Brown o Ricciardovom ugovoru: Postoje različite opcije

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 2 godina 2 min 14 komentara

Iako se pretpostavljalo da mjesto Daniela Ricciarda nije pod znakom upitnika do kraja 2023. godine – nekoliko izjava iz McLarenovog kampa daje za zaključiti da to možda i nije toliko čista situacija.

Naime, najprije je nakon vikenda u Miamiju Ricciardo prokomentirao da očekuje pregovore tijekom ljeta, samo da bi se potom “sjetio” da ima ugovor za 2023. godinu. Taj verbalni kiks pokušao je objasniti zbunjenošću nakon utrke.

Istovremeno, Zak Brown kaže da Ricciardo nije ispunio očekivanja koja su pred njega postavljena.

“Ne želim ulaziti u detalje ugovora, ali postoje opcije u kojima smo vezani jedno uz drugo, a postoje opcije u kojima nismo.”

“Razgovarao sam s Danielom o tome. Ne ostvarujemo rezultate kojima smo se nadali. No, nastavit ćemo pritiskati.”

“Mislim da je u Monzi prošle godine pokazao da može pobjeđivati u utrkama. Mi moramo razviti bolid koji trenutno nije sposoban za pobjede. Htjeli bismo ga vidjeti na višim pozicijama.”

“Vidjet ćemo kako će se situacija razviti i što on želi raditi. Mi imamo testni program koji se zakuhava, ali nigdje nam se ne žuri.”

Kad je riječ o McLarenovom testnom programu – vrijedi spomenuti da je njihov IndyCar junior Pato O’Ward jučer potpisao novi trogodišnji ugovor.


Odgovor

14 komentara

  1. Mclaren
    Piro Prikaži

    E moj Ricci…manje odjela i vina, a više simulatora.



    2
    1

    1
    • Fernando Alonso 14
      GP2Engine Prikaži

      Nije njega ni briga za vožnju. On je lik koji se samo smije za kameru, ima taj neki američki stil života, samo drpi što može, kupi basnoslovnu lovu u ekipama poput McLarena (koji će se kad-tad vratiti na vrh) i Renaulta, i zapravo je onako, mentalno podkapacitiran. Jučer ili prekjučer dao totalno neki bullshit odgovor kao, isunčan sam, koža mi je thicc kad su ga upitali što misli o svojim vožnjama. Isto tako, čujem da nije ga briga za engineering sastanke i tamo se pravi kao idiot, dok Lando, pazite, koji nema osnovnu školu, elokventno raspravlja s inžinjerima.



      5
      -1

      6
  2. Carlos Sainz 55
    Tudum Donator Prikaži

    Čim je naglas izgovorio da nisu zadovoljni njegovim rezultatima jasno je da su u Mclarenu izgubili strpljenje sa Riccijem. Ode on na kraju sezone ako se nešto drastično ne promijeni u nastupima, a sumnjam da hoće.



    7
    7

    0
  3. Lotus
    zion11 Prikaži

    Ricciardovo vrijeme je prošlo , mislim da mu jedino jaki tim i jak bolid može pomoći



    1
    1

    0
  4. Williams
    Montoya Prikaži

    Jasno mi je da nisu zadovoljni njegovim razultatima, ali baš me zanima da li bi ga se htjeli riješit kako bi se otvorilo mjesto za nekog USA drivera, ili mu samo žele smanjiti visinu ugovora jer tip fakat preplaćen



    1
    1

    0
    • Mclaren
      BNL_McLaren Prikaži

      Zak Brown bi sigurno volio Amerikanca za volanom. McLaren bi dobio ogromnu podršku tamo. Ali to vjerojatno nije dobra ideja sudeći po tome kako je Ricciardo proveo vrijeme u momčadi do sad. Daniel je pravi vozač koji se mogao boriti sa Verstappenom. Kad se takav nije snašao u McLarenu sumnjam da bi Colton Herta il Pato O’Ward mogli bit blizu Norrisu, kamoli brži od njega.



      1
      0

      1
    • Williams
      Montoya Prikaži

      Njušim ’93. i novog Michaela Andrettija


      0
      0

      0
  5. Mclaren
    BNL_McLaren Prikaži

    Ajde hvala bogu da više ne slušam hvalospjeve o tome kako je on pobjednik i kako će sve bit ok i šta god. Ovo je trenutna realnost i to je definitvno razgovor koji se mora obavit kako bi McLaren mogao nastaviti dalje. Previše ih košta jednostavno, bodvno i financijski im se čovijek jednostavno ne isplati usprkos silnom marketingu. Nema od toga ništa ako se na stazi ne ostvaruju rezultati. Vjerojatno ima neku klauzulu u ugovoru po kojoj ga McLaren može izbacit iz sjedala na kraju ove sezone. Sva sreća Zak Brown zna taj dio posla dosta dobro. Još da se ostavi ovih Amerikanaca i usmjeri resurse u aneksiranje Piastria iz Alpinea za 2023. i bit će sve ok.



    1
    1

    0
  6. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Na kraju mu je bijeg od Maxa i RBa bio najveca pogreska u karijeri… Bankovno se isplatilo.. Ispra se posteno, gotov je on sa F1…



    3
    3

    0
  7. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Baš zato sam onda napisao kada su rekli da se nikuda ne žure da im zapravo ništa nevjerujem i da uvijek ispadne obrnuto od onoga što pričaju. Njima je Ricardo i njegovo ugovor sada već pomalo trn u oku. Jučer nakon razbijanja, dali je bolid ok? Ja sam ok… vidi se iz aviona da se čeka razlaz.



    1
    1

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.