Ricciardo frustriran zbog kasnijeg dopuštenja za korištenje DRS-a

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 2 godina 2 min 1 komentara

Daniel Ricciardo kaže da mu nije jasno zašto je vodstvo utrke toliko čekalo s omogućavanjem korištenja DRS sustava nakon što su vozači već prešli na gume za suho.

Većina ekipa povukli su svoje vozače po nove gume u 20. krugu, a DRS je omogućen tek u 35., što je nakon polovice utrke.

Ricciardo je bio na začelju grida zbog sudara sa Sainzom i nije mu pomogla takva kasna odluka:

“Intermediji su bili sve gori i gori pa sam pomislio da bismo trebali isprobati slick. Nismo imali ništa za izgubiti. To je bila dobra odluka jer smo se brzo priključili drugim bolidima na začelju.”

“Tad nisam mogao ništa učiniti i molio sam da omoguće DRS. Ne znam zašto su toliko čekali jer se vidjelo da pretjecanja nisu moguća.”

“Nemojte me krivo shvatiti – bolidi se ove godine lakše prate, ali svejedno trebate DRS. Znam da neki ljudi ne vole previše taj sustav, ali ja sam još uvijek njegov fan.”

Kaže da bi se moglo eksperimentirati s dužinom aktivacijske zone, ali da će njegov utjecaj varirati od staze do staze:

“Mislim da se ovi bolidi lakše prate, definitivno možete biti bliže drugom bolidu, ali slipstream efekt je manji nego prošle godine. Treba vam DRS da bi razlika u brzini na pravcu bila veća. Ovisi i o tome na kojoj ste stazi, ovisi koliko stražnjeg krila imate. Naravno, DRS zona se može skratiti ili produžiti, ali barem nešto bi bilo dobro.”


Odgovor

1 komentar

  1. Bernie Ecclestone
    Dani Donator Prikaži

    U pravu je



    1
    0

    1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.