Alpine planira razmatrati vozačku postavu za 2023. oko VN Velike Britanije

Izdvojeno

Marko Litvić

Prije 2 godina 2 min 2 komentara

Francuska momčad već ima jednoga vozača s duljim ugovorom – Estebana Ocona, no postavljaju se pitanja tko će mu biti momčadski kolega iduće sezone. Dvostrukome svjetskome prvaku, Fernandu Alonsu, na kraju ove sezone ističe ugovor, ali je izjavio kako mu je u interesu potpisati novi ugovor. Drugi kandidat za to mjesto je njihov rezervni vozač – Oscar Piastri, koji je imao jako impresivnu karijeru u mlađim dobnim kategorijama.

Španjolac je u dosadašnjem dijelu sezone vozio odlično i za manjak nekih impresivnijih rezultata se može „kriviti“ loša sreća u nekim utrkama, ponajprije na VN Saudijske Arabije.

Piastri se mora aktivno utrkivati sljedeće sezone kako njegova karijera ne bi izgubila svoj zamah. Ako Alpine odluči zadržati Alonsa, onda je posudba u drugu momčad vrlo moguće rješenje za talentiranoga Australca. Kao jedna od mogućnosti spominje se Williams jer se Haas još ne želi odreći Micka Schumachera.

U razgovoru za portal Motorsport, šef momčadi Otmar Szafnauer je rekao kako će momčad konačnu odluku donijeti sredinom srpnja.

„Nismo previše razmišljali o tome, još je rano. Vjerojatno ćemo o tome razgovarati u vrijeme Silverstonea.“

Uz sve to pojavile su se priče i o tome kako bi Williams mogao promijeniti vozača već usred trenutne sezone, kako Nicholas Latifi ne može parirati brzini i rezultatima Alexa Albona, te kako je Piastri prvi na listi kandidata za zamjenu. Szafnauer je rekao kako nikakvi pregovori trenutno nisu u tijeku, ali kako sigurno nema ništa protiv toga da Piastri skuplja iskustvo na ovaj ili onaj način.

„Ni o tome nismo toliko razmišljali. Ne znam što se točno događa u Williamsu, ali čuo sam glasine. U prošlosti nam je McLaren pristupio i pitao nas „Hej, možemo li koristiti Piastrija kao rezervnoga vozača?“ i rekli smo im da smiju.“

„Razlog tome je, što više može voziti umjesto da samo sjedi na klupi, to bolje. Strateški smo pristupili tome. No trenutno ne znam što se događa u Williamsu.“

Otmar Szafnauer

Odgovor

2 komentara

  1. Alpine
    Alpine Prikaži

    U Williamsu se događa to da Nyck de Vries ima prednost pred Piastrijem, a za sada se ne vidi nikakvo drugo slobodno mjesto u F1 za drugu sezonu osim tog u Williamsu.


    0
    -1

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.