Rosberg: Hamilton mrzi završavati iza momčadskog kolege

Izdvojeno

Marko Litvić

Prije 2 godina 2 min 13 komentara

Sedmerostruki svjetski prvak Lewis Hamilton se nakon četiri utrke nalazi na sedmome mjestu u prvenstvu, dok je njegov momčadski kolega, George Russell, trenutno četvrti u poretku i to 21 bod ispred njega.

Hamilton ima dovoljno vremena za nadoknaditi zaostatak i prestići Russella u prvenstvu, a njegov bivši momčadski kolega i rival, Nico Rosberg, opet potpaljuje vatru i u razgovoru za Sky Sports govori kako Hamilton jako mrzi kad su njegovi momčadski kolege bolji od njega.

„Ovo je sigurno teška situacija za Lewisa, pobijedio je barem jednu utrku u svakoj sezoni u kojoj se natjecao, a sad se čini kako će ovo biti sezona u kojoj neće pobijediti. Možete vidjeti kako napetost raste, što je potpuno normalno. Lewis će uskoro malo po malo početi pokazivati te emocije.“

„S iskustvom koje on ima, mislim kako će ih s vremenom opet početi držati pod kontrolom. No, nemojmo zaboraviti koliko Lewis mrzi završavati iza svojeg momčadskog kolege.“

„Čak i ako je u pitanju 11. ili 13. mjesto, on strastveno mrzi završiti iza momčadskog kolege. To ga poprilično ljuti, a ista stvar se dogodila na Imoli i u kvalifikacijama i u sprintu, što će jako pojačati napetost u momčadi, pogotovo u inženjerskom odjelu gdje će Lewis sve više i više stvarati pritisak. Bit će zanimljivo za vidjeti kako će se stvari odvijati.“

O vozačkom paru Hamilton-Russell se puno pričalo prije početka sezone. Ono što je ljude najviše zanimalo je kako će Hamilton voziti kad pored sebe bude imao vozača za kojega se mislilo kako će ga nešto više pritiskati od prijašnjega momčadskoga kolege – Valtterija Bottasa. Unatoč boljim rezultatima u dosadašnjem dijelu sezone, Russell je rekao kako je on i dalje “učenik” u momčadi, te kako ima puno poštovanja za iskusnijeg kolegu.

Samo će vrijeme pokazati kakva će situacija biti u ostatku sezone, pogotovo ako Russell ostane ispred u poretku vozača. Hamilton je u karijeri samo dvaput završio iza momčadskog kolege na kraju sezone, iza Jensona Buttona 2011. i Rosberga 2016., i sigurno mu je namjera da ostane na tom broju na kraju ove sezone.


Odgovor

13 komentara

  1. Mclaren
    AlkY Donator Prikaži

    Bravo Kolumbo.
    Nisam vidio vozaca koji obozava biti iza momcadskog kolege.



    31
    30

    1
  2. Max Verstappen 1
    vlado Pretplatnik Prikaži

    Slavio sam sa njim kraj 2016. Ali i dalje su traume tu. Njega je je LH unakazio.



    8
    -1

    9
  3. Alfa Romeo
    laky614 Prikaži

    A i Rosberg je to mrzio i nije se više htio boriti sa LH jer ga je bilo strah da ga više neće moći pobijediti i nama uskratio par godina lijepih borbi između njih dvojice.



    15
    13

    2
  4. Marlboro
    McKruno Donator Prikaži

    No shit, Sherlock.



    9
    7

    2
  5. Kimi Raikkonen 7
    test_007 Prikaži

    Umjetni prvak… Dobro je rekao Alonso da je LH s godinama postao sve lošiji…



    8
    -2

    10

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.