Viva, Barcelona! Verstappen izletio pa pobijedio, Leclercu otkazao motor, Russell na pobjedničkom postolju!

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 2 godina 5 min 175 komentara

Vrela Barcelona donijela nam je još jednu vrlo dobru utrku, u čemu su definitivno pomogli novi bolidi koji se čak i na ovoj konfiguraciji mogu pratiti. Max Verstappen je u čudnoj utrci u kojoj smo vidjeli čak i jednu nekarakterističnu grešku, ali i nastavak mehaničkih problema od jučer – zadržao svoj nevjerojatan niz da pobjeđuje u svakoj utrci u kojoj dođe do cilja, a niže od drugog mjesta nije bio još od Mađarske prošle godine. Sergio Perez je vozio odličnu utrku i došao do drugog mjesta uz najbrži krug utrke. Iako je u jednom trenutku morao propustiti svog kolegu, novo zaustavljanje u boksu značilo je da bi vjerojatno ionako ostao bez te pozicije u utrci u kojoj su tri zaustavljanja u boksu bila ispravna strategija. Treći je bio George Russell u vidno poboljšanom Mercedesu.

Na samom početku utrke Sergio Perez se lansirao dvije pozicije naprijed, a najgore su prošli Kevin Magnussen i Lewis Hamilton koji su se sudarili u trećem zavoju. Carlos Sainz je sporije krenuo i Hamilton ga je napao, a uslijed tog duela Magnussen je pokušao ušićariti koju poziciju i dotaknuo Mercedes. Suci su prosudili da se radi o trkaćem incidentu i nisu dodijelili nikakvu kaznu.

Kao što je bilo za očekivati, Lewis je nakon zamjene guma i pada na začelje savjetovao ekipi da umirove bolid i sačuvaju motor. Međutim, oni su procijenili da je 8. mjesto realna mogućnost i da se trebaju nastaviti boriti bez namjernog odustajanja. Bez obzira koliko često propovijedao o stoičkom ponašanju i sportskom uzusu – Lewis si u ovakvim trenucima ipak ne može pomoći bez da pribjegne kukavičkom i gotovanskom pristupu, sramotnom za bilo kojeg profesionalnog sportaša, kamoli višestrukog prvaka.

Charles Leclerc imao je nešto slabiji start od Verstappena, ali je u posljednji trenutak zalupio vratima i zadržao Red Bull iza sebe.

Sedmi krug bio je nesretan za Carlosa Sainza koji se ničim izazvan izvrtio na stazi i izgubio nekoliko pozicija. Izletio je u šljunak, oštetio gume i možda dodatno oštetio ionako načet bolid koji je na početku utrke imao blagi kontakt s Perezom.

Dva kruga kasnije na istom mjestu je grešku napravio Max Verstappen koji je ipak donekle iskontrolirao bolid bez da se izvrti, ali je svejedno pokupio puno šljunka i oštetio gume. Kasnije su mu iz ekipe javili da je na tom mjestu značajan nalet vjetra.

Takav izlet priuštio nam je troboj jer se Max vratio na stazu tik iza Pereza koji je pokušavao proći Russella. Perez je par krugova pokušavao proći Russella, a kad nije uspio – Red Bull mu je vjerojatno dao instrukciju da propusti Verstappena koji je opet povremeno ostajao bez DRS-a s istim problemom kao jučer na kraju kvalifikacija.

27. krug donio nam je kadar Ferrarija s brojem 16 koji ide jako sporo. Charles Leclerc je zbog problema s motorom morao odustati i parkirati u garažu iz ugodnog vodstva. George Russell preuzeo je vodstvo, a Sergio Perez preuzeo je palicu i nastavio duel s Mercedesovim vozačem.

Krug kasnije imali smo novi incident na stazi – Stroll se zabio u AlphaTauri Pierrea Gaslyja i izvrtio se na stazi.

U 31. krugu dobili smo izmjenu vodstva kad je Perez uspio zaobići Russella na 4 kruga svježijim medium gumama. Istovremeno, Alfa Guanyua Zhoua je također odustala od utrke, što drugi Ferrarijev motor koji nije izdržao u ovim uvjetima.

Max Verstappen je u 44. krugu otišao na treću promjenu guma i na novom setu mediuma se vratio na stazu ispred Georgea Russella na drugu poziciju. Sa svježim gumama je brzo dostigao Pereza koji je primio poruku od ekipe da se ne bori ako Verstappen bude brži, što je na kraju i bio slučaj.

U samom finišu utrke vidjeli smo lijepi troboj između Bottasa, Sainza i Hamiltona za 4., 5. i 6. poziciju. Bottasa je Španjolac prešao u prvom zavoju, a Britanac u trećem. Razlika u gumama bila je prevelika da učini bilo što u svoju obranu. Međutim, puno neizvjesnije bilo je između Hamiltona i Sainza u borbi za 4. mjesto. Obojica su bili na mekšim gumama, s tim da su one na Mercedesu bile tri kruga svježije. To je bilo dovoljno za novo pretjecanje u prvom zavoju. Ono što bi završilo kao DNF i 0 bodova, pretvorilo se u četvrto mjesto i 12 bodova. Ipak, dva kruga prije kraja utrke oba Mercedesa su dobila upozorenje da postoji realna mogućnost da odustanu i da moraju puno više koristiti lift&coast. Sainz je tako vratio svoju četvrtu poziciju, a do kraja nije bilo dovoljno vremena da sustigne i Russella koji je ostao na pobjedničkom postolju.

U bodove su ušli i Bottas, Ocon, Norris, Alonso i Tsunoda.

Rezultati

P#VozačEkipa+PIT
1.1M.VERSTAPPENRed BullLAP3
2.11S.PEREZRed Bull13.0723
3.63G.RUSSELLMercedes32.9273
4.55C.SAINZFerrari45.2083
5.44L.HAMILTONMercedes54.5343
6.77V.BOTTASAlfa Romeo59.9762
7.31E.OCONAlpine75.3973
8.4L.NORRISMcLaren83.2353
9.14F.ALONSOAlpine1 krug3
10.22Y.TSUNODAAlphaTauri1 krug3
11.5S.VETTELAston Martin1 krug2
12.3D.RICCIARDOMcLaren1 krug3
13.10P.GASLYAlphaTauri1 krug3
14.47M.SCHUMACHERHaas1 krug2
15.18L.STROLLAston Martin1 krug3
16.6N.LATIFIWilliams2 kruga3
17.20K.MAGNUSSENHaas2 kruga2
18.23A.ALBONWilliams2 kruga4
 24G.ZHOUAlfa Romeo2
 16C.LECLERCFerrari2

Odgovor

175 komentara

  1. Mclaren
    Fittipaldi Prikaži

    Čestitke Max, pobjednik neočekivano zanimljive utrke u Barceloni!

    Velika, OGROMNA šteta za Ferrari, ovo je bila dobra prilika da se vrate na pobjedničku putanju. Sve je teže protiv Red Bulla.

    Inače, više je puta Perez danas pustio Maxa, nego Bottas Hamiltona u svih 5 godina – ali nećete o tome čuti ni riječi od strane objektivnih navijača 😂



    35
    16

    19
    • Dan Gurney
      Crash Donator Prikaži

      Da..Imas pravo…Bas nitko nije negodovo… #sramota…..



      5
      4

      1
    • Marlboro
      AMG Donator Prikaži

      I ne samo to, ne sjecam se kad je zadnji put netko kukao/plakao kao Max danas pa svejedno nece dobiti kompliment da je “placipicka”.



      15
      -8

      23
    • Robert Kubica
      Yura Prikaži

      Perez je propustio Maxa dva puta, Max je Pereza jednom.
      Prvi put je jednostavno Max imao bolji tempo, a drugi put svjezije gume i (isto tako) bolje krugove. Max je otisao u box i pustio Pereza da napadne Russela, na kraju se ispostavilo da je Verstappenov 3 stop strategy danas bio idealan.

      Ali neka neka moj Fittipaldi, tjesi ti sebe da je to isto kao i Ham-Bottas



      20
      15

      5
      • Ayrton Senna
        Senna12 Prikaži

        Yura jedna dioptrija za Maxa a druga za Hama a gledaš isti film nije dobro minjati dioptriju šteti vidu i percepciji!



        5
        -7

        12
        • Robert Kubica
          Yura Prikaži

          Ako mislis bacati tako glupe fore umjesto pisanja neceg normalnog, nemoj ni komentirati



          8
          6

          2
        • Ayrton Senna
          Senna12 Prikaži

          Yura jedino glupo a i netočno je tvoj komentar gdje je to Max pustio Pereza ako računaš ulazak u box kao puštanje onda nema smisla komentirati više!



          3
          -2

          5
        • Robert Kubica
          Yura Prikaži

          Po cemu je netocno? Jel Max zadrzavao Pereza??



          3
          2

          1
        • Ayrton Senna
          Senna12 Prikaži

          E Yura tako je i Hamilton uvijek imao bolji tempo u utrkama a nekad i svježije gume od Bottas pa se to dočekivalo na nož od većine počevši od urednika pa nadolje, možda si i ti među njima ako griješim mea culpa I nije se gledalo blagonaklono ko Maxu!



          6
          5

          1
        • Ayrton Senna
          Senna12 Prikaži

          Zato je Perez nešto tražio pa nije dobio preko radija jer ga nije zadržavao!😂



          3
          2

          1
        • Robert Kubica
          Yura Prikaži

          Perez je pitao da ga Max propusti dok je bio 3-4 sekunde iza Maxa, cim se Perez priblizio na sekundu i pol, zvali su Maxa u box. Perez je dva kruga nakon prosao Russela. Cisto taktiziranje ekipe da izvuku maksimum bodova. Jos najbolje bi bilo da puste Maxa i Checa da se kolju na stazi pa oboje izgube bodove.

          Ako usporedujes ovo sa situacijama Ham-Bottas, onda se sjeti da su Mercedesi bili miljama ispred ostalih, odnosno iskljucivo su jedan drugome bili prijetnja.



          7
          4

          3
    • Honda
      Nikolar95 Prikaži

      Pa sta ako ga je pustio tako i treba



      1
      -1

      2
    • Toto Wolff
      KaTomoF1 Prikaži

      Fitipaldi..pamcenje kao u ribice sto bi rekli. Nije priblem prooustanje kad je brzima tu nego kada nije.



      2
      0

      2
  2. Mika Hakkinen
    Djuvedj Pretplatnik Prikaži

    Nakon dugo vremena zabavna VN Španjolske!



    10
    8

    2
  3. Fernando Alonso 14
    GP2Engine Prikaži

    Ipak je sljedeća godina ona. Next Year.



    11
    9

    2
  4. Narain Karthikeyan
    Narain Karthikeyan Prikaži

    Nije dobra situacija.



    1
    -1

    2
  5. etnes Prikaži

    ovaj “GOAT” Hamilton opet potvrdjuje kako je najveci cendravac na gridu … bljuje mi se



    26
    2

    24
  6. Mclaren
    raca Prikaži

    Lijepo je vidit hrpu trobojnica crven,bijel i plavi u gro planu



    6
    6

    0
  7. James Hunt
    Luca Badoer Prikaži

    ALO i HAM vozaci dana. Sainz nevozac dana, on je zapravo najbolja nadogradnja RBR-a…Katastrofa, bilo kakva solidna voznja bi ga dovela do prvog ili drugog mjesta. Bottasa u Ferrari, Sainza u AR…



    40
    37

    3
    • antisha17 Prikaži

      Vozač dana je htio čuvati motor nakon trkaćeg incidenta.



      30
      19

      11
    • Ayrton Senna
      Scuderia Prikaži

      Meni je jednostavno neshvatljivo da sainz preko noći zaboravi voziti, unatoč promjeni pravilnika.



      8
      6

      2
      • Marlboro
        AMG Donator Prikaži

        Pa mozda ga Ferrari sabotira da bi Leclerc bio prvi baš kao sto je nekada Mercedes sabotirao Bottasa u korist Hamiltona. 🤔

        Nema logike?
        Pa ne znam samo od kud mi takve glupe insinuacije, možda sam prošlih godina previše čitao komentare na ovom portalu 😂



        9
        2

        7
        • Ayrton Senna
          Scuderia Prikaži

          Ja sam upravo i insinuirao da se nešto čudno događa. Prve 3-4 utrke sam mislio da je u pitanju ovo što je Dani komentirao (psiha, loša sreća, prilagodba…), ali ovo se uporno nastavlja i postaje ozbiljno zabrinjavajuće. Nevjerojatno da je danas hamilton praktički završio ispred sainza nakon onog incidenta i uvjerljivog začelja u prvom krugu. I to u utrci gdje bi lec vjerojatno uvjerljivo pobijedio! Ovo me podsjeća na ove scenarije u red bullu zadnjih par godina, gdje odjednom neki solidan vozač kad dođe izgleda pored verstappena kao da ne zna voziti. Vjerojatno je ekipa otpočetka stala potpuno iza leca po red bullovom poučku. Mislim da to i je najbolja šansa za osvojiti vozački naslov jer si ne mogu priuštiti luksuz da im vozači međusobno izbijaju bodove. Vidjet ćemo što će biti, ali imam osjećaj da nećemo vidjeti čuda od sainza ove godine.



          10
          8

          2
        • Audi
          Alonso1983 Prikaži

          Ja sam poprilično uvjeren da je Ferrari težak za vožnju. Pogledajte broj grešaka lani od tog dvojca i ove godine kao i broj pirueta. Ovom Ferrariju guzica bježi na dnevnoj bazi pod normalno. Znači imaju grešaka u ovih 6 utrka valjda koliko nike bilo prošle godine sve skupa.



          1
          1

          0
      • Bernie Ecclestone
        Dani Donator Prikaži

        Nije za zaboravio. Psiha ga je bacila u bed. Nešto kao Hamiltona zadnjih par utrka. Očekivao je na osnovu prošle godine i testiranja da će se boriti za naslov. Ali splet njegovih grešaka i nekoliko kvarova su ga potpuno izbacili iz igre. Šteta jer ne vjerujem da je za zaboravio voziti. Ovi bolidi su drugačiji od prošlogodišnjih tako da mu očito treba duža prilagodba nego Leclercu .



        6
        6

        0
      • Honda
        Nikolar95 Prikaži

        @Skuderia postoji mogucnost da je ovaj bolid prilagodjavan za Leklera ne bi me to iznenadilo.



        2
        2

        0
        • Ayrton Senna
          Scuderia Prikaži

          Da, u tom sam smjeru nekako razmišljao. Nemam niti tehničko znanje, niti uvid u situaciju da nešto konkretno zaključujem, možda je bolid od početka razvijan više prema leclercu ili tako nešto. Siguran sam da ova sezona ne nudi pravu sliku sainzovih kvaliteta. Ja mislim da leclerc je bolji vozač od sainza, ali ne toliko da ga ovako masakrira, pogotovo u utrkama.



          2
          2

          0
    • Mclaren
      BNL_McLaren Prikaži

      Ma daj ti meni Sainza nazad u McLaren, a evo ti Ricciarda u Ferrari.



      16
      16

      0
  8. Lewis Hamilton
    smr201 Prikaži

    Odlična utrka, bravo za Maxa i RB.
    Leclerc baksuz, Sainz nije neka sreća.
    Russell odličan, Ham isto nakon glupe ideje o odustajanju odradio top utrku.
    Alonso i Ocon isto super.
    “Sergio it’s James” 😆
    Biti će zanimljivo pratiti sada kad MB može razvijati bolid normalno bez razmišljanja o poskakivanju, mogla bi biti top sezona.



    10
    9

    1
  9. Ferrari
    miki the pirate Donator Prikaži

    Max iskrene čestitke… ovako odraditi pored svih problema… respect…. još plačem radi Leclerca… jbg… Safet stavio Hamsti zguza jer su računali na njega a on omanuo… Ali sad su tri tima u igri… bit će zanimljivo akobogda.



    9
    9

    0
    • Ayrton Senna
      Scuderia Prikaži

      Ruku na srce, unatoč maxovoj dobroj vožnji, red bull je strategijom i timskim odredbama riješio njegove probleme s drs-om.



      8
      7

      1
      • Toto Wolff
        KaTomoF1 Prikaži

        Neznam u kojem bi svemiru ostao perez ispred maxa u bilo kojoj strategiji. Ovaj bio toliko brzi da je smjesno gledat skajevce nakon trke. Al sve ima svoj pr



        3
        2

        1
        • Ayrton Senna
          Scuderia Prikaži

          Ima jedna stara izreka: U formuli 1 jedna je stvar stizati, a druga prestizati(doduše, to je bilo aktualnije prije ere drs-a). Max je bio brži od pereza, isto kao i od russela kojeg svejedno nije mogao proći bez drs-a. Teško je sa sigurnošću govoriti bi li max uspio da je perez dobio odriješene ruke, jer bi i maxove gume počele patiti nakon par krugova iza pereza. U svakom slučaju, logična odluka red bulla da im ne dozvole borbu.



          2
          1

          1
        • Sebastian Vettel
          Pastor Prikaži

          Ali je Russella dobio strategijom, a ne Perezovim propuštanjem… Svejedno bi završio ispred obojice, iako ih nebi mogao prestići na stazi.



          1
          0

          1
  10. Mclaren
    raca Prikaži

    Nadam se da je McLaren napravio sve nadogradnje na retrovizorima, pa se sad, možda, okrenu na nadogradnje bolida



    39
    38

    1
  11. Monisha Kaltenborn
    monkeyseat Donator Prikaži

    Jbg, Ferrari je izazivao Bikove crvenom bojom pa su se sami naboli. Čestitke Limenkama na 1&2. Meksički ministre obrane…jbg nije fer, ali u F1 nema fer. Znaš di si došao i šta ti je činiti ;-)
    Bravo za Đorđa! Majstorski se borio uz malu pomoć Maxovog radim/ne radim DRS-a. Čovjek vozi odlično.
    Valter brani Sarajevo i bome best of the rest je danas. I Hamstu treba pohvalit. Nakon začelja uhvatio je 5 mjesto unatoč problemima na kraju. ˇBono , tyres are good againˇ :-)
    Bravo i za Haas…treba znat ostat bez bodova nakon ulaska u Q3.



    19
    18

    1
  12. Rover
    zjurina Prikaži

    Bravo Max – Bravo Checo – Bravo George !!!

    Šteta Charles :-(



    3
    2

    1
  13. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    Max dobio radi nesrece Lecreca ali štas 2 dnf je ima i Max
    Sainz još zasmeta nijednom RBR nije ako vako nastavi mogli bi doc do promjena
    vozac dana Hamilton po meni



    17
    14

    3
  14. Nando
    Matek14 Prikaži

    Za Barcelonu je ovo dosta solidna utrka bila .. Carli (ne svojom krivnjom) prokockao laganu pobjedu, a Max unatoc onakvoj gresci uzeo pobjedu .. Perez i Carlos blijedo.. Geogre zato ubio trku, ali nije bilo mogucnosti za P2 nazalost..

    Odlican oporavak za Fernanda.. danas Alpine u tempu nije izgledao tako lose, ali sve je to u globalu nista.. Hamilton padne na zadnje mjesto, ode u boks i zavrsi 20 sek ispred Ocona.. Sainz je Alonsu nabio za par krugova 10 sek.. dakle daleko od onoga na kaj se cilja..

    iduce, uspavanka u Knezevini



    12
    11

    1
  15. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Kud baš Lerclercu rikne motor :chill: a ovo kako Sainz trenutno vozi je teški kriminal.



    8
    6

    2
  16. Ferrari
    Thor Donator Prikaži

    Ako danas nisam razbila TV mislim da neću nikad!! Kakva šteta za Charlsa, izgledao je gotovo nedodirljivo. Max unatoč mušicama na njegovom Red Bullu pobjeda! Bravo, izvukao je maksimum!! Mercedesi su se i službeno vratili! Biti će ovo ludo prvenstvo!



    14
    14

    0
  17. Charles Leclerc 16
    Catta Prikaži

    I ovime zavrsava Ferrarijeva borba za titulu. Sa ovakvim Sainzom, Leclerc nema sansi sam protiv Red Bulla.

    A i Leclerc ce tesko sam do titule prvaka.



    10
    6

    4
  18. Ayrton Senna
    Scuderia Prikaži

    Plus za hamiltonovu sjajnu vožnju danas, minus za luzersku izjavu s početka, zbog koje bi mu trebalo biti neugodno sada. Također, možda se samo meni čini, ali kao da je max počeo puno srati ove sezone. Govori svojima da ni drs neznaju napraviti a uredno pobjeđuje 4. put ove sezone, bolje bi mu bilo da im noge ljubi. Prije pola godine je govorio poput zaljubljene cure da želi zauvijek ostat s njima. Da ne govorim da su ponovo smislili odličnu taktiku kad su vidili da ne može proći georgea.



    25
    23

    2
    • Daniel Ricciardo 3
      Kicker Prikaži

      Oni svi konstantno “kukaju” na svoj radio samo režiser prenosi ono šta misli da će baš piknut fanove.
      Na kraju krajeva voze aute 300+km na sat po ovoj vrućini i stazi gdje je teško preticati, to šta se nama kroz kamere čini ko da su to autici na baterije ne umanjuje da su puni adrenalina i žele biti prvi.



      4
      4

      0
  19. Marlboro
    AMG Donator Prikaži

    Bikovi i corrida idu zajednu, čestitke!
    RUS nastavlja svoj niz u top 5, a i pokazuje da je klasa koja se zna braniti i pretjecati…

    Mercedes je danas obisao Ferrari, doduse lošije izdanje Ferrarija ali u usporedbi sa prošlim vikendima cinilo mi se da ce to biti nedostižan zadatak! Solidan napredak, ali i dalje daleko od Red Bulla i realne Ferrarijeve brzine…



    5
    4

    1
  20. Haas
    MadM Prikaži

    Jegiba,Maxu se to dogodilo dva puta pa je i ovo nekako fer,žao mije ali jgb. Možda su mu malo previše odvrnuli motor ko i Hamu. RB još uvik nepouzdan.



    5
    4

    1
    • Kimi Raikkonen 7
      Azavi Donator Prikaži

      Al mu se nije dogodilo dok je vodio 20 sekundi ispred ostalih….



      2
      -2

      4
      • Haas
        MadM Prikaži

        Nije vodio 20 sek .
        Kakve to veze ima bio je 2. dva puta i ostao bez bodova.



        9
        8

        1
        • Audi
          Alonso1983 Prikaži

          Ima itekako jer je max prosuo sa dv odustajanja 36 bodova u odnosu na Leclerca. Leclerc je sa jučerašnjim odustajanjem izgubio 32 boda u odnosu na Maxa. Velika je razlika.



          1
          0

          1
        • Sebastian Vettel
          Pastor Prikaži

          Iako je imao veliku prednost, na utrci sa tri zaustavljanja (on odradio samo jedno) moglo se svašta desiti. I da nije odustao, ko zna šta bi bilo do kraja…



          2
          1

          1
        • David Croft
          Frantic Donator Prikaži

          Leclerc bi imao još samo jedno zaustavljanje.
          Ako trka ima 66 krugova, a soft mu je trajao 21 ili 22 kruga, to je skoro (ili čitava) 1/3.
          Zašto mu onda 2 seta mediuma (dakle, još jedno zaustavljanje) ne bi potrajala preostalih 44-45 krugova?

          Naravno, stoji da je odustao u 27 krugu, dakle, ostalo mu je još 39 krugova.
          Ali stoji i da je bio nedodirljiv sve treninge, kvale (uprkos izvrtanju u prvom pokušaju u Q3) i svih tih prvih 26 krugova, dok je Max bio taj koji je napravio grešku u trci, srećom, uspio se vratiti na stazu.



          2
          2

          0
  21. Kimi Raikkonen
    Mentor_Kimi Prikaži

    Očekujem isprike od onih šta su mi prošle godine lupali minuse kad sam govorio da je Sainz prosječan vozač.



    22
    16

    6
  22. Charles Leclerc
    Emin1 Prikaži

    #SainzOut



    6
    3

    3
  23. Michael Schumacher
    ZJ11 Prikaži

    Cestitke Max na pobjedi, Russelu na P3, Bottasu na cistom best of the rest i Alonsu na bodovima sa zadnjeg mjesta.

    Steta za Charlesa, Sainz katastrofa.

    Perez ipak zna u sebi da je tu da bude P2 u ekipi.

    Hamilton sta reci, incident nema srece, odlicna voznja, 5i krug ponovno pokazao svoju velicinu #still i rise i kao sto bi netko rekao karma na kraju.



    8
    5

    3
  24. Kimi Raikkonen 7
    Azavi Donator Prikaži

    Leclerc i gubitci prvih mjesta idu jedno uz drugo…. Kolko puta je bio na prvom mjestu, pa kasnije nista… Sve je to pocelo u Bahrainu 2019…



    2
    1

    1
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Je i on je za to kriv….. dva puta mu je pobjedu uzeo motor, jednom on sam i momčad Ferrarija a jednom Vettel. Tako da….bilo bi bolje pitanje koliko bi realno puta na pp trebao biti do sada u karijeri s obzirom kakve je bolide vozio? Evo ove godine ima 4 pp i 2 pobjede i odustajanje sa p1 dok kolega ne moze ni postolje iza red bullova uzet a on je luzer. Eto onda neki drugi su luzeri na kubni metar.



      2
      2

      0
  25. Ferrari
    07drogo Donator Prikaži

    Wow ovo je shit show ali na dobar nacin haha… Red Bull top rezultat, Leclerc savrsen ali peh jbg, Sainza sam branio ali rodjo pa koji ti je… Dzordze isto odlican a goat cim je pao iza odmah izgubio volju za voznjom i ovaj put je tim imao pravu lucky ali jednom diva uvijek diva. Ricci isto palac dolje. Utrka zanimljiva ali rezultat za moje katastrofa a mogli su oni bit 1-2



    13
    6

    7
    • Marlboro
      AMG Donator Prikaži

      Utrka zanimljiva ali rezultat za moje katastrofa a mogli su oni bit 1-2

      Nisu.



      2
      -5

      7
      • Ferrari
        07drogo Donator Prikaži

        Kako nisu… Ocigledno je ferrari bio najbolji bolid i da Sainz nije u nekoj svojoj zoni vec par utrka i bez kvara Leclerca imali su pace i startne pozicije za taj rezultat ali nije im se poklopilo



        4
        -1

        5
        • Kimi Raikkonen 7
          Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

          Previše je toga bilo za “poklopiti se” da bi imali 1-2



          5
          3

          2
        • Ferrari
          07drogo Donator Prikaži

          Ako izbacimo kvar jer jbg nikad se ne zna po meni je trebao samo Sainz bit dosta bolji na startu nego sta je bio… Da su bili 1-2 posle starta mislim da su imali bolid za to a ovo dalje sta se desavalo je visa sila. Sigurno im je trebalo puno manje stvari nego sta su se red bullu poklopile!



          2
          0

          2
        • Charles Leclerc 16
          ferarista Prikaži

          Nisu mogli biti 1 2
          Koju si ti trku gledao
          Ver radi grešku obilaze ga Russel i Sainz koji bi bio P3( znači P2 nakon greške)da je samo sačuvao mjesto na startu i Russel kojeg VER nemoze proći 15 krugova, eto 1 2, poz


          0
          -3

          3
        • Ferrari
          07drogo Donator Prikaži

          Sorry ferrarista ali nisi ni skuzio a ni procitao do kraja sta sam mislio. Naravno da nisu mogli biti 1/2 u utrci ali mislio sam i rekao da su imali sve sanse i poziciju da budu… Najbolji bolid, stazu koja im pase, potrosnja guma odlicna, super startne pozicije i po meni “samo” da je Sainzu uspijelo posle starta prec Verstapena ili ga baren drzat na dve tri sek bili bi u super sansi ali eto nije se ostvarilo. Red Bullu se poklopilo masu toga za 1-2 a realno ferrari je imao vece sanse za to prije utrke po meni



          2
          1

          1
        • Audi
          Alonso1983 Prikaži

          Ciki tako je isto bilo nerealno da rb uzme 1,2 pa su ga uzeli zbog kiksa Sainza i kvara Leclerca.


          0
          0

          0
        • Charles Leclerc 16
          ferarista Prikaži

          Prvo skuži na čiji komentar se moj komentar odnosi pa onda komentiraj dalje



          1
          1

          0
        • Ferrari
          07drogo Donator Prikaži

          Sorry u pravu si



          1
          1

          0
  26. Kimi Raikkonen 7
    Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

    Dobra utrka.
    Čestitke Maxu, definitivno najbolji vozač na gridu.
    Šteta za Čarlija ali neki balans u tim odustajanjima za titulu dobro dođe.
    Mercedes tu izgleda da je napravio korak naprijed, možda Russell počinje shvaćati bolid pa dobivaju dobre povratne info.
    “Goat” pravo trkači htio odustati nakon što je nekog, opet, izbacio iz njegove trke.
    Mora se naučiti da više nema 2sec brži bolid pa da nema nikog pored sebe.
    Perez je vozač koji je falio RB.
    Sinz je vozač koji je falio konkurenciji u Ferr.
    Definitivno se ne sastaje s bolidom.
    Mcl bi trebao prije kraja sezone naći zamjenu za Ricc ako misle ubirati bodove.



    13
    -5

    18
  27. OnlyAlonso Prikaži

    Odlicna utrka,znaci svako malo neko pretjecanje,bas sam sa gustom gledao



    5
    5

    0
  28. Mercedes
    OldFox44 Prikaži

    Odlicna utrka! Cestitke Max-u i RB-u. Steta za Leclerca, Sainz sve losiji. Ne snalazi se u ovom Ferrariu. Russell raste u pravog sampiona. Hamilton “prevara” sa zadnjeg mjesta sa 50 sec zaostatka dosao skoro 4. ;-p



    15
    14

    1
  29. Renault
    zd1400rt Prikaži

    Jučer nakon kvala mislim se kako će, ako Ferrari osvoji naslov ove godine to biti na račun pouzdanosti. Ali eto, to je F1.

    Malo mi je žao Pereza, ali nema smisla da oduzima Maxu bodove za prvenstvo. Da sam ja šef RB-a isto bi postupio. Max je bio u zoni napada. Ići propustiti Pereza može vozaču promijeniti cijelu percepciju utrke i srušiti mu zonu. Jasno je ko dan da Perez ne može osvojiti naslov, čemu onda Maxu oduzimati bodove.
    Istu stvar mislim i za Hamiltona i Bottasa u Mercedesu zadnjih pet godina.

    Saniz opet tragičar u utrci, ali stvarno se teško nosi s ovogodišnjim bolidom.

    Eto, Mercedes izgleda najbolje ove sezone. Čak i ako ne budu u mogućnosti loviti naslove, mogli bi začiniti igru Ferrariju i Red Bullu.



    9
    8

    1
  30. Lewis Hamilton 44
    LH1985 Prikaži

    Vrhunska vožnja LH. Šteta za kiks na početku bilo bi postolje. Idemo dalje.



    12
    4

    8
  31. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Jbg , bit će bolje drugi puta. Sad Ferrari više nema nikakvu prednost. Sad je vrijeme da se ozbiljno uhvate posla. Ono čega se p4ibojavalo u Red Bullu dogodilo se Ferrariju. Šteta, idemo dalje. Čestitke Maxu i RBu. Sainz ove godine nije svoj. Russel odličan danas. Merc lagano grabi ka troboju na vrhu. Biti tu jos svega.



    7
    7

    0
    • David Croft
      Frantic Donator Prikaži

      Ne grabi Benz nigdje.
      Bez Čarlijevog kvara, Žorž bi bio na 45sec zaostatka, Ham (i bez kontakta) malo iza i tjt.
      I bez Sainzovog lošeg starta i greške, uredno bi bili 5. i 6.
      Ubjedljivo su treći bolid i to bliže drugom, nego što je četvrti njima.

      Ugl, čestitke Maxu, šteta za Čarlija, ali bolje kvara sada nego 3 trke pred kraj.
      Žorž se dobro borio, Hamdo je imao nakon prvog boxa čist zrak i potom za klasu sporije bolide.
      A Bono je s razlogom trkaći inžinjer.
      Karlo, šta reći 🤦
      Počinje ići u istu rečenicu sa Riccijem.
      Ferdo vrlo dobar, Haas katastrofa u race paceu.
      Incident Hamdo – KMag, čisti trkaći



      12
      9

      3
      • Bernie Ecclestone
        Dani Donator Prikaži

        Ne bi se složio. Hamilton je imao tempo Pereza, Sainza i Maxa. Imao sam takav dojam dok sam pratio live timing. A i zaostatak na kraju govori da je imao tempo vodećih.



        3
        0

        3
        • Ayrton Senna
          Knele45 Prikaži

          8 sekundi je Ham zaostajao kad je promenio gume, 2 kruga posle Sainca. Zaobisao ga i da nije bilo rizika na motoru, otisao bi na vise od 4 sekunde. Pa, ti izracunaj ko je imao bolji tempo.



          2
          1

          1
      • Lewis Hamilton
        smr201 Prikaži

        Hamilton je kasnio za Russellom 50ak sekundi, a na kraju je spustio na 12sek dok nije morao početi hladiti motor.
        Znači bio bi u borbi sa RBovima jer je bio brži od Russella i to na mediumu koji bi bio bolja guma nakon 5 krugova.
        U kvalifikacijama više kasne, ali po race pace su napravili dobar iskorak.



        5
        4

        1
        • David Croft
          Frantic Donator Prikaži

          Moram ko papgaj.
          Hamdo je nakon boxa bio u čistom zraku, kad je stizao, bolidi ispred su bili dosta sporiji, imao je i “kontra” odlaske u box (vremenski), mislim na prvi i drugi odlazak u box, dosta mu ih “zbog toga sklonilo”, dok je Žorž dosta vremena gledao u retrovizor,. borio se s bikovima, više jeo gume……



          10
          9

          1
        • Lewis Hamilton
          smr201 Prikaži

          Da ali bez sudara sa Magnussenom bi opet ostao u čistom zraku jer je bio na kontra strategiji od početka, čak bi i vodio vjerojatno jer je jedini bio ja mediumu.
          Vidjeti ćemo u Monacu i Azeru pogotovo jel grabe prema naprijed.



          1
          0

          1
        • David Croft
          Frantic Donator Prikaži

          Ne bi na mediumu gazio u praznom zraku, kao na softu, na koje se prebacio, nakon puknuća i odlaska u box……
          Ne vjerujem ni da bi vodio nakon prvih boxova, vjerovatno bi barem Čarli izašao ispred.njega, ne vjerujem ni da bi završio ispred Žorža na kraju
          I onda niko ne bi pričao o Hamdinom tempu niti bi bio DOTD, vjerovatno bi to bio Max (ako je uopšte bitan naslov DOTD)



          4
          4

          0
        • Toto Wolff
          KaTomoF1 Prikaži

          A ne mogu se tek tako zbrajati i oduzimati vremena. Puno igra uloga pozicije na stazi. Pa koji vlakic i slicno. Ali je sir odvozijo prviu dobru trku nakon duzeg vremena



          2
          2

          0
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Franatic , slažem se da ima nešto i do ovoga što ti kažeš. No u dvije situacije je Lewis bio oko ispadanja u q1 i nezavrsavanja u bodovima. Ovo i ono nije za usporediti. Isto tako španjolska im je uvijek bila staza koja im je odgovarala. No u odnosu na početak i kako to sada izgleda idu velikim koracima prema naprijed. A tek je 6 utrka iza nas a RB i Ferrari su prosuli dosta bodova.



      1
      1

      0
  32. Vw
    F1fan001 Prikaži

    Odlicna utrka…
    Max klasnicno dobar…kao i Lec ali jbg…ovaj put peh…ali jos uvijek je 2:1 za Maxa u kvarovima ..
    Russel odlican…Ham takodjer dobar…Vettel onaj kramp dovukao do 11.mjesta…
    Dali je Mick jedini vozac do sada bez bodova ?



    8
    8

    0
  33. Bernie Ecclestone
    Dani Donator Prikaži

    Šteta za Leclerca . Dominantan do odustajanja. On i Hamilton vozači dana. Bottas još jednom pokazao koliko je podcjenjen od određenih interesnih krugova . Russell majstorski kao i Max. Sainz razočaranje. On je vrhunski vozač, ali psiha radi svoje.



    9
    8

    1
  34. Ayrton Senna
    Senna12 Prikaži

    Ovdje dotični Huljić je opsjednut najvećim ma koliko to njega žuljalo da to postaje patološki slučaj! Navijao je i dizao u nebesa Vettela međutim ništa piši propalo sad ga ne spominje zato je prešao na Maxa (dok je izbacivao Vettela znamo kakvi su se članci pisali) i samo je bitno biti kontra najvećeg i napokon uz pomoć Massia čiju sliku drži u uredu i ljubi svaki dan je uspio dočekati svoj “precusses” san nije bitno kako! I sad kad taj novi liebling plače cijelu utrku preko radija, momčadski kolega ga pušta 2 puta u toku utrke opravdanje je “i tako bih ga prešao” postaje i vidoviti Milan! Sve to je zamjerao najvećem i žestoko ga je kritizirao i olakšavao godinama nakupljene frustracije! Nadam se da će Kim Jong odobriti komentar živila sloboda govora što dopuštaš sebi ne brani drugome! Pozz



    2
    -27

    29
  35. Marlboro
    McKruno Donator Prikaži

    Fun fact: Ove sezone je Max ili bio prvi ili imao DNF.



    10
    10

    0
  36. Mclaren
    BNL_McLaren Prikaži

    Lagano mi ovaj Danny Ric ide na živce.. Nakon 6 utrka ima 30 bodova manje od Norrisa, danas starta P9 pa završi P12 dok Norris bolestan izvuče P8.. Drag mi je Daniel kao vozač i kao osoba, respektiram sve šta je do sada postigao, ali ako se ove sezone ne probudi McLaren mora tražiti drugo rješenje. Hvala bogu opcija imaju kolko hoćeš. U protivnom samo prosipaju bodove bezveze i ne ostvaruju puni potencijal momčadi. Jebiga.



    16
    16

    0
    • Bernie Ecclestone
      Dani Donator Prikaži

      I meni je drag, ali mislim da bi se Gasly baš fino uklopio.



      8
      6

      2
      • Mclaren
        BNL_McLaren Prikaži

        Nebi imao ništa protiv. Ili nekog iz F2 da povuku. Nisam baš za ove dečke iz IndyCar-a.. Super su to vozači, ali nisam siguran da bi mogli parirati Norrisu. Treba vozač koji se može redovito natjecati sa Norrisom kao Sainz dok je bio u McLarenu.. Iskreno čak bi volio Sainza vratiti nazad. Mislim da vrijedi probati.



        4
        4

        0
      • Daniel Ricciardo 3
        Kicker Prikaži

        Da bi Gasly bio bolji od Ricciarda naspram Norrisa? Ne znam koji menadžer u McLaren u bi svoj posao stavio na liniju za tu odluku.
        Ako mi F1 nešto pokazuje je da je dosta teško naći top top vozace koji daju tih dodatnih 200ms kao Leclerc i Max. Gasly to nije.



        2
        2

        0
    • Nando
      Lux Prikaži

      Ja imam osjećaj da ga svakih tjedan dana vidim kako daje neki glupi intervju (ili kako to već nazvati), za neke hype beast/celebrity kanale na YT.
      Đabe ti samopromocija na društvenim mrežama kad te Norris junački dere već drugu sezonu.



      8
      8

      0
  37. Formula1
    Zeko Prikaži

    gremlini skaču sa bolida na bolid



    4
    4

    0
  38. Red Bull
    Kico Donator Prikaži

    Nach Vorne Red Bull,idemo po obe titule pogurani japanskim motorima!!!!!



    6
    3

    3
  39. F1puls Portal
    gosuasus Prikaži

    Iako se ovaj kvar motora nije dogodio u najkritičnijem dijelu prvenstva, Leclercovo ponašanje po ulasku u garažu me podsjetilo na ono kad je Schumacher 2006. u Japanu pružio ruku svakom Ferrarijevom mehaničaru nakon što mu je motor izgorio u klimaksu borbe s Alonsom. Čak to ne bi toliko odskakalo od standardnog ponašanja, da ostatak grida generacijski nije izrazito razmažen, počevši od posljednja dva prvaka. Verstappen se cijeli prvi dio utrke posipao pepelom jer mu, pazi, ne radi ‘mehanizam za pretjecanje’. Zli mehaničari nisu njegovom dostojanstvu osposobili pravilan rad krilca (iako se ne radi o banalnosti jer je taj isti aktivator DRS-a mijenjan i na Magnussenovom bolidu prije utrke i očito i drugima pravi probleme). DRS prije svega ne bi trebao niti postojati, momčino. Zamisli da je Hakkinen samo pritisnuo dugme na volanu 2000. u Belgiji :D, a ne radio 50 krugova poput životinje da nađe najmanji nedostatak u Schumacherovom tempu i obrani. Bivši mu je rival, doduše, zaboravio da utrka završava 65 krugova kasnije. Ukoliko su to dvije najpopularnije osobnosti na gridu, onda me apsolutno ne čudi zašto je sport prepljavljen trolovima.



    18
    11

    7
    • Vw
      F1fan001 Prikaži

      Ne branim Maxa zbog “plakanja” u tom adrenalinu mislim da svi placu…
      Ali prije su bolidi bili takvi da je napadac mogao biti u mjenjacu cijeli krug i na ciljnoj napasti…ili di se vec ukaze prilika…
      Ovo iza Russela je bilo za popizdit…brzi si…a nemozes doci dovoljno blizu za napad a u tom trenutku Lec lagano a sigurno odmice…



      5
      5

      0
    • avalon Prikaži

      wowww kakav dobar osvrt gosuasus-a i “pljuska” Senna12 onima licemjerima koji nemaju karaktera i koji su pričali o “kukanju” LH , a zanemaruju “kukanje” maxa
      za gosuasus-a je max “njegovo dostojanstvo” jer “zli” mehaničari nisu osposobili pravilan rad DRS – a i spominje isti ili sličan problem kod kevina . ispada da su mehaničari haasa “sposobniji” od mehaničara RB jer su jedni “sredili” problem , a drugi nisu bar u jednom dijelu trke . možda DRS ne bi ni treba postojat ( po mišljenju gosuasus-a) ali kad je već tu onda bi treba uredno funkcionirati zar ne ? svakog vozača frustrira tokom trke ako nešto ne štima sa bolidom , a frustracije tim veće kad se taj vozač bori za titulu i zbog problema ne može iskoristit pun potencijal bolida dok mu direktni konkurent odmiče jer mu DRS radi ka žmigavac tj radi , ne radi , radi ne radi ;) bez DRS -a jučer je bilo jako teško preteči MB jer npr u 24. krugu iako je maxu DRS radija i uz pomoć njega je u jednom trenutku bija ispred GR nakon “isključivanja” DRS – a kroz nekoliko šikana GR je uspija vratit poziciju i pokaza da je MB konkurentan RB po pitanju trakcije i ubrzanja . slično se dogodilo i u 28. krugu . bez DRS – a ( nepotrebnog zar ne gosuasus ) pitanje je bi li LH preteka CS u 60. krugu . i ovo spominjanje belgije 2000. te 50 krugova ” životinjskog rada” hakkinena da nađe nedostatak u tempu i obrani MS je čisto trolanje koje gosuasus – u smeta , a koristi se istim :) jer 2000. u spa mika je krenija sa P 1 , MS sa P 4 . u 4. krugu prednost MH koji je VODIJA trku je iznosila 9 + s pred 3. MS . problem je bija kišna trka , a tu je MS bija na “svom terenu” . MS je krenija na izmjenu na gume za suho , ostali su sljedili njegov primjer i posli toga trku je vodija MH , a VODSTVO je izgubija jer se staza nije kompletno osušila i mika je izletija van staze u mislim 27. krugu i michael je preuzeja vodstvo . dakle u 27 krugova spa MH je vodija 17 , MS 10 krugova pa je li onda trolanje kad nako napiše kako je MH 50 krugova radija “ka životinja” da pronađe nedostatke u tempu i obrani MS ? u trenutku preticanja u 41. krugu između MC i MH je bija zonta i da je tada DRS postoja i MS i MH bi ga mogli koristit . osim toga trka u belgiji se vozi 44 kruga pa mi nije jasno kako je MH to 50 krugova tražija “rupu” u tempu i obrani MS tim više šta je mika do preticanja MS vodija 17 krugova i da nije napravija grešku ( izletija van staze ) možda ga michael ne bi ni uspija prestić .
      a Senna12 koji predbacuje licemjerstvo i nedostatak karaktera onima koji su čuli ili čuju samo “kukanje” LH , a ne i drugih tj maxa jučer možda bi treba obratit pažnju na jednu stvar … LH od 2014. do 2021. je vozija najdominantniji bolid u povijesti F 1 , tek je 2 X u tih 8 sezona izgubija titulu i to jedva , a često je “kuka” zbog drugih vozača koji su mu “smetali” , zbog guma u lošem stanu , a posli “kukanja” na istrošenost guma bi odvozija najbrži krug na tim gotovo “uništenim” gumama . “kuka” je i zbog “interesantnih” taktika nekih timova ( ferraria npr ) , itd . nije ista “težina kukanja” maxa i LH jer ove sezone su RB i ferrari poprilično izjednačeni , max i CL se bore “na nož” , a od 2014. do 2020. MB je bija liga za sebe i LH je moga startat i sa začelja i u najgoru ruku završit i na postolju ako ne i pobjedit što smo se svi tih sezona mogli vidit . i možda je zato “kukanje” LH išlo mnogima na živce i ako je neko bija licemjer onda je to bij aon i njegovi fanovi . je li ponašanje najboljeg da zbog P 19 na koji je pao posli dodira sa KM želi odustat da “sačuva” PU za naredne trke ? srića da ga tim nije posluša jer bi jučer MB izgubija 10 konstruktorskih bodova . je li to ponašanje vozača koji je posli Q u americi kad je bija bolji od GR , starta sa P 6 izjavija “Odradio sam prokleto dobar posao danas i zadovoljan sam time.” naravno , kad ide dobro onda LH odrađuje prokleto dobro , a kad ne ide , kad gubi od novog kolege onda je najbolje odustat zbog “štednje” PU . je li to OK karakter i licemjerje ili je nešto šta “bode” u oči sve osim njegovih fanova ? komparirajte jučerašnju namjeru LH i npr abu dabi 2014. NR je starta sa P 1 , ima je gomilu problema u drugom dijelu trke , na kraju osvojia tek 14. misto sa krugom zaostatka za lewisom ( u MB !?!?!?) ali u nijednom trenutku usprkos svemu nije želija odustat nego se borija do kraja iako je zna da je sve izgubljeno . e to je bija pokazatelj pravog karaktera , a ne ovaj jučerašnji pokušaj opdustajanja jer eto … ko će se zaje*avat sa P 19 probijat kroz poredak dok ti kolega u tom trenutku vozi na P 2 ? možda prvo mesti pred svojim vratima pa onda optuživat druge za licemjerstvo i nedostatak karaktera …. nije sve isto “kukat” u superiornom bolidu i u bolidu koji je tek nijansu ( bolji ( ako je ) od bolida izravnog konkurenta jer max zna da je svaki bod važan ako konkurentnost RB i ferrari bude i dalje , do kraja prvenstva na ovom nivou .



      6
      5

      1
  40. Nando
    Lux Prikaži

    Prije sezone mislio sam da je to Ferrari, ali sad mislim da Mercedes ima najbolju vozačku postavu na gridu.
    Russell odličan, Hamilton još bolji, a Sainz pogubljen.
    Nije isto boriti se za 7. mjesto, kad su svi sretni samim tim kad si u bodovima, i kad se moraš boriti za #1. Bojim se da će u najboljem slučaju biti novi Perez.
    Alpine solidan, daj šta daš…
    Tsunoda je sve bolji i bolji. Prošle godine sam bio siguran da ne zaslužuje još jednu sezonu, ali sad vozi sasvim pristojno.



    13
    13

    0
  41. Michael Schumacher
    27Ferrari28 Donator Prikaži

    Kakav mi je danas bio tobogan emocija.



    2
    2

    0
  42. Blue Flag
    manualgearboxfan Prikaži

    Sramota je da dosada russel ima vise bodova od sainza…decko se mora hitno rijesit pritiska a sto ga se vise pokusava rijesit to vise i grijesi, vrti se u krug…ferrari ga hitno treba od iduce utrke, jer ne bu dobro



    12
    12

    0
  43. Charles Leclerc 16
    ferarista Prikaži

    Ovdje je na P1 trebao biti Sainz ili barem Maxu otežati posao, ne mogu vjerovati da Ferrari ovo tolerira pa nema utrke u kojoj ne napravi stanje.



    6
    3

    3
  44. Mika Hakkinen
    Woking bb Prikaži

    Neobično zanimljiva utrka u Katalunji.

    Ferari se doveo u izrazito neugodnu poziciju odustajanjem Leclerca. U stvari, zamijenili su pozicije sa RBom, koji se sada može osjećati puno lagodnije, dok Ferari mora riskirati. Sainz je, po mom mišljenju (ostavljam prostor da griješim), precijenjen vozač. To mislim od ranije, nevezano za ovu utrku ili sezonu.

    Perez odličan u ulozi Bottasa. Još samo da se i sam pomiri s njom. Max u maniri prvaka, i dalje zna šta mora i marljivo radi na tome, svaku utrku. Izvlačeći maksimum iz situacije.

    Lijepo je što se Merc probudio. Ham zaslužueno DOTD. Russel poprilično odličan.

    McLaren… Pa prosto McLaren…

    Ricci i Gasley totalno pogubljeni u sezoni.

    Bottas odrađuje dvoj maksimum, onako ležerno. Svi ostali prave cirkus kroz cijeli grid, pokušavaju, bire se, tako da je sezona i dalje krajnje dobra.



    4
    3

    1
  45. Honda
    plavi Prikaži

    Jel tocno da Max vozi jos uvijek sa motorom iz prve utrke?
    Koliko znam svi ostali su mjenjali.



    1
    1

    0
  46. Mick Schumacher
    Ante Maras novinar Prikaži

    Moje raspoloženje u nedjelju popodne:
    Ferrarijeva katastrofa u Barceloni😥💔

    Milan konačno osvojio Scudetto:
    🥳🏆

    Tuga zbog Leclerca, a Sainz se još uvijek muči s bolidom, uopće nije na ti s F1-75. Max unatoč problemima s DRSom do pobjede. Russell vozačina i to pokazuje iz utrke u utrku. Hamilton može biti jako zadovoljan obzirom kako mu je počela utrka, ali oni TR na početku utrke mu nije trebao. Norris P8 s upalom krajnika, samo kapa dolje, svaka čast.

    Iako tužan zbog Ferrarija, Milanov Scudetto je sve popravio. Forza Milan🔴⚫



    9
    9

    0
  47. Mercedes
    Sinna1967 Prikaži

    Bravo Merc, samo jako. Šteta kaj smo malo uprskali s gorivom, get in there Lewis get in there, bravo George, vratili smo se i biti ćemo sve jači.



    4
    2

    2
  48. Fernando Alonso
    Brane FA14 Prikaži

    Utrka odlična!
    Komentar na Hamdino ponašanje-potpis. Prestrašno je da nekome takav licemjer može biti GOAT, poznat po PR kenjanjima ‘Never give up’…’Still we rise’ i sl. sranjima….on bi odustao u 5.om krugu….SRAMOTA SPORTA
    Svaka čast Red Bullu…šteta za Leclerca
    Alpine se solidno oporavio nakon užas kvala, ali opet šlamperaj u boxu…pop****o sam



    14
    9

    5
  49. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    još jedna nepogledana utrka s odličnim rezultatom. a vidim i da je zanimljiva bila.
    vesele me odlično popunjene tribine i livade.



    3
    3

    0
  50. Sebastian Vettel
    Icestorm Prikaži

    Vidim da neki ovdje zamjeraju što se Maxovo kmečanje i propuštanje tolerira, a Hamiltona se prozivalo za isto.

    No ako ćemo objektivno:

    1. Hamiltonovo kukanje je obično bilo u stilu, gume su mi gotove, ali ja nadljudskim sposobnostima vrtim fastest lap.
    Dakle čisto preseravanje i pokvareno laganje svih koji gledaju utrku.
    Kao i jučerašnje kad je htio odustati jer je vidio da će opet završiti iza Đorđa, koje ocrtava kukavički karakter.
    Plus što je od 2014. godine imao u prosjeku 1 sekundu brži bolid od ostalih.

    2. Maxovo kukanje shvaćam ovako, on kao jedan od 2-3 najbrža vozača na gridu očekuje da mu momčad isporuči bolid s kojim se može boriti za pobjede. Vozi na rubu i jedan takav pomalo glupi kvar ga sprečava da vozi najbrže moguće.
    Maxa nikad nisam čuo da je kukao da mu nešto ne valja, a istovremeno vozi brže od svih.

    Zbog toga Hamilton nikad neće imati poštovanje koje bi mogao prema svojim sposobnostima, ali za to si je sam kriv zbog svojeg manipulirajućeg karaktera.
    Jest da se tako može uspjeti u životu, što je njemu uspjelo, ali će ti se svi inteligentniji ljudi smijati i prozrijeti tvoje prenemaganje.

    Max kad kuka je bar iskren.
    Nisam ni ja volio Maxa u početku zbog prgavog karaktera, ali sad ga respektiram i pomalo i navijam za njega.

    Ako ćemo uspoređivati Maxa i Lecrerca, Max opet ima prednost.

    Sjećamo se slučaja, Monza 2019. ako se dobro sjećam, kad su si Vettel i Lecrerc trebali međusobno pomoći u kvalifikacijama, Vettel je pomogao Lecrercu, a jadni mališa Lecrerc se pravio blesav i rekao nešto u stilu, “joj kak je sve bilo konfuzno, sav sam se zgubio di sam i šta sam i šta trebam napraviti”.
    Dakle, kao papak ostavi si prednost pred Vettelom i onda priča bajke kak se zbunio.

    A kako se Max postavio kad je trebao propustiti Sainza, da kao pokuša pretjecanje?
    Rekao je jednostavno NE!!!
    Nije bilo prenemaganja, nije bilo joj slučajno ne razumijem što trebam napraviti, zauzeo se za sebe jasno, bez manipuliranja.

    Nije Čarli sad neka posebno loša osoba, ali između njega i Maxa, zasad mi se više sviđa Maxov karakter i zato navijam za njega.



    11
    9

    2
    • Ronnie Peterson
      BandoBoris Prikaži

      Potpisujem ovo za Leclerca i Monzu 2019 godine. Ta situacija mi je bas ostala u sjecanju. Nakon sto mu je Vettel prvi dao zavjetrinu koja je donosila stvarno puno na toj stazi, kad je trebao vratiti zavjetrinu u drugom pokusaju pravio se grbav. Jako ljigavo je to sve ispalo s njegove strane. Ko zna kako bi se stvar odvila da je Vettel dobio zavjetrinu i uzeo pole i pobjedu u Monzi i u kojem smjeru bi njihove karijere otisle. Ovako je Vettel opet ispao dezuran gubitnik, a Leclerc miljenik navijaca i pobjednik. Kod Maxa tog nema. Moze mu se puno toga loseg pripisati, ali ta ljigavost i dvolicnost po kojoj je Hamilton poznat nikako nejde u istu recenicu s Maxom. Svi veliki prvaci su imali tu dozu prgavosti u sebi, jednostavno moras imat da budes svjetski prvak, ali to u Monzi i jos par slucajeva iz 2019 godine su ipak malo previse s obzirom na to da se Leclerc iz toga izvukao poprilicno neokrznuto kao ‘good guy’, a ustvari je premazan svim mastima. Ali neka, ‘good guy’ vozaci koji nisu prgavi i previse popustaju nikad nece moc pobjediti Maxa na stazi, a volio bih da ova sezona bude zanimljiva do zadnje utrke pa nek bolji pobjedi.



      3
      2

      1
      • Ayrton Senna
        Scuderia Prikaži

        U monzi nije vettel dao leclercu zavjetrinu, nego netko od force india ili renaulta. Vettel je vozio mislim još dalje ispred. Po vama je vjerojatno tamo leclerc bio kriv što je 8 vozača propustilo napraviti drugi krug u Q3? On je kriv što su ferrari i ostale ekipe poslale vozače na knap na stazu i onda im rekli da ubrzaju kad je već bilo kritično?


        0
        -3

        3
  51. Sc
    RafaelaF1 Prikaži

    Oprostite dečki i cure ali največi cendravci na komantiranju su upravo oni koji pojma nemaju o F1.Bez ljutnje ali tek je početak sezone i na gridu če bit svega i ja se nadam da če se nastavit u istom ritmu kroz sezonu jer tu se kuju prvaci.inače mi je ferrari no.1,ali vrijeme je za višestruku akciju i ako sezona nastavi ovako nemam ništa protiv da pobijedi najbolji.bez politike(of course)



    1
    1

    0
  52. Lauber Prikaži

    Lewis Hamilton je najbolji vozač današnjice. Ali je i najveći kmečavac i cendravac u F1. Toto mu treba jednu iza uha stavit. On bi odustao, dobro u onoj situaciji mi se to čak učinilo i kao logičan potez, ali eto Mercedes zna više i brzi su. Max je derište. Dajte nekog normalnog prvaka. Gasly, Ocon ima tih mladih dečkiju s mozgom bez da im je ego srušio strop od neba.



    1
    -6

    7
    • Robert Kubica
      Yura Prikaži

      A eto Hamiltonu nije ego do stropa… Svi su oni veliki egocentrici, netko veci netko manji, ali siguran sam da Lewis nije najbolji vozac danasnjice. Ako ista George je bolji ove sezone, znam da Lewis nije bas imao srece kao George, ali svejedno George pokazuje vise



      4
      3

      1
    • Ferrari
      Malvazija01 Prikaži

      Sory frende ali Lewis nije najbolji vozač današnjice.. možda je statistički jedan on najboljih ali svi dobro znamo da je statistika majka svih zajeba…kroz desetak godina najbolji je ujedno onaj koji ima pola sekunde najbrži auto u kvalama..sta se tice Georgea zasada pokazuje više nego Botas 3.0 dok je bio u merđi



      4
      3

      1
  53. avalon Prikaži

    danas osvrt na objektivnost nekih … kuka i motika se diže na CS samo ne znam na osnovu čega ? ne treba njega branit , dovoljno je bit objektivan . sve šta se događalo u ovih 6 trka po fanovima ide na njegovu dušu , sve su njegove greške zar ne ? e a ja mislim da nisu , a kad i jesu onda se ne vidi da se to događa i drugima koje se više cijeni od carlosa . izgleda da samo njegove greške bodu oči . naravno , referiram se prvo na španjolsku . istina , carlos je malo “zaspa” na startu ali zar se to nije znalo dešavat i npr omiljenom kimiju ? istina CS se u 7. krugu izvrtija i pa na P 11 ALI zar se to nije maxu mislim u 9. krugu u istom zavoju ? ili dan prije CL u Q u istom zavoju ? ali ko će greške maxa i CL uzet za greške , griješi samo CS , podliježe pritisku zar ne ? a možda je CL ima imperativ P 1 u Q jer max je posli australije kad je leclerc ima 37 bodova + posli greške CL u imoli smanjija razliku na 27 , posli pobjede u mijamiu na 19 bodova = u 2 trke max je nadoknadija 18 bodova za CL . u samoj trci u španjolskoj GR je “opako” vozija za leđima maxa pa je možda max u želji da se primakne tada vodećem CL , a odmakne od GR pod pritiskom napravija grešku i izletija ?
    idem dalje … u prve 2 trke CS je završava na postolju , bija 2. sa 12 bodova manje od “prve violine” ferraria i npr 11 bodova više od GR . onda je došla australija . carlos je odvozija odličan krug u Q 3 , mislim da je tek nekoliko stotinki bija sporiji od kolege ali carlosa je “zakačila” crvena zastava , postignuto vrime se zbog toga “brisalo” . u drugom pokušaju je kasno pušten na stazu i rezultat startne pozicije znamo . u trci kad voziš za sad konkurentan ferrari očekuje s enastavak dobrih rezultata kakve je CS ima u prve 2 trke . i tu je carlos uradija grešku , forsira je na tvrdim gumama , a nije treba . no njegova greška je tek posljedica crvene zastave i kasnog puštanja iz boxa iako mislim da je treba bit mudriji jer ima je pred sobom 58 krugova za nadoknadit ono za što nije bija kriv …. mislim na startnu P . u imoli mu Q nisu bile dobre ALI je nešto nadoknadija u sprintu i starta sa P 4 . ali kakva korist od toga kad ga je neposredno posli starta “kresnija” ricciardo i izbacija iz trke ? daniel se kasnije ispriča no od toga nikakve koristi za carlosa zar ne ? u miamiju je starta sa P 2 , završija na P 3 . je li to greška ? jer ga je preteka max ? pa max je preteka i CL koji je starta sa P 1 zar ne ? ako je max preteka “killer instict” kako onda ne bi preteka i “mlakonju” carlosa …
    dakle ako sumiramo u 4 trke koje je završava CS je 3 X osvaja podij , u australiji je bila uzročno – posljednična greška , u imoli mu je “presudija” ricciardo i ko zna bi li carlos i tu ostvarija podij s obzirom da je starta sa P 4 . “opaska” manualgearboxfan “Sramota je da dosada russel ima vise bodova od sainza…” mi zvuči malo smišno jer
    1. GR je završija svih 6 , CS 4 trke
    2. ako nije sramota za 7X prvaka da mu kolega koji je početnik u timu ima 28 bodova više od njega , a oba su završili svih 6 trka zašto bi bila sramota za CS šta GR ima više bodova od njega ?
    da nije bilo DR u imoli CS bi vjerovatno ( s obzirom na P 4 posli sprinta ) ima više bodova od GR iako uz trku manje zbog australije . onda bi valjda bila sramota jer bi perez u RB ima više bodova od carlosa ?
    i di su te puste greške ? ja sam vidija tek 2 “polovične” .. u australiji i sad u španjolskoj di je “zaspa” na startu no nije ni prvi ni zadni kojem se to desilo , a izljetanje ? pa u ISTOM zavoju su izletali i “superiorni” ( u odnosu na carlosa ) max u trci i leclerc u Q 3 alioni nisu pogriješili , samo je carlos pogriješija zar ne ? hioptetski … šta da je box prekano pustija u drugi pokušaj Q3 levlerca ka carlosa u australiji pa da je CL starta sa začelja ? onda to ne bi bila njegova greška u Q nego greška boxa ? meni je donekle veče greška CL u imoli di je zbog gluposti izgubija sigurnig 10 bodova , a da nije usprkos odustajanju u španjolskoj još bi uvik bija vodeći u prvenstvu vozača , timu bi donija još 10 bodova u kostruktorskom , a treba uzet u obzir i to da je MB u španjolskoj izgleda stvarno dobro , da je npr posli miamia u konstruktorskom zaostaja za ferrariem 62 , sad posli španjolske 49 bodova iako su vozači ferraria ostvarili 8 , a MB tek 3 podija . jbga , odustajanja , greške su sastavni dio trka , bodovi se “prosipaju neplanirano” … npr odustajanje CL sa P 1 , CS zbog peha u australiji ili gluposti ricciarda u imoli , maxa u australiji i bahreinu zbog problema sa gorivom , a interesantno da usprkos lošijem ulasku u sezonu MB ima najmanje problema sa odustajanjima , konsolidira se (bar sad tako izgleda ) , primiče se RB i ferrariu i u preostalih 16 trka može bit vrlo opasan i zato je svaki bod važan .



    5
    5

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.