Newey: Zbog ograničenja troškova moramo pričekati s nekim nadogradnjama

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 2 godina 2 min 1 komentara

Adrian Newey predviđa da će ove sezone biti jako važno kako će se tko naći u pripremanju nadogradnji pod novim pravilnikom, odnosno, uz ograničenje troškova.

U prve četiri utrke imali smo pobjede Ferrarija i Red Bulla, odnosno, Charlesa Leclerca i Maxa Verstappena. Newey kaže da bi ove godine od staze do staze prednost mogla varirati između te dvije ekipe, kao što je bio slučaj s Mercedesom prošle godine.

Na upit novinara je li Max u Imoli imao najbrži bolid, Newey je odgovorio:

“U Imoli vjerojatno da, ali očigledno u Melbourneu ne.”

“Mislim da će biti kao prošle godine s Mercedesom. Neke staze su nama odgovarale, a neke drugima. Teško je predvidjeti.”

Što se tiče nadogradnji, kaže da neke ideje moraju pričekati dok se ne razvije postojeći paket:

“Razvojni put je važan, ali važno je i ograničenje budžeta.”

“To znači da ćemo morati razvijati sve unutar ograničenja, a možda donosimo neke odluke da pričekamo s određenim nadogradnjama. Prije bismo ih donijeli odmah, a sad ćemo pričekati i pokušati graditi ovaj paket. Ne možemo priuštiti donošenje nadogradnji svake utrke kao prije.”

Newey kaže da još uživa u inženjerskom poslu i ulozi dizajnera:

“Sjećam se da mi je Frank Williams jednom prilikom rekao da sam ja najkompetitivnija osoba u Formuli 1. Tad sam imao tridesetak godina i to mi je zvučalo kao uvreda. Ali, kad to kaže osoba poput Franka – pretpostavljam da je bio pravi kompliment. Volim dizajn, volim inženjerski posao. Ne postoji drugi sport u kojem imate ovakvu kombinaciju čovjeka i stroja.”


Odgovor

1 komentar

  1. Fernando Alonso 14
    GP2Engine Prikaži

    Ferrariju će teško biti pratiti Red Bullov development ritam. Ferrari doista ima najbolji bolid bez nadogradnji, ali Red Bull ih je sada prešišao, na svaku utrku neka nova nadogradnja. Da je Red Bull išao Ferrarijevom rutom i nije nadograđivao, Ferrari bi imao ogromnu prednost. Tako da, pametno će trebat preraspodijelit troškove te kako, šta i kad nadograditi.



    3
    3

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.