rekao kako se mora pronaći savršeni balans.

„Naravno kako radimo kompromise u postavkama bolida, ali problem je što ove godine jako skupo plaćate pogrešku u postavkama, jer onda gubite jako puno potisne sile. Tako da se tu uvijek pokušava naći balans, a što se vozačkoga stila tiče, jednostavno morate živjeti s time. Morate se naviknuti na te uznemirujuće grbe i rubnike i pronaći načina da čak i kad vam bolid puno poskakuje uokolo… da i dalje ne izgubite samopouzdanje. “

Carlos Sainz

Zadnji donatori:
zekohonda
zekohonda
Vordas
Sluno13
limitmaker1

Pretplatnici:
lukarak
vlado
Renault_F1_team
Ciki-F1
Djuvedj
Become a Patron!

Bok , F1puls autori su dosad napisali 10137 vijesti i tekstova. Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas
💳 kreditnom karticom, PayPalom ili Revolutom.
Više informacija »

Marko Litvić
Pulsmedia autor
108 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

2 komentara

  1. Monisha Kaltenborn monkeyseat Prikaži

    Evo jedan stabilizirani video.
    https://streamja.com/rOm2e    4

    0