Brundle: Ona radio poruka najbolji je pokazatelj koliko je Hamilton nezadovoljan ovom sezonom

Izdvojeno

Marko Litvić

Prije 2 godina 3 min 3 komentara

VN Španjolske je trajala samo nekoliko krugova prije nego što se iz Mercedesovog momčadskog radija mogla čuti jako potištena izjava Lewisa Hamiltona.

„Da sam na vašemu mjestu, ja bih sačuvao motor, žao mi je.“

Lewis Hamilton

Razlog zašto je to rekao leži u događajima iz prvoga kruga kad su se on i Haasov Kevin Magnussen lagano sudarili u četvrtom zavoju. Kao posljedica toga kontakta, obojica su morali obaviti jako rano zaustavljanje u boksovima i zbog toga su pali jako daleko iza ostalih u tom trenutku.

Sedmerostruki svjetski prvak može biti jako sretan što ga momčad nije poslušala i rekla mu neka nastavi jer je na kraju utrku završio na petoj poziciji. Moglo je biti i četvrto mjesto, ali se pojavila opasnost od ostajanja bez goriva u zadnjim krugovima utrke. Stoga je vozio puno sporije i to je iskoristio Carlos Sainz. No kada se sve zbroji i oduzme, Hamiltonovo peto mjesto je odličan rezultat.

Bivši vozač Formule 1 i trenutni komentator Sky Sports-a, Martin Brundle, je bio među onima koji su impresionirani Hamiltonovom utrkom. Iako, u svojoj kolumni je napisao kako ga ipak brine to što je čuo nakon sudara s Magnussenom. On vjeruje kako to jako dobro pokazuje u kakvom je trenutno psihičkom stanju Hamilton, sad kad je Mercedes iza Ferrarija i Red Bulla, te on kao vozač 28 bodova iza momčadskoga kolege – Georgea Russella.

„Lewisov dodir s Magnussenom ga je zasigurno koštao prilike za ostvarivanje spektakularnoga rezultata. Već u drugom krugu je bio 50 sekundi iza vodećega vozača, a na kraju je bio 54 sekunde udaljen, iako je vozio četiri sekunde sporije u zadnjem krugu.“

„Lewisov radio poziv nakon što je pao na kraj poretka zbog probušene gume, u kojemu je rekao kako želi stati i „smanjiti kilometražu pogonske jedinice“ je bio alarmantan jer nam je pokazao pravu sliku toga koliko zapravo ne uživa u ovoj sezoni. Otprilike 65 krugova kasnije bio je nešto sretniji jer je pokazao odličnu brzinu. Navijači su isto znali što trebaju raditi kao i inače, te su ga izglasali kao vozača dana.“

Martin Brundle

Mercedes je trenutno 75 bodova iza po novome vodećeg Red Bulla, a Hamilton će sreću morati potražiti na stazi koja mu prošle sezone nije ostala u lijepom sjećanju jer jedino čega se mogao sjećati je stražnji kraj Alpha Taurijevog Pierrea Gaslyja, koji ga je držao iza sebe skoro cijelu utrku.


Odgovor

3 komentara

  1. Ayrton Senna
    OffLiberyMedia Prikaži

    Mislim da nisam čuo ni Alonsa, ni Vettela ni Raikkonena dok je vozio da su sličan TR imali. Tako da možemo zaključiti i “Ona radio poruka je najbolji pokazatelj o ličnosti Hamiltona”.



    5
    4

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.