Alonso: Bit ću u F1 dok mislim da sam brz

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 2 godina 1 min 9 komentara

Fernando Alonso morao je odustati s jučerašnje Velike nagrade Emilie-Romagne nakon što je u prvom krugu imao dodir s Mickom Schumacherom. Haas se posljedično izvrtio na stazi i pao na začelje, a Alonsov Alpine je pretrpio udarac u bočnu stranu zbog kojeg mu je kasnije otpao dio pokrova bočnih usisnika.

Na upit britanskih novinara do kojeg trenutka misli biti u Formuli 1, Alonso je odgovorio:

“Osjećam da sam bolji od ostalih.”

“Kad netko dođe i pobijedi me po čistoj brzini, kad vidim da nisam dobar na startovima, kad vidim da nisam dobar u pripremi bolida i kad je vozač s druge strane garaže jednu sekundu brži od mene, kad ne budem mogao pratiti njegova vremena – možda ću tada podići ruku i reći da je vrijeme za mene da počnem razmišljati o nečemu drugom.”

“U ovom trenutku mislim da je upravo suprotno. Prema tome, volim utrkivanje.”

U skladu s ovim komentarima su i nagađanja da bi Alpineov junior Oscar Piastri mogao uskoro put Williamsa umjesto Nicholasa Latifija.

Alonso je trenutno 15. u vozačkom poretku sa samo 2 boda na svome kontu.


Odgovor

9 komentara

  1. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    To, Fernando……. care!

    :thumbs:



    13
    11

    2
  2. Lewis Hamilton 44
    LH1985 Prikaži

    Nisi brz, idi odmah.



    1
    -39

    40
  3. Chequered Flag
    AnteF1 Prikaži

    Upao si u isti koš sa Hamom i Vettelom. Stari ste i stalno će vas sad prozivati i propitkivati. Meni ne smetate jer mislim da prvaci upotpunjuju F1.



    13
    13

    0
    • Fernando Alonso 14
      GP2Engine Prikaži

      Da Hamilton i Vettel su na mjestima Leclerca i Verstappena, Sainzu i Perezu bi bilo vrlo teško. Hamilton i Vettel imaju “ono nešto”. Obojica su imali dominantne bolide, ali su u njihovim rukama imali specijalan touch. Kako su razvaljivali svoje timske kolege je bilo nenormalno, pogotovo Vettel Webbera.



      9
      -3

      12
      • kresimir Prikaži

        webber je skoro bio prvak 2010..al se RB odlucio za Vettela..nakon toga je vettel “razvaljivo ” webbera i ne samo on,ocito i cijeli RB…ali ga je Ricciardo postavio na mjesto kao i Leclerc u ferrariu..



        4
        3

        1
  4. Fernando Alonso 14
    tapa-tapa Prikaži

    Jasno je da nema 24 ali da je brz i da je u samom vrhu po formi tu nema uopće razgovora.



    17
    17

    0
  5. F1puls Portal
    gosuasus Prikaži

    Premda prvi dobija nadogradnje u Renaultu (beta tester haha!), Alonsov tempo i dalje je upečatljiv na stazi. Nažalost jučer mu je Mick nespretno završio utrku jednostavno početničkim potezom. Alonso treba biti svjestan da ovim mlađim vozačima mora ostavljati više prostora za osnovne vozačke pogreške dok vozi kotač uz kotač s njima. To više nisu Michael, Kimi ili Jenson s kojima je on vozački stasao i u koje može imati maksimalno povjerenja da neće napraviti neku glupost, amaterski se izvrtiti u tuđi bolid, prekočiti se u duelu, divljački zatvoriti prostor ili neoprezno understeerati u onog ispred sebe. Između ostalog, sam je prije 4-5 godina izjavio “these guys are impossible to race with”. :mrgreen:



    11
    9

    2
  6. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    alonso je čudo. za razliku od ostalih prvaka ovom glad ne prestaje. čini se da alonso nikada nije imao padove poput vettela, ili pad koji ove godine gledamo kod hamste.



    3
    2

    1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.