Hamilton dobio dozvolu za posjeći drvo nakon bitke s lokalnim stanovništvom

Izdvojeno

Marko Litvić

Prije 2 godina 2 min 43 komentara

x1

Lewis Hamilton je izvan svijeta Formule 1 vodio bitku sa stanovnicima kraljevske četvrti Kensington&Chelsea u Londonu jer je htio posjeći drvo koje je smetalo izgradnji ograde za njegovo dvorište.

Stanovništvo četvrti smatra kako Hamilton uništava prirodu tim potezom i tužilo ga je, pa je sve odvedeno pred upravu četvrti. Stručnjak za drva kojega je Hamilton zaposlio neka pregleda drvo je zaključio kako je drvo već mrtvo i samo je pitanje vremena prije nego što se sruši, te time predstavlja i potencijalnu opasnost za populaciju. Uprava četvrti je prihvatila rezultate toga pregleda i dopustila Hamiltonu rušenje.

Službena izjava uprave tvrdila je kako izgradnja ograde povećava privatnost same građevine, a kako je drvo predstavljalo moguću opasnost, moglo je biti srušeno.

Hamilton posjeduje viktorijansku kuću s vrtom dužine od oko 60 metara, u kojemu sedmerostruki svjetski prvak često nešto novo nadodaje od 2017. kad je kupio kuću za 18 milijuna funti. Ovo nije prvi put kako Hamilton „ratuje“ s lokalnim stanovništvom.

Što se Formule 1 tiče, zasad se čini kako će Britanac imati jednu od, ako ne i najgoru sezonu u karijeri. Na zadnjoj utrci na Imoli je završio 13., dok je njegov momčadski kolega George Russell završio na 4. poziciji. Nakon utrke Hamilton je izjavio kako ima osjećaj kako su sve šanse za njegovo osvajanje naslova nestale nakon samo četiri utrke.


Odgovor

43 komentara

  1. Dietrich Mateschitz
    Ante Vetma glavni urednik Prikaži

    Reče mudar čovjek jednom

    Ko nije drvo razumeo prvo pa tek onda sadio – taj nije ništa uradio…
    I shvatit će, kad-tad, da ne zna šta je hlad.



    21
    14

    7
  2. Mika Hakkinen
    Djuvedj Pretplatnik Prikaži

    Mislio sam da je ovaj portal za vijestima u vezi sporta, a ne privatnim problemima vozača



    23
    17

    6
    • Max Verstappen 1
      vlado Pretplatnik Prikaži

      Vidis da si pogresno mislio. Mrtvo drvo i medja su vijest.



      5
      3

      2
    • Nigel Mansell
      drv Prikaži

      Ovdje su dva problema:
      1. Vijest je vezana uz F1, ali nema veze sa utrkivanjem nego sa privatnim životom vozača/aktera.
      2. Komentari koji se većinom ne odnose na vijest nego na problem 1.

      E sad što učiniti sa problemom 1? Ne objavljivati takve vijesti? Svojevremeno smo pratili Laudinu operaciju i nažalost njegovu smrt i sprovod. Pratili smo i Kimijeve i Alonsove nastupe u drugim serijama (ok, to se može reći da je isto neko utrkivanje pa možda može proći). Tu je bilo i Kubičino izlijetanje i teška ozljeda. Alonsovo lomljenje na biciklu. Priče o Josu i njegovom odnosu sa ženom. Mazepin sa svojim ponašanjem. Ima dosta takvih priča i, moram priznati, to me sve zanima. Možda sam zato plitak i loš čovjek, ali eto. Zanima me. Naravno, nije svaki članak zanimljiv i potreban, ne slažem se sa svima, ali ako me ne zanima onda ga ne čitam.

      To vodi do problema 2. Moj savjet za sve kojima je ovakav članak glup i nije na mjestu. Nemojte ga čitati. Ovo je velika prednost interneta – ne morate kliknuti na svaki link koji vidite. Izaberite što vas zanima, a ostalo ignorirajte.

      Ok, tu ima i još jedan polu-problem koji se možda nazire. Možda griješim, ali vjerujem da za dio komentara nije toliko problematična tabloidna priroda vijesti, nego činjenica da se u takvim vijestima najčešće pojavljuje Hamilton. To može biti točno, ali treba biti i svjestan da je Hamilton taj koji preferira takav pristup i sebe pokazuje kao celebrity osobu koja prisustvuje svakakvim eventima, ima veliku medijsku prisutnost koju povremeno iskorištava u svoju korist, za razliku od ostalih vozača koji najčešće ne izlažu svoju privatnost i drže se dalje od medija kad nisu na utrkama.



      19
      17

      2
      • Mercedes
        Har Kl Donator Prikaži

        Ko kaže da su to problemi?
        Nema problema. Ne smetaju vijesti bilo kakve vrste, dok god se ne koriste selektivno i usmjereno. Ukoliko bi fokus portala bio na uređenju vrtova svih vozača i na njihovo uništavanje mrtvog drveća onda bi ovakve vijesti bile baš za naslovnice. S druge strane informacije o zarazi oba trkaća direktora sa Covidom i njihovoj spriječenosti da nastupe na slijedećoj utrci, ćemo čitati u “tekućicama” 😉



        2
        -1

        3
        • Nigel Mansell
          drv Prikaži

          Ok, u redu, nema problema, možemo promijeniti izražaj – nisu dva problema nego su dvije (i pol) prijeporne točke o kojima je ovdje riječ.

          Vidim da tebe najviše smeta ova zadnja točka – zašto Hamilton?
          Očito je da se dosta Hamiltonovih navijača krene buniti na tabloidni sadržaj, iako se zapravo bune samo na učestalost Hamiltona u takvom sadržaju. I opet moram ponoviti – Hamilton je namjerno svojim ponašanjem sebe promovirao u celebrity osobu koju prate paparazzi i tabloidi objavljuju ovakve vijesti o njima. Naglašavam – namjerno. Takav status mu nosi slavu i sve što uz to ide, i pozitivne i negativne stvari.
          Osobno, nemam ništa protiv toga, to je njegov izbor i nije mi zbog toga ništa ni bolja ni lošija osoba.

          Što se tiče vijesti u “tekućicama”, ne znam koja je točno uređivačka politika, ali meni se čini da tamo idu vijesti koje su vrlo kratke, dok u redovni dio idu vijesti koje su nešto duže i ne stanu tamo. Važnost tu ne igra neku ulogu. Možda se varam…



          7
          4

          3
        • Mercedes
          Har Kl Donator Prikaži

          Nema ni prijepora.
          Nema ni pitanja zašto Hamilton. Sve je manje više odavno jasno.
          Tabloidi DA. Zato se i nazivaju tako.
          Ne znam ni ja koja je uređivačka politika, samo ukazujem na bitnost jedne vijesti i uspoređujem je sa onom na naslovnici.



          1
          -1

          2
        • Nigel Mansell
          drv Prikaži

          Hmmm…
          Dobar dio komentara na ovaj članak mi djeluje jako salty i nadureno za fanove kojima je sve OK i koji u njemu uopće ne vide nikakav problem, prijepor, ili nešto slično…
          A možda mi se to samo čini…



          1
          1

          0
  3. Blue Flag
    ducati Prikaži

    Malo Slađa malo Zorka,malo trupci i motorka….



    12
    11

    1
  4. Kimi Raikkonen
    Mentor_Kimi Prikaži

    Tree lives matter!!!



    24
    22

    2
  5. F1puls
    Krstaš Donator Prikaži

    Momci, ljubi vas brat ali kakve su ove vijesti?



    10
    9

    1
  6. Mclaren
    Fittipaldi Prikaži

    – Hamilton pila stablo
    – Hamilton uzima majčino prezime
    – Hamilton investira u nogometni klub
    – Hamilton koristi bojanje u iPad-u (ne, ne šalim se, ovo je stvarno bila vijest na portalu)

    Definicija medijske opsjednutosti s negativnim brendiranjem neke osobe.

    A naš Marko, nakon ove Pulitzer razine pisanja, još malo potpiri na kraju sa individualnim mišljenjem da će ovo biti najgora Hamiltonova sezona

    Ah, novinarstvo naše slatko



    30
    22

    8
    • Honda
      dzeno Prikaži

      Naravno oni jedva čekaju da nešto napišu loše o Hamiltonu to im je izgleda vrhunac karijere.A nedaj Bože da šta kažeš protiv Vettela odma te napadaju kao čopor ili kada Vettel odradi jednu dobru trku kao prošlu onda je to majstorstvo,klasa itd . Napišem komentar kako je se od kvala vidjelo da je AM dobar u Imoli i da nikakvo nije iznenađenje da su uzeli bodove te da njegov podvig nije nešto toliko veliko i naravno odma idu minusi.Da se razumijemo ne volim hamiltona ni malo ali ide mi na živce ovo konstantno pljuvanje jednog vozača a dizanje drugog.



      19
      12

      7
      • Rolex
        petar8 Prikaži

        Zašto uopće govoriti negativno o nekom sportašu (čak i ako se nesportski ponaša – to se može kritizirati, ali kritika ne mora značiti “pljuvanje”)? Meni je zabavnije isticati dobre strane i vozača i ostalih članova momčadi (dobro je i za vlastito psihičko zdravlje).
        Također, ne vidim ništa loše ni u ovakvim vijestima. Obično je njihova svrha da pokažu da se radi samo o ljudima. Mogu biti zanimljive, gadljive (pogotovo kada se radi o političarima, hm…), bezvezne, smiješne… Ne moramo ih čak ni čitati, ali svakako ne vidim potrebu za ikakvim (opet) “pljuvanjima”…



        6
        5

        1
    • Ferrari
      07drogo Donator Prikaži

      Ovo ti i ja priznam… Potpuno nebitno za ovakav portal. Da je vec neki clanak o Hamiltonovom zivotu pa negdje u njemu procitas nesto od ovih “naslova” koje si naveo pa ajde jos nekako ali ovo nema veze sa vezom. Ja ga ne volim zbog xy razloga na stazi i oko nje a ne zbog svadje sa susjedima. Svi mi imamo barem jednog susjeda kojeg ne mozes smislit haha



      4
      3

      1
  7. Mclaren
    LH44 Donator Prikaži

    Koga boli kurac :D



    13
    5

    8
  8. Ferrari
    blejky Donator Prikaži

    E da se sjetio donijeti 10 novih sadnica prije nego se odlučio rušit staro vjerojatno mu nebi riječ rekli i bio bi hvaljen.

    Ali opet ako je drvo na njegovom zemljištu šta onda imaju susjedi sa tim?

    A ima svega u svijetu upravo u Londonu sam gledao jedan prilog gdje ljudima neko udruženje nije dozvolilo da ofarbaju vanjsku metalnu ogradu i vrata ispred kuća u ulici jer je u pitanju neko viktorijansko sranje i mora biti takvo kakvo je.
    Zahrđano i zapušteno.



    2
    1

    1
  9. Charles Leclerc
    _splico Prikaži

    ajde nek je i njega krenilo ovu sezonu 🤣



    7
    6

    1
  10. lukarak Donator Prikaži

    Show me on the doll where Hamilton hurt you.



    7
    4

    3
  11. Jim Clark
    mclaren f1 Prikaži

    Kakve gluposti vi prenosite, samo zato jer je Hamilton u pitanju. Manite se čovjeka i ako ćete ga već negativno brendirat kao što je spomenuo komentar iznad, barem se držite Formule 1, a ne drva, prezimena i iPada.



    6
    3

    3
  12. Kimi Raikkonen
    Michael Schumacher Prikaži

    I vi se nazivate F1 portalom? Svima je jasno ko dan da organski nepodnosite LH ali ako nemate što pametnog napisat bolje grgljajte vodu nego se ovako blamirat.



    7
    -1

    8
  13. Bernie Ecclestone
    Dani Donator Prikaži

    Blic f1 media


    0
    -1

    1
  14. Kimi Raikkonen 7
    Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

    Iako me liBo taKi za ovo, zanimljivo mi je kako je stručnjak kojeg je Hamilton pozvao i platio, “presudio” u njegovu stranu.
    To me malo podsjeća na balkan, eto, ništa više.



    3
    2

    1
  15. avalon Prikaži

    interesantno da mnogima nisu smetali napisi o mazepinu , o partenricama vozača F 1 i slični koji također nemaju veze sa trkama ali imaju veze sa privatnošću vozača . malo “pikanterija” je bilo dobrodošlo ali ne i u ovom slučaju . ovo nema veze sa F 1 pa ne treba ni objavljivat zar ne ? a ovo šta spominjem je bilo usko vezano uz F 1 ? prije više godina na GP 1. hr se pisalo o ljubavnim problemima LH sa NS ili o njegovom razbijanju auta u MC u “sitnim” satima u kojem je bija “suvozać” sutilu . o sutilu se pisalo i kad je posli VN kine u noćnom klubu razbija čašu o glavu vlasnika lotusa . pisalo se i okimiju koji je posli jednog MC umisto da dođe u “sjedište” tima direktno otiša na svoju jahtu partijat , npr životi “playboyevskom” životu irvina van staze . je li sve to imalo veze sa trkama ? naravno da nije ali nije smetalo fanove jer su u pitanju bili neki drugi . čak ih nije smetalo i kad se pisalo o LH i NS tamo neke mislim 2009. jer valjda onda nije ima toliko fanova/odvjetnika. on je bija interesantan novinarima i prije više od 10 godina , a ne samo sada .
    znam , znam fotovi svi bi želili samo članke vezane neposredno uz F 1 zar ne ? i onda pogledam zadnj ečlanke usko vezane uz F 1 , timove i šta vidim ? “Newey: Zbog ograničenja troškova moramo pričekati s nekim nadogradnjama” = 1 komentar , “Sainz: Ferrarijevi mehaničari su pozdravili Ricciardovu ispriku” = 3 komentara , “Tsunoda oduševljen sedmom pozicijom: Ovo je za sve ljude iz Faenze” = 0 komentara , “Ricciardo frustriran zbog kasnijeg dopuštenja za korištenje DRS-a” = 1 komentar , “Stroll nakon prvog boda ove sezone: Mislim da smo kao ekipa zaslužili ovo ” = 2 komentara , “Albon zadovoljan Imolom jednako kao Melbourneom” = 0 komentara suma sumarum … sve fanove koji bi na portalu čitali i komentirali samo članke o F 1 je bolija kur za navedene članke jer je 6 članaka imalo UKUPNO tek 7 komentara !, a ovaj o “lewisu i drvu” za sada 30 = 4 X više !?!?? nije li licemjerno negodovati protiv ovakvih članaka , gotovo inzistirati da se na portalu posvećenom F 1 samo o tome i piše , a kad se napišu članci usko vezani uz F 1 onda gotovo da nema komentara . samo manjinu to zanima iako su deklarativno svi samo za novosti o F 1 .
    nije mi palo na pamet komentirat ovi članak , a pročita sam ga jer me čudilo da se borac za zaštitu okoline i klimatskih promjena odlučija i sudski dobit dozvolu da “sruši” bolesno stablo umisto da angažira stručnjake da pokušaju to stablo “izljećiti” ( da , to je moguće ako niste znali ) jer stabla su jedan od glavnih boraca za zaštitu klime . one su glavni “konzument” co jer im je neophodan a proces fotosinteze . kad vidim da ovakvi članci /svađe koje uzrokuje privlače pažnju , a oni vezani uz F 1 gotovo da nemaju komentare onda se pitam skreće li se sa pravog puta na nekakav sporedni ? zašto neki članci nevezani direktno uz F 1 imaju “prođu” bez negodovanja , a neki izazivaju buru ? zašto se o
    npr mazepinu može pisati bez problema , a o LH ne iako su oba članka “privatnog karaktera” ?



    19
    17

    2
  16. Chequered Flag
    AnteF1 Prikaži

    Lewis Hamilton pljunuo na pločnik.



    4
    3

    1
  17. James Hunt
    Mata98 Prikaži

    jel se zna hoce koristit stihlovku ili husqvarnu?



    7
    7

    0
  18. Ferrari
    pro5i vilin konjic Donator Prikaži

    Tužna priča o suživotu jednog stabla sa sedmerostrukim f1 prvakom.

    r.i.p. stablo



    1
    1

    0
  19. Lauber Prikaži

    Besposlen pop jariće krsti. Razapeli ga zbog jednog drveta.



    1
    0

    1
  20. Alain Prost
    Alain Prost Prikaži

    Drvo za vješanje.
    Jadan Lewis, da je znao ne bi pilao.

    Najveći zaj… svima bi napravio da pređe u Ferrari.



    1
    1

    0
  21. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    inače veliki borac za prirodu, osim kad nije u njegovom interesu :D


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.