Drugi trening u Miamiju: Russell najbrži, Sainz u zidu, problemi za Verstappena

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 2 godina 3 min 26 komentara

George Russell nastavio je s dobrom formom u Miamiju i nakon drugog vremena s minimalnim zaostatkom na prvom treningu Britanac je odvozio najbrže vrijeme na drugom slobodnom treningu. Charles Leclerc ostao je pri vrhu s drugim vremenom, desetinku sporijim od Russellovog, a treće vrijeme postavio je Sergio Perez.

Max Verstappen nije se riješio muka s pouzdanošću i zbog problema s bolidom nije uspio odvoziti nijedan brzi krug. Carlosa Sainza pak i dalje prate muke sa sastavljanjem s bolidom te je trening završio u zidu nakon samo 18 minuta vožnje.

Obećavajuć vikend za Mercedes potvrdio je Lewis Hamilton četvrtim vremenom treninga, a na petom mjestu završio je Fernando Alonso u Alpineu. Lando Norris završio je šesti, šest pozicija i sedam desetinki ispred timskog kolege iz McLarena Daniela Ricciarda, a isti razmaci bili su i između AlphaTaurija Pierrea Gaslyja na sedmom te Yukija Tsunode na 13. mjestu.

Guanyu Zhou postavio je osmo vrijeme drugog treninga kao jedini vozač Alfa Romea koji je sudjelovao u sesiji jer se na bolidu Valtterija Bottasa i dalje radilo nakon njegovog sudara na prvom treningu.

Esteban Ocon bio je deveti, a najbržu desetorku zaključio je Kevin Magnussen koji se na samom kraju treninga izvrtio u zavoju 7, što se ranije tijekom treninga dogodilo i Perezu.

Već spomenuti Sainz ostao je jedini vozač bez vremena na softu, a njegovo vrijeme na mediumu bilo je dovoljno za 11. mjesto. Španjolac je nakon samo 18 minuta treninga okončao svoju sesiju, kada je u zavoju 14 izgubio kontrolu nad stražnjim krajem i izvrtio se u zid. Trening je prekinut crvenom zastavom na 12 minuta.

Verstappenovi problemi dogodili su se odmah nakon zelene zastave – Nizozemac je javio kako je volan težak, zatim je iz njegovog bolida počeo izlaziti dim, a na trenutke smo vidjeli i vatru kod stražnjih kočnica. Prvak je unatoč problemima nekako uspio stići do boksa, a suci su odlučili da neće istraživati situacije u kojima je s takvim bolidom zasmetao nekim vozačima u brzim krugovima. Taj neuspješni pokušaj izlaznog kruga bio mu je jedini na čitavom treningu.

Posljednji značajniji incident vidjeli smo 12 minuta prije kraja, kada je Nicholas Latifi stao pored staze i izazvao kratku crvenu zastavu u trajanju od tri minute. Kanađanin je javio probleme s balansom na svom Williamsu i upitao je li njegov stražnji lijevi kotač dobro pričvršćen, a zatim je izgubio pogon i stao je kraj staze.

Treći slobodni trening na rasporedu je u 19 sati.

Rezultati drugog treninga za VN Miamija

VozačMomčadZaostatakKrugovi
1George RussellMERCEDES1:29.93817
2Charles LeclercFERRARI+0.106s20
3Sergio PerezRED BULL RACING RBPT+0.212s18
4Lewis HamiltonMERCEDES+0.241s17
5Fernando AlonsoALPINE RENAULT+0.434s19
6Lando NorrisMCLAREN MERCEDES+0.597s19
7Pierre GaslyALPHATAURI RBPT+0.609s19
8Zhou GuanyuALFA ROMEO FERRARI+0.922s23
9Esteban OconALPINE RENAULT+0.923s19
10Kevin MagnussenHAAS FERRARI+0.983s18
11Carlos SainzFERRARI+1.026s9
12Daniel RicciardoMCLAREN MERCEDES+1.270s22
13Yuki TsunodaALPHATAURI RBPT+1.322s22
14Sebastian VettelASTON MARTIN ARAMCO MERCEDES+1.455s22
15Mick SchumacherHAAS FERRARI+1.649s20
16Lance StrollASTON MARTIN ARAMCO MERCEDES+1.693s22
17Alexander AlbonWILLIAMS MERCEDES+1.772s21
18Nicholas LatifiWILLIAMS MERCEDES+2.975s14
19Max VerstappenRED BULL RACING RBPT1
Valtteri BottasALFA ROMEO FERRARI0

Odgovor

26 komentara

  1. Pirelli Ultrasoft
    Mistery Prikaži

    Saintz – ovo je vec zabrinjavajuce.
    Mercedez mnogo bolji u odnosu na pocetak sezone.



    12
    11

    1
  2. Ayrton Senna
    Scuderia Prikaži

    Mercedes je izgleda napravio ozbiljan korak naprijed, mogli bi se ovdje uplest u borbu za pobjedu.



    7
    7

    0
  3. Felipe Massa 19
    mrgud88 Prikaži

    Komentar na Mercedesovu trenutnu formu :D https://www.youtube.com/watch?v=ikpshwLOGQo
    Sainzu izgleda ni razbijanje glave o metalnu ogradu nije pomoglo. RBR klasika, kvar za kvarom.



    3
    -2

    5
  4. Carlos Sainz 55
    Tudum Donator Prikaži

    Stvarno ne znam koji im je više k sa crvenim zastavama? Latifi parkira bolid 3 metra od mjesta gdje ga mogu odgurati na sigurno, a ovi prekidaju trening.



    17
    17

    0
  5. Mercedes
    Sinna1967 Prikaži

    Ajmo Mercedes 🙂, samo jako. Kao zaljepljen na stazu (osim kad poskakuje😜), svi ostali su imali problema sa bježanjem zadnjeg kraja.



    7
    4

    3
  6. Kimi Raikkonen
    drstrain Prikaži

    sainz prvi vozac



    3
    0

    3
  7. Ferrari
    nelinjo Prikaži

    Ovo što radi Carlos Sainz, miljenik pojedinih tifoza i sopstvenih navijaca je postalo čist bezobrazluk!!!



    5
    -3

    8
  8. Ferrari
    blejky Donator Prikaži

    Carlos Carlos Carlos.

    Mercedes pokazuje malo brzine ali pitanje jeli dovoljno prognoza za PP kažu da će biti oko low 1.28.000 dali imaju u rezervi da se spuste do tih vremena ostaje vidjeti.

    Ali kakav bi show to bio kad bi imali 3 ekipe i 6 vozača u borbi za PP. E to bi bilo nešto za pamćenje i prava poslastica za sve ljubitelje F1.



    11
    10

    1
  9. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    ako Sainz ovako nastavi, a nadan se da nece moga mi Magnusen sist u Ferraria, alii valjda ce se uspit resetirat



    2
    0

    2
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Nije griješio u McLarenu (bar se ja ne sjećam) . Lani je završio sve utrke, no bilo je nekakvog izlijetanja na treninzima i ako se ne varam u kvalama u Mađarakoj i možda još negdje. No ove godine, nemam komentara. Možda bolid i nije tako lagan za voziti na limitu jer kao što vidimo i Leclerc je prošli vikend napravio 4 piruete što inače nije često radio.



      7
      7

      0
  10. Lewis Hamilton
    Mercedes team Prikaži

    Ono sto govore mnogi,Ferari ima najbolji bolid,ostali ako sta uhvate dobro.Red Bull izgleda moze uzet pobijedu jedino ako Ferari nesto zabrlja sa postavkama kao u Imoli jer previse je tu kvarova.Izgleda da je bolid sklepan na brzinu kako kazu neki,a za CS nemozemo govorit izliku nema srece jer ovakav bolid svaku utrku negdje zakucat…
    Izgleda bit ce Ferariju i njemu dug dug dug ugovor ako ovako nastavi.



    1
    -6

    7
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Nema sreće sa crvenom zastavom ili kada ga Ricardo spakira u sljunak. Kad ga sam spakira u zid tu nije u pitanju sreca.



      7
      7

      0
      • Fia
        Realista Prikaži

        Da je odvozio kako treba ne bi ni bio tamo u poretku pa ga Ricardo ne bi mogao spakirati u sljunak.
        Postaje bas los los, cinjenica, dosta s glupim opravdanjima, materijal za prvaka-nikako. Druga violina, a ako ovako nastavi nece bit ni to, tocka.



        6
        4

        2
  11. Lewis Hamilton 44
    NRteamLH44 Prikaži

    Kakav sandbag Mercedesa, na najvišem nivou , pustis ih 4 trke da se ponadaju i onda nastaviš po starom 😂

    Idemo Merc do pobjede ovde



    9
    2

    7
  12. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Jbt ovo sa Sainzom više nije normalno…. Lani nije imao 5 incidenata. Kako je krenulo ivaj vikend ce ih imati toliko.



    6
    5

    1
  13. Charles Leclerc 16
    ferarista Prikaži

    Saizn u 3 trke 3 razbijanja, nije loše.
    I dalje neznam čemu potpisivanje novog ugovora za njega.
    Kritiziram ga u zadnje 2 trke, a ide i 3. 👎



    8
    4

    4
    • Crnipetarpogani Prikaži

      Pogrijesili su u ferrariju…trebali su pricekat s ugovorombar do ljeta da vide kakav ce sainz bit…za leclerca znaju da imaju brzog vozaca…i on grijesi ali je trenutno sigurno top tri vozaca u formuli a sainz grijesi a jednostavno nije brz ko leclerc



      3
      1

      2
      • Charles Leclerc 16
        ferarista Prikaži

        Jedino sam sad u plusu s ocjenom komentara, prošle vikende redovno skupljao minuse na komentare o sainzu, ali očito i drugi počeli primjećivati kako vozi.


        0
        -2

        2
      • avalon Prikaži

        posli 2021. di se momak gotovo instant za razliku od npr pereza , ricciarda seba prilagodija bolidu su u ferrariu trebali vidit kakav će bit CS pa onda potpisat/produžit ugovor ? CL je brz , CS nije ? lanjski omjer Q je
        bija 13 Vs 9 za leclerca s tim da je to leclercu bila 3. , a carlosu 1. sezona u timu . carlos je lani ostvarija 4 , leclerc jedno postolje da bi na kraju je rookie u timu bija bolje plasiran . i sad su u ferrariu trebali čekat da vide kakav će carlos bit pa onda možda produžit ugovor sa njim ?!?!? mislim da je razlika između njih dvoje često vrlo mala samo zbog nekog razloga mnogima CL izgleda dosta brži . npr jučer na FP 2 su “skidali” jedan drugoga odvoženim vrimenima dok se carlos nije razbija . na žalost i tu srića igra svoje . pogriješe i jedan i drugi , izvrte se samo šta u konačnici CS “poljubi” ogradu , CL uz malo sriće to izbjegne , a i inače je po meni jedan od većih pehista u dosadašnjoj karijeri . sve je stvar naše percepcije i to me podsjeća na priču jednog mog poznanika koji je radija ka DJ … priča kako je u nekom društvu kaza da je radija na hvaru ka DJ i reakcija je bila nikakva . istu stvar je nešto posli izjavija i drugi lik i svi su “pali na leđa” . komentari su bili tipa woww , super , na hvaru ? itd tako nešto slčno j ei sa reakcijama fanova na CL i CS . oba voze za ferrari i jedan je wowww , a drugi nije dovoljno brz iako je u obe završene trke završava na podiju . u Q bahreina CS je bija “sporiji” od CL 0,129 s ( tri tisućinke sporiji od maxa koji sigurno nije spor vozač zar ne ? ) u saudi arabii 0,17 s . u australiji su bili izjednačeni po vremenima ali CS je ka i više puta do sada “pomogla” srića da ga crvena zastava i tim kasnim “puštanjem” u krug sje*u . u italiji je izletija u Q 2 ali je dosta toga nadoknadija u printu kad se plasira na P 4 . no u trci opet “sritni” carlos biva izbačen od ricciarda na samom startu . lani je brzi leclerc samo u JEDNOJ , PRVOJ trci carlosa za ferrari ima veću prednost od kolege 0,53 s , ostalo je sve bilo jako blizu . u za njega novom bolidu spori CS je 9 X pobjedija brzog CL u Q ?!?!? CL je brz ali ni CS nije spor vozač , možda samo tako zbog različitog stila u odnosu na kolegu on nekima ( mnogima? ) izgleda dosta sporiji .



        4
        3

        1
  14. avalon Prikaži

    18 trka do kraja , a mercedes ako je sudit po FP 2 se konsolidira i stiže . mogle bi se “zatrest gaće” i RB/maxu i ferrariu/CL ako i u Q i trci MB bude dobar ka u FP 2 . ako se i na predstojećim stazama pokaže da je MB riješija problem dodatna opasnost može bit motivacija GR da pobjedi LH , a lewisa da pokaže rookiu ko je gazda u timu = gurat će jedan drugoga . na ruku im za sada ide šta max kuburi sa problemima , a leclerc zna napravit grešku kad ne treba no nadam se da je charles izvuka poduku iz italije pa grešku neće opet ponovit na nekoj drugoj stazi .



    2
    2

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.