Bottas: Alfa Romeo značajno napreduje sa simulatorom

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 2 godina 2 min 8 komentara

Valtteri Bottas kaže da je Alfa Romeo značajno poboljšala svoj simulator otkad je on došao u ekipu na kraju prošle sezone.

Bottas se nakon pet godina u Mercedesu priključio Alfi, dok je njegovo bivše mjesto preuzeo George Russell. Kako trenutno stvari stoje – za Finca je taj potez bio pun pogodak. Nalazi se na 6. mjestu u vozačkom poretku s 30 bodova nakon pet utrka.

Kaže da Alfa Romeo, odnosno Sauber, nema opremu poput Mercedesa, ali da ubrzano napreduju:

“U ovom dobu simulatori su strašno važni jer je testiranje na stazi ograničeno. Kako se tehnologija poboljšava – iz njih možete izvlačiti sve više i više.”

“Prvi put kad sam sjeo u simulator Alfe Romeo – osjetio sam značajnu razliku u usporedbi s Mercedesovim. Mercedes je s time započeo prije puno, puno vremena, a Sauber tek prije par godina. Naravno da oko toga ima još posla.”

“No, kad usporedim kakav je simulator sad i kakav je bio tad – očigledan je napredak čak i u samo posljednjih nekoliko utrka. To je važan alat za poboljšavanje GP vikenda.”

Bottas simulator dijeli s Guanyuom Zhouom i Robertom Kubicom, a tijekom svakog trkaćeg vikenda Kubica radi na testiranju i provjeri korelacije podataka:

“Napredak je vidljiv i to je već sad dobar alat. Još se moramo poboljšati i naravno da sam ja pružio povratne informacije na temelju iskustva kojeg imam. Siguran sam da je i to pomoglo.”

Valtteri Bottas

“Primjerice, u Miamiju je bilo jako korisno upoznati stazu, isprobati nekoliko različitih postavki i postaviti nivo krila. Na taj način dobijete sliku kako bi sve moglo izgledati na stazi.”

Valtteri Bottas

Odgovor

8 komentara

  1. Max Verstappen 1
    vlado Pretplatnik Prikaži
    x1

    Tko su djevojke sa desne strane? Zna li netko?



    9
    9

    0
  2. Sebastian Vettel
    Pastor Prikaži

    Je li ovaj donji citat od Kubice ili Bottasa?



    2
    2

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.