Dnevna zagonetka
Dnevna zagonetka

Ricciardo frustriran zbog kasnijeg dopuštenja za korištenje DRS-a

Ante Vetma

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Ricciardo frustriran zbog kasnijeg dopuštenja za korištenje DRS-a

Ante Vetma

Daniel Ricciardo kaže da mu nije jasno zašto je vodstvo utrke toliko čekalo s omogućavanjem korištenja DRS sustava nakon što su vozači već prešli na gume za suho.

Većina ekipa povukli su svoje vozače po nove gume u 20. krugu, a DRS je omogućen tek u 35., što je nakon polovice utrke.

Ricciardo je bio na začelju grida zbog sudara sa Sainzom i nije mu pomogla takva kasna odluka:

“Intermediji su bili sve gori i gori pa sam pomislio da bismo trebali isprobati slick. Nismo imali ništa za izgubiti. To je bila dobra odluka jer smo se brzo priključili drugim bolidima na začelju.”

“Tad nisam mogao ništa učiniti i molio sam da omoguće DRS. Ne znam zašto su toliko čekali jer se vidjelo da pretjecanja nisu moguća.”

“Nemojte me krivo shvatiti – bolidi se ove godine lakše prate, ali svejedno trebate DRS. Znam da neki ljudi ne vole previše taj sustav, ali ja sam još uvijek njegov fan.”

Kaže da bi se moglo eksperimentirati s dužinom aktivacijske zone, ali da će njegov utjecaj varirati od staze do staze:

“Mislim da se ovi bolidi lakše prate, definitivno možete biti bliže drugom bolidu, ali slipstream efekt je manji nego prošle godine. Treba vam DRS da bi razlika u brzini na pravcu bila veća. Ovisi i o tome na kojoj ste stazi, ovisi koliko stražnjeg krila imate. Naravno, DRS zona se može skratiti ili produžiti, ali barem nešto bi bilo dobro.”

Zadnji donatori:
Vordas
zekohonda

Patreoni:
lukarak
Become a Patron!

Bok , F1puls autori su dosad napisali 10061 vijesti i tekstova. Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas
💳 kreditnom karticom, PayPalom ili Revolutom.
Više informacija »

Ante Vetma
Pulsmedia autor
4050 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

1 komentar

  1. Bernie Ecclestone Dani Donator Prikaži

    U pravu je    1

    1