Dnevna zagonetka
Dnevna zagonetka

Binotto: Ne žalimo ni za čime

Ante Vetma

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Binotto: Ne žalimo ni za čime

Ante Vetma

Mattia Binotto kaže da Ferrari ne žali ni za čime nakon Velike nagrade Emilie-Romagne gdje su prokockali u pobjedničko postolje i s drugim najbržim bolidom se morali zadovoljiti sa šestim mjestom.

Ferrari je Leclerca pozvao na drugo zaustavljanje po set mekših guma što je onda ponukalo Red Bull da učini isto sa svoja dva vozača. Iako je u prvom mahu dobio poziciju u odnosu na Pereza, Meksikanac ga je vrlo brzo ponovo prestigao u duelu za drugo mjesto. Leclerc je krenuo u novu potjeru i u jednom trenutku preagresivno zajahao pasicu u šikani i lansirao se u barijere.

“Što se tiče tempa u tom trenutku utrke – Perez je bio vrlo, vrlo sličan nama ili možda malo brži.”

“Vjerovali smo da nije postojala mogućnost da ga napadnemo s tim gumama i zato smo pokušali odraditi još jedan pit-stop. Nadali smo se da će oni slijediti naš primjer, što se pokazalo ispravno. Vidjeli smo šansu i pokušali smo to iskoristiti.”

“Nikad nećemo žaliti kad vozač pritišće. To je dio našeg posla, to je dio njihovog posla – voziti na samoj granici. Naravno, greške se događaju.”

“Mislim da su ovi novi bolidi puno tvrđi i male greške se mogu skupo platiti. Ne žalimo ni za čime. Mislim da smo donijeli ispravnu odluku i to je to.”

Binotto kaže da se ne radi o pritisku kojeg je Ferrari možda imao na domaćem terenu:

“Sigurno je da su očekivanja puno viša kad smo tu u Italiji, ali pokušali smo to smiriti. Mislim da smo unutar ekipe učinili sve da bismo smanjili pritisak i da ostanemo koncentrirani i usredotočeni tijekom vikenda. Mislim da nema pritiska dok vozači voze. Tad daju sve od sebe.”

“On je svjestan da vodi prvenstvo. Kad sam ga slušao na team-radio tijekom početka utrke – bio je jako smiren i mislim da nije osjećao nikakav pritisak. Mislim da se radi o jednostavnoj pogrešci. To se uvijek može dogoditi, mala greška koja ga je koštala par pozicija. Siguran sam da je i sam svjestan toga, to je u redu.”

Zadnji donatori:
jenson
zekohonda

Patreoni:
lukarak
Become a Patron!

Bok , F1puls autori su dosad napisali 10063 vijesti i tekstova. Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas
💳 kreditnom karticom, PayPalom ili Revolutom.
Više informacija »

Ante Vetma
Pulsmedia autor
4050 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

1 komentar

  1. Michael Schumacher Slavenowsky Donator Prikaži

    Ako išta barem pozitivno razmišljanje! Uvijek ostaje ono “eh da je ovo, eh da je ono”, okrenuti list i ići dalje.    9

    0