Perez: Izgubili smo još jedan 1-2

Izdvojeno

Luka Softić

Prije 2 godina 3 min 10 komentara

Sergio Perez izjavio je da ga problem s motorom na utrci u Miamiju nije koštao samo podija već i osvajanja drugog mjesta, koji bi momčadi nakon Imole donio novi 1-2 finiš. Perez se u subotu kvalificirao četvrti te je do 18. kruga puhao za vratom Carlosu Sainzu koji je na startu izgubio poziciju od Verstappena. U krugu 18 su se javile poteškoće s pogonom te se Perez na kraju morao zadovoljiti s četvrtom pozicijom.

“Mislim da smo danas izgubili šansu za još jedan 1-2. Mislim da smo imali izvrsnu brzinu, pritiskao sam Carlosa, dobro sam čuvao gume u prvom stintu i onda se javio nesretni problem s motorom. Velika šteta.”

“Bio sam sekundu iza Carlosa kad je snaga motora počela padati i u dva kruga sam izgubio dosta vremena, a problem je egzistirao do kraja utrke. Imali smo brzinu za podij, pritiskao sam koliko sam mogao s obzirom na okolnosti.”

Tijekom safety car-a momčad Red Bulla je kirurškom preciznošću odmjerila da Perez ima dovoljno vremena da promijeni gume i da zadrži poziciju ispred u tom trenutku petoplasiranog Bottasa. S obzirom na zbijanje grida u safety car uvjetima bilo je opravdano očekivati da će Perez pokušati obići Sainza koji je ostao na korištenim hard gumama. U 52. krugu se Perez na ulasku u prvi zavoj odvažio pokušati učiniti upravo to, ali je zbog skliske podloge van trkaće linije u zoni kočenja zaključao kotače čime je Sainz zadržao treće mjesto.

“Ukazala mi se mala prigoda za pretjecanje i krenuo sam – znao sam da biti dosta nezgrapno. Da sam ga i uspio preteći mislim da bi on brzo vratio poziciju, jednostavno sam bio prespor na pravcu.”

“Vrlo je frustrirajuće da se ovakve stvari i dalje dešavaju, ali s druge strane na loš dan smo završili četvrti što je dobro.”

“Veoma naporno radimo na pouzdanosti i i dalje ćemo pritiskati kao momčad. Nismo imali sreće, ali sam zadovoljan što smo završili utrku. U Barceloni se želim ponovo boriti pri vrhu.”

Sergio Perez

Šef momčadi Christian Horner komentirao je Checov problem s motorom dodavši da je Meksikanac izgubio 30 konjskih snaga.

“Checo je imao jako lošu sreću danas, imao je kvar na senzoru koji ga je koštao oko 30 konjskih snaga. Kad smo mu dali svježe gume na kraju stvarno je pritisnuo i da nije imao problem mislim da bi završio drugi.”

“U nastavku nas čekaju zanimljive utrke, bolid radi dobro, imamo nekoliko nadogradnji koje pripremamo za ljeto, namjeravamo izgubiti još malo težine, ali smo zadovoljni s raspletom ovog vikenda.”

Christian Horner

Odgovor

10 komentara

  1. Honda
    Nikolar95 Prikaži

    Nezna se ko je veci baksuz Perez Alonso ili Hulkenberg



    2
    2

    0
  2. Max Verstappen 1
    vlado Pretplatnik Prikaži

    Ne znam bas. Ima je priliku do problema sa senzorom. Max je već obojicu prošao do njegovog problema.



    3
    3

    0
  3. Mclaren
    Piro Prikaži

    A tko zna. Perez bi promjenio gume i u zadnjem krugu ako treba, a možda bi ga dopao SC dok je na prvom mjestu. Tko zna….



    2
    2

    0
  4. Fernando Alonso 14
    tapa-tapa Prikaži

    Baš me zanima da li bi nove gume kod LC imale efekta u borbi nakon SC. Jel tko zna jel bilo kakvih komunikacija kod ferkana kad je Perez otisao u box vezano za ovaj dio?



    1
    1

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.