Verstappen dominantno do pobjede, Leclerc izvrtanjem 10 krugova prije kraja prosuo sigurno treće mjesto, Norris na podiju

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 2 godina 5 min 113 komentara

Na početku utrke ni jedan ni drugi Ferrari nisu se dobro ispalili sa startnog mjesta. Leclerc je pao iza Pereza, a onda ga je do prvog zavoja prestigao i Lando Norris. No, još manje sreće imao je Carlos Sainz kojeg je u prvom zavoju dodirnuo i okrenuo Daniel Ricciardo. Njegov McLaren je uspio pobjeći kroz izletnu zonu, a Sainz je (opet) zapeo u šljunku gdje je završila njegova utrka. Mick Schumacher dodirnuo se s Fernandom Alonsom pa je i on pao u poretku, i to na 17. poziciju. Taj kontakt Alonsa je koštao pola pokrova bočnog usisnika pa ga je ekipa u 7. krugu povukla u garažu. Odlično je na početku krenuo Mercedesov George Russell koji se probio do 6. mjesta.

Osmi krug donio nam je pretjecanje Charlesa Leclerca nad Landom Norrisom u borbi za treće mjesto, što su Tifosi zdušno pozdravili s punih tribina. Iza njih smo gledali lijepu borbu Russella i Magnussena kojoj se priključio i Valtteri Bottas kad je Russell napravio optimistični pokušaj pretjecanja i skoro izletio u prvom zavoju. No, Russell je pokušao opet u šikani variante alta i lijepo prošao ispred Haasa. Valtteri Bottas je sve to iskoristio da se približi Magnussenu i prošao na 6. mjesto. Istovremeno, dok su svi pokušavali produžiti svoj stint na intermedij gumama – pratili smo Lewisa Hamiltona koji nuspješno pokušava uloviti Lancea Strolla u borbi za 10. poziciju.

Prvi vozač na gumama za suho bio je Daniel Ricciardo u 18. krugu. Čim su svi vidjeli žutu i ljubičastu boju u njegovim minisektorima – pojurili su kopirati istu taktiku. U 19. krugu po nove medium gume je otišao Perez, a iako je Ferrari čekao u boksu – Leclerc je ostao na stazi. To se pokazalo kao dobra odluka jer je prošao ispred Red Bulla. Svejedno, Perez ga je pretekao u direktnom duelu na stazi par zavoja kasnije.

Imali smo i sudar u boksu između Lewisa Hamiltona i Estebana Ocona, ali bez oštećenja. Alpine je svog vozača pustio direktno u putanju Mercedesa i za to je dobio 5 sekundi kazne. S promjenom guma nije imao puno sreće ni Valtteri Bottas koji je bio zaustavljen više od 11 sekundi.

29. krug donio nam je novu bitku između Pereza i Leclerca. Meksikanac je promašio šikanu i našao se samo 3 desetinke ispred Ferrarija. No, brzina Red Bulla na pravcu bila je dovoljna da se uspješno obrani i ponovo pobjedne na više od jedne sekunde.

40. krug ostat će prouzročio je nekoliko knedli u garažama i komentatorskim kabinama jer je Max Verstappen prestigao Lewisa Hamiltona za cijeli krug. U kontekstu utrke – Verstappen je tad imao 12 sekundi ispred Pereza, a Hamilton je na 14. mjestu kružio iza Gaslyja i Alexa Albona. Istovremeno, George Russell je bio na sigurnom petom mjestu, iza Norrisa i ispred Bottasa, unatoč problemu s prednjim krilom koje tijekom zaustavljanja u boksu nije vraćeno na postavke za suhe uvjete.

Treća četvrtina utrke donijela nam je duže zatišje dok su ekipe razmišljale isplati li im se u boks po novi set guma. Jedan od onih koji su imali tu dilemu bio je i Charles Leclerc koji je svojoj ekipi predložio plan D, ali su mu rekli da to nije dobra ideja. Lijepo pretjecanje obavio je Yuki Tsunoda u borbi za 8. mjesto protiv Kevina Magnussena. Haas nije imao dobru maksimalnu brzinu na pravcu pa je Tsunoda uz DRS prošao bez problema na kočenju za prvi zavoj.

U 50. krugu je Ferrari ipak odlučio promijeniti plan i Leclercu na bolid staviti najmekše gume. Pri povratku na stazu Norris ga je prošao, ali to nije dugo potrajalo jer je razlika u performansama novog softa na Ferrariju protiv starog mediuma na McLarenu bila prevelika. Već u idućem krugu se tako Leclerc vratio na 3. mjesto. Red Bull je kopirao njihovu taktiku sa Sergijom Perezom i Maxom Verstappenom, te također na svoje bolide stavio soft gume.

U posljednjih deset krugova dočekali smo još jednu borbu Leclerca i Pereza. Međutim, Leclerc se ničim izazvan izvrtio na stazi i udario u barijere, te slomio prednje krilo zbog čega je morao ponovo u boks i pao na 9. mjesto. Do kraja je uspio zaobići Kevina Magnussena, Sebastiana Vettela i Yukija Tsunodu i popeti se do 6. mjesta.

Na kraju utrke čuli smo i zanimljivu poruku Tota Wolffa koji se javio direktno Lewisu Hamiltonu i ispričao mu se za bolid kojeg je Lewis danas vozio. Lewis je odgovorio da je u redu, samo da nastave marljivo raditi.

Rezultati

P#VozačEkipa+
11M.VERSTAPPENRed Bull/
211S.PEREZRed Bull16.527
34L.NORRISMcLaren34.834
463G.RUSSELLMercedes42.506
577V.BOTTASAlfa Romeo43.181
616C.LECLERCFerrari56.072
722Y.TSUNODAAlphaTauri61.110
85S.VETTELAston Martin70.892
920K.MAGNUSSENHaas75.260
1018L.STROLLAston Martin1 krug
1123A.ALBONWilliams1 krug
1210P.GASLYAlphaTauri1 krug
1344L.HAMILTONMercedes1 krug
1431E.OCONAlpine1 krug
1524G.ZHOUAlfa Romeo1 krug
166N.LATIFIWilliams1 krug
1747M.SCHUMACHERHaas1 krug
183D.RICCIARDOMcLaren1 krug
 14F.ALONSOAlpine
 55C.SAINZFerrari

Odgovor

113 komentara

  1. Ferrari
    miki the pirate Donator Prikaži

    P3 je objektivno bio (neostvareni) maximum za LEC danas – izgleda su (pre)više vjerovali Vakuli… ne ide ih doma nikako.
    RUS lijepo našamarao “GOAT-a”… opet. ALO i SAI – ne znaš koji je veća pegula. BOT još jednom dokazao da mu pretjecanje nije jača strana (a baš sam navijao da uzme RUS-a, pa sam malo ljut na njega). Lando napravio biznis.



    12
    -2

    14
  2. Mclaren
    Fittipaldi Prikaži

    Naravno da je Ferrari uprskao na domaćoj pozornici sad kad imaju najbrži bolid. Tako klasično talijanski.

    Puno dobrih predstava danas, čestitke pobjedniku i odličnom Norrisu, Russellu i Tsunodi!

    Alonso, Hamilton i Ricciardo će trebati dosta alkohola da zaborave današnju utrku 😏



    14
    3

    11
    • Dan Gurney
      Crash Donator Prikaži

      Dns je bio najbrzi samo ako nisi gledao utrku… RB klasa za sebe ovdje…



      17
      11

      6
      • Mclaren
        Fittipaldi Prikaži

        Ferrari je najbrži od početka sezone – zato kažem da je Imola prva iznimka i prvi put da se može reći da je Red Bull dominantno pobijedio



        7
        -4

        11
        • Audi
          Alonso1983 Prikaži

          Ferrari je stvarno jedino bio brži u Australiji sve ostalo je li la ili sporiji. Gledano ove 4 utrke, da RB nije imao kvarove mislim da bi vodili u oba prvenstva.



          4
          4

          0
      • ZX10R Prikaži

        Upravo tako Red Bull je bio strašan
        Ali ponovo glupa greška ekipe što nisu zvali Leclera prvi u box ,i onda napraviti onaku glupost kada imaš toliku bodovnu prednost
        Joj kako bi im da sam šef očitao bukvicu ,tako da mu ovo ne bi palo napamet više
        Da su oni bodovno tu negdje i da je još 2-3 utrke do kraja ,naravno da trebaš voziti na nož
        Ali ovako,kada cijeli vikend kiša-suho ,ne znaš ono 100% kako podesiti bolid ,a vidiš i znaš da je Red Bull strašan ,da je Sainz van igre ,prvai zreli vozač bi se zadovoljio 3 mjestom i rekao ,ok
        Sljedeću utrku moram biti bolji
        Na ovakvim stvarima se može izgubiti prvenstvo
        I za kraj ,htjeli mi to priznati ili ne Max je trenutno bolji vozač od Leclera ,možda mi previše očekujemo od njega ,možda i on sam
        No ,sjetite se kakav je Max bio prije 3-4 godine i šta je radio ali i zašto ,jer svi smo znali da je Ham i mercedes nedodirljiv i onda moraš ludo voziti ako želiš nešto napraviti
        No sada je drugačije Red Bull i Ferrari su tu ,poravnati ,zavisi i od staze ,uvjeta ,kiša
        Leclerc je totalno pogriješio ,sada to treba zaboraviti ,ali izvući pouku
        Red Bull ima Maxa ali ima i vrhunskog Pereza ,sve jasno ….


        0
        0

        0
  3. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    Upravo ono što sam juce pisao. Titula se ne osvaja samo pobjedama, već strateški pametnim odlukama. Leclerc je nekada previše u glavi vreo, ne kažem da je to loše, ali danas smo izgubili P3 zbog pretjeranog forsiranja. Nismo imali čitav vikend pace da pariramo RBR-u, onda slijedeće logično riješenje je bar da im budemo uz guz. P2 ili P3 je fantastičan rezultat, danas umjesto 15 bodova, jedva na 8 🤦‍♂️.

    Hitno glavu u hladno bure…

    Čestitke Maxu na pobjedi 👏



    35
    35

    0
    • Lewis Hamilton 44
      NRteamLH44 Prikaži

      Imali ste race pace ali su vam oba vozaca to upropastila. Nemojmo kad izgubimo govoriti nije bilo race pacea , a kad pobjedimo govoriti kapa dolje Lec. Ferrari je ove godine najbrzi bolid,imaju sve, svoj motor,aerodinamiku ocigledno dobro ispitanu prije sezone u vise fabrika ( Haas) , a RB je taj kojem treba skinuti kapu.



      11
      -18

      29
      • Alain Prost
        Alain Prost Prikaži

        A da, biće da si po običaju u pravu, što su to upropastili, više vrijedi izlijetanje CL nego ono bezvoljno vozikanje Lewisa cijelu trku.

        Leclerc i Ferrari mogu samo takvom voznjom dobiti Maxa i RB.



        9
        7

        2
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        Danas ni jučer kao ni u kvalama Ferrari nije bio na nivou RB,a. Doslovno se Max igrao na prvom mjestu i točno se vidjelo kad treba doda gasa i podeblja prednost.



        8
        7

        1
      • Michael Schumacher
        Slavenowsky Donator Prikaži

        Sainz je danas bio čisti baksuz, na mokroj stazi je bio izbijen, samo proklizao u šljunak. Zvuči frustrirajuće da je odustao, ali danas najmanje svojom krivicom.

        Leclerc je možda mogao maximum do P2, tj da je DRS bio u uoptrebi još od početka utrke. Kasnije gume su popustile, onda nakon 2 boxa Leclerc je htio više, pa dobio veresiju. Kada voziš na zub, to odmah ti daje do znanja da nisi brz, već da forsiras da budeš brži, a to je totalno drugi par čarapa.

        Max je danas klepio GS na ovoj utrci, s tim odmah pada sva tvoja tvrdnja da smo bili u egalu sa njima.



        9
        8

        1
        • Lewis Hamilton 44
          NRteamLH44 Prikaži

          Sainz je svoju trku upropastio u kvalifikacijama. Max je uspio sastaviti dobar krug u kvalama , pa je covjek i sa pustanjem gasa u sektoru 3 uzeo pole, znaci trebalo je samo sastaviti dobar krug , Sainz da se nije razbio mozda bi bas on sastavio jedan takav i u trci ne bi ni bio u sendvicu McLarena.

          Lekler, ako je vec sada u sezoni ovako nervozan kada ima duplo vise bodova prednosti u sampionatu u odnosu na drugog,a da ne pricam koliko u odnosu na Maxa, onda od titule nema nista, cak ni u najbrzem bolidu.

          Tako da to sto je Max uzeo GS , to samo njemu treba skinuti kapu , i idalje ne umanjuje cinjenicu da Ferrari trenutno ima bolji i brzi bolid, nego da ga vozaci ne voze kako treba.

          Evo pravog primjera za one sto su govorili *ebes Hamiltonovih 7 titula u najbrzem bolidu bi to svako uradio , evo jednog dobrog primjera za sve da ipak ne moze svako biti sampion.



          3
          -18

          21
        • Michael Schumacher
          ZJ11 Prikaži

          Jel te toliko boli ovo 14. mjesto da ides napadat jednu gresku i svrstavat ju u nervozu.
          Brzo zaboravljas da je upravo tvoj ljubimac prosle godine na istoj stazi zavrsio van staze ali eto crvena zastava ga spasila blamaze, a vec je tada imao 7 titula, pa kako je mogao tako nervozan biti.
          3 utrke te nije bilo nigdje sa komentarima i sad si skocio na prvu gresku dok se tvoj idol voza cijelu utrku na zacelju a njegov timski kolega uzima P4.
          I da sve te titule osim prve je osvojio u dominantnom bolidu, tako da je lako osvojit kad imas pola sekunde u dzepu, a sada su Ferrari i RB u najmanju ruku u desetinki razlike.



          16
          10

          6
        • Michael Schumacher
          Slavenowsky Donator Prikaži

          Max je u dvije utrke odustao, to je 40 bodova minusa, tj da je ostao na drugoj poziciji iza Leclerca, danas bi bio već 10 bodova ispred.

          Treba još dodati da je Max na ravnicama većinom dobijao Leclerca u međusobnim duelima, eto mali dokaz da je RBR brži bolid. A ujedno treba dodati i Leclercovo srce, koji je u par navrata dosta odolijevao napadima Maxa, eh tu se vidi kvalitet vozača, tj Leclerca koji vozi odlično, a ne zbog toga što je Ferrari bolji bolid o RBR-a.

          Danas Leclerc je isto vozio solidno, ali htio je više nego što je mogao, išao je na zub, ali nije moglo. Ferrari ovaj vikend nije bio na nivou RBR-a, kao što ti rekoh, Maxov GS je sve dokazao.

          Samo je stvar da Leclerc mora biti mudriji u svojim namjerama, išao je da uhvati Pereza u DRS zonu, na kraju pogrešio.

          Opet, kada se sve slegne i ohlade glave, Leclerc je išao šampionski, hoće više – bolje, to je mentalitet pobjednika. Da je uzeo P2, bio bi itekako slavljen, ali nije uspio, pa plaća svoju cijenu.

          Opet, ja stojim pri tome, da nekada treba malo i taltizirati, a ne ići na “all in”.



          5
          0

          5
        • Bernie Ecclestone
          Dani Donator Prikaži

          Ferrarija je koštao Sainz odnosno njegovo odustajanje. Sa Sainzom bi imali strateške mogućnosti. Ovako je RB uvijek imao copy paste taktiku ferrarija.


          0
          -1

          1
  4. Charles Leclerc 16
    ferarista Prikaži

    Cestitam ferariju na novom ugovoru za Sainza,🤡 ok nije kriv, ali kako opet on!!??
    5 kruga prije nego su svi poceli sa zamjenom guma mislim si sto cekaju sa zamjenom guma za Leclerca, da su zamjenili ranije borili bi se za 1.mjesto, a ovako
    neznam zasto nisu riskirali s obzirom na motor kakav Ferrari ima ako bi u meduvremenu pocela kisa najlosije bi zavrsili 4,5 na kraju, a sad zavrsio gore od najgoreg sta sam mislio, maksimalno ogranicavanje stete na kraju. Forzaa



    2
    -14

    16
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Danas se Ferrari mogao boriti za p1 jedino da oba RB-a misteriozno nestanu sa staze. Nisu bili ni blizu. Kad Perez može kontrolirati Leclerca gotovo cijelu utrku bez problema, jasno mi je da nemaju šanse.



      17
      13

      4
      • Ferrari
        07drogo Donator Prikaži

        Ne znam bas nekako mi se cini da je Leclerc brz problema pratio Pereza vec je imao problema sa pretjecanjem bez drs prvih 40krugova…par peta je relativno lako stizao ispod sek (poslije prvog prelaska norrisa, nekoliko puta prije boxa, nakon boxa… ) ali vidio je da tako samo trosi gume vise i opterecuje sebe. Vidiči smo da nije lako orestic bez drsa ni slabiji bolid a kamo li nekog tko je prakticki brz kao i ti. Koliko je Max bio brzi od Pereza mislim da je toliko mozda mogao i Leclerc ispred njega. Da je drs bio u prvih 20krugova mislim da bi Leclerc orosao ispred sigurno. Jedino di se vidi da je Red Bull brzi je po ravnom ali ne bi rekao da je Ferrari izgubio pace… Bit ce mozda do setupa, mozda do staze ili je jednostavno takav dan.



        3
        2

        1
        • Bernie Ecclestone
          Dani Donator Prikaži

          Imola je loša za formulu 1 i u kalendaru je zbog Talijana. Čak i Hungaroring ima više mjesta za pretjecanje. Bez promjene šikane u Tamburellu neće ni biti više pretjecanja.


          0
          -1

          1
  5. Ferrari
    PhillSF Prikaži

    Šteta za Leclerca, ovo je jedna od utrka gdje se jednostavno trebao zadovoljiti s 3ćim mjestom, i gledati dugoročno na cijelo prvenstvo…

    RB je strašan ovaj vikend i po sprintu se već dalo naslutiti da je brži od Ferraria.
    Sad je Ferrari na redu za nadogradnje pa ćemo vidjeti kako stvari stoje.

    Sve u svemu dosadnjikava utrka…. :/



    13
    9

    4
    • Charles Leclerc 16
      ferarista Prikaži

      3. Ili trećim*



      7
      4

      3
    • renato2107 Donator Prikaži

      Tako je. Mislio sam da su se kockali iposložili bolid za kišu, ali oni njega zapravo nisu posložili kako treba. Po meni su jasna žrtva samo jednog treninga. Sprint utrke može, ali nešto s treninzima treba mijenjati, onaj 2. je samo trošenje goriva i guma, a 1. prekratak i kockanje



      5
      4

      1
    • Sebastian Vettel
      Pastor Prikaži

      Nisu nadogradnje ko poker, gdje svako ima po 5 karata u rukama, pa se čeka ko je na redu. Može neko ispucati cijeli špil, a neko će možda imati manje… A druga je stvar šta će nadogradnje donijeti…

      Neki kažu da je Red Bull već potrošio dosta budžeta. Ne mora značiti. Ko zna gdje koji tim štedi. Čak su i manji timovi znali donositi dosta nadogradnji, sa manjim budžetima nego na koliko su sada ograničeni. Nisu karbonski dijelovi to što košta, nego testiranje svega toga. Ko zna kako je koji tim složio sada razvoj dijelova. Možda se dosta toga odbaci dok nije još ni ušlo u proces testiranja, pa tako neće puno ni koštati. Može se i dalje donijeti dosta nadogradnji, samo je pitanje kakve će biti. Red Bullu za sada dobro idu. A za Ferrari ćemo vidjeti, kada budu nadograđivali. Znali su oni i nazadovati sa “nadogradnjama” u jeku borbe za titulu…



      2
      2

      0
  6. Charles Leclerc
    Adro Prikaži

    Ferrari se pretvorio u Ferrari



    23
    22

    1
  7. Honda
    Notorious Prikaži

    Bravo Max, rutinski odradio utrku za koju se hrabro izborio u kvalama i sprint utrci B-)



    9
    7

    2
  8. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    RB sampionski.
    Bravo za Russella, Bottasa i Norrisa..
    Ferrari ne daleko od katstrofe, nije se puno izgubilo od p3 do p6 ali opet, nije trebalo…
    AM prvi bodovi…
    Da nije bilo Ricciarda, MSC najlosiji…
    Utrka dosadnjikava… Unatoc kisi….



    7
    7

    0
  9. Pirelli Ultrasoft
    Mistery Prikaži

    Ne znam samo sta je direkcija trke cekala sa ukljucivanjem DRS-a? Mogli su to mnogo ranije uraditi.

    RB dosta brzi od Ferrarija ovdje,. mozda je do setupa ili je jednostavno RB update svoj bolid. Mora ubrzo i Ferari donijeti nesto novo.

    Sta reci za baksuza Saintza.



    10
    8

    2
  10. Mick Schumacher
    Ante Maras novinar Prikaži

    Svi spominju Ferrari i Leclerca, a niko da pohvali Gaslya kako je Hamiltona držao iza sebe pola utrke.
    Sainz i Alonso, stvarno im ne ide…



    13
    9

    4
  11. Michael Schumacher
    ZJ11 Prikaži

    Svaka cast Max, svaka cast Checo, svaka cast Lando.

    Charles malo previse htio, opet se dobro oporavio.

    Skyevci na aparatima, pola utrke gledali Hamiltona.

    Hamilton izvukao maksimum iz bolida. Opet ce ekipa bit kriva sto je odbio krug prije uci u box.



    12
    9

    3
  12. Kimi Raikkonen 7
    Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

    Max na razini, Perez također na razini.
    Čarli htio malo previše.
    Đorđ odličan, izvlači sve iz bolida.
    Noris vozačina.
    Šteta za Carlosa.
    Mister 14. mjesto 💪



    12
    11

    1
  13. Lewis Hamilton
    smr201 Prikaži

    E moj Carlos kad te neće te neće, Leclerc glupa greška, ima sreće da ga je koštalo samo 7 bodova.
    Bravo za Maxa, Checa i RB. Norris i Russell isto odlični.
    Utrka ko utrka daleko najgora u ovoj sezoni, od race direktora koji je čekao previše sa DRSom do staze koja jednostavno nije za ove bolide. Jedina pretjecanja su bila na startu ili nakon boxa dok se netko drugi bori sa zagrijavanjem guma.
    Uvijek neki kaos bude na ovim sprint vikendima 😄



    4
    0

    4
  14. Pirelli Hypersoft
    MarkoCro33 Prikaži

    Ferrari se vratio starim navikama :)



    4
    3

    1
  15. Ferrari
    jura718 Prikaži

    Ferrari dosta kaska za Red Bullom, po race pace jedno 2-3 desetinke po krugu. Nemaju šta više čekati sa nadogradnjama. Mada, postavlja se pitanje kako je bolid bio podešen naspram Red Bullovog, možda više za mokro nego suho. Ali svakako loša trka bez obzira na spin, 3. i 4. mjesto maksimum.



    2
    0

    2
  16. Honda
    dzeno Prikaži

    Honda 1-2

    Odlično,idemo dalje.



    10
    9

    1
  17. Charles Leclerc
    Emin1 Prikaži

    Ferrari ako ovako nastavi zeznuce se kao prosle godine Merc sa cuvanjem unapredjenja



    5
    5

    0
  18. Sebastian Vettel 5
    dzalac Prikaži

    Cekao sam trenutak kad ce zakuhat Leclercova glava Sainz nesretan al kud bas njega… Rb je uz nove nadogradnje brzi bolid bio na ovoj stazi



    7
    7

    0
  19. Bmw
    EnoEno Prikaži

    kako to da je Ferrari najbrži?!a Red Bull pobijedi.
    konstantno čitam da Ferrari ima brzi paket!.
    za mene licno RB je brzi vidilo se to i danas i na posljednjoj Max ovoj pobjedi.
    nadam se da griješim.
    usput Cestitke dvojcu iz RB.
    Leclerc usijana glava.nikako da se nauči!.
    dzaba 2-3 vikenda biti dobar ako to sve narednog prospeš.



    11
    6

    5
  20. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Ekipa, dobrodosli u jos jednu epizodu serijala “Ukleti Fernandez” 🙂



    9
    8

    1
  21. Michael Schumacher
    27Ferrari28 Donator Prikaži

    Čestitke navijačima RB. Nije lako doživjeti poraz na domaćem terenu. No nema veze, idemo dalje, ako je današnja utrka najgora koja će nam biti, potpisujem odmah.
    Zanimljiva utrka sve u svemu. TRebalo se namučiti za preticanje, ali ti obrana je dio znanja vozača koju dolaskom DRS-a sve manje su u mogućnosti koristiti.
    Tek sad počinje prvenstvo.



    6
    6

    0
  22. Ferrari
    peewoslav88 Prikaži

    RBR je bio jači ovaj vikend mora se priznat. Sainz nije imao sreće, Leclerc napravio grešku. DRS je trebao biti aktiviran puno prije jer je utrka bila procesija, mislim da bi čak LEC s njim prošao Pereza na stazi. Nekima (Hamsti) ni DRS nije pomogao. Norris, Russell i Bottas su odlično prošli danas. Čestitke AM na prvim bodovima.



    8
    7

    1
  23. James Hunt
    Mata98 Prikaži

    Da je više utrkivanja bez DRS-a



    8
    7

    1
  24. Ferrari
    blejky Donator Prikaži

    Ovaj vikend je Red Bull definitivno bio dominantan kao Ferrari u Australiji.

    LeClair-ova stara boljka da radi previše grešaka i sili kad ne treba je i dalje tu.
    Max po tom pitanju je miljama ispred.
    Vikend iz pakla za Carlosa.
    Mislim da brže staze će definitivno biti lošije za Ferrari u ovom trenutku i Miamiu im sigurno neće biti bolje ali vidjet ćemo nakon što donesu svoj paket nadogradnji.

    Za sada mi izgleda da Red Bull bolji na brzim a Ferrari na sporijim stazama.
    Ako se ovaj trend nastavi bit će veselo do kraja.👍



    5
    2

    3
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Zanima me dali Binotto i dalje misli da ne trebaju nadogradnje.



      11
      11

      0
    • Niki Lauda
      wapi Pretplatnik Prikaži

      Zato volimo te vozače, jer sile i riskiraju i kad nije nužno. Lec je danas pretjerao, ali i spasio što je mogao. Sainz mora nadoknaditi prošlu godinu bez problema. Ovaj puta nije bio ništa kriv.

      Tsunoda me pozitivno iznenadio. Izgleda su Hondu odvrnuli i riješili problem.

      Meni se čini da Russell grize, a da se vitezu baš ne da kad nema savršeni auto. Ako se ovi problemi Mercedesa nastave ne vjerujem da će se vratiti s ljetne stanke jer ipak je on hedonist, a ne stoik.



      13
      13

      0
  25. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Ferrari ovaj vikend ocjena 0. Imam dojam da su fulali setup jer od Australije u tjedan dana od dominantne pobjede do dominantnog poraza se teško napravi nadogradnjama protivnika. Onda razbijanje Sainza u kvalama pa ovo danas. Ovaj vikend je RB bio bolji a Leclerc je morao imati to 3 mjesto na kraju. Izgleda da nije baš naučio lekcije od prošlih godina. Općenito utrka i nije bila sa nešto previše akcije i jedna stvar mi nikako ne izlazi iz glave. Puno ljudi piše kako Ferrari ima najbolji motor, a ja kažem da ga nemaju ni iz bliza. RB kad je Ferrariju na guzici prolazi ko metak, dok kad je obrnuto ne vidim da Ferrari ima tu brzinu. Čestitke Maxu, Perezu, Norisu, Russelu i posebice Bottasu. ga ga nije sje.. boks mislim da je mogao ozbiljnije ugroziti i Norisa.



    8
    5

    3
  26. Formula1
    f1zd Prikaži

    Vettel ispred Alonsa u poretku, ravnoteža u svemiru ponovo uspostavljena.



    17
    13

    4
  27. Ayrton Senna
    VitezOdLavova Prikaži

    Hamilton GOAT



    12
    7

    5
  28. Lewis Hamilton
    Mercedes team Prikaži

    RedBull danas dobar,SV isto dobar danas,CL usijana glava ali ima jos do kraja,CS dugo ce trajat taj ugovor izgleda.LH los a onaj mali MS opet dokaza da je zbog prezimena tu,mali je jedan od najgorih ovu sezonu..
    Haas mora dobivat dobar popust kod Ferarija kad ovako si dopustaju gubljenje bodova.



    3
    -3

    6
  29. James Hunt
    herr_Mihael Prikaži

    Barem ce bit neka žetva na menageru



    1
    -1

    2
  30. Stefan Bellof
    Znalac krivina Prikaži

    Prvenestvo se vratilo u zivot nakon ove utrke, kako vozacko tako i konstruktorsko.

    Cestitke prvoj trojici, odvezli su cijeli vikend na top nivou i zasluzeno su tu gdje jesu.

    Ostali priredili dobru zabavu a pogotovo preporodeni Bottas. Vettel dokazao da se i sa AM moze osvojit poneki bod.



    16
    16

    0
  31. Fernando Alonso 14
    tapa-tapa Prikaži

    RB danas nedodirljiv
    Djeluje mi da je CL i prošao Pereza ne bi dugo bio ispred
    Vrijeme je za nadogradnje za mog Ferkana ako planiraju konkurirati….



    6
    6

    0
  32. Rover
    zjurina Prikaži

    Bravo Max – Šampionski
    Dobar Perez – poduplao & potvrdio pobjedu
    Odličan Leclerc dok nije poljubio ogradu – vozio razumno do zajeba, al dobro uspio se vratiti & nakraju ostaje iak prvi u poredku.
    Odličan Norris – Bravo – Super bodovi za McLaren
    Šteta za Alonsa & Sainza
    Russel – zvjezdano – radi ono što bi trebao raditi Hamilton.
    Hamilton – nit smrdi niot miriše trenutno – zaštekao iza vozača koji mu nebi trebali predstavljati problem.



    15
    15

    0
  33. Honda
    Nikolar95 Prikaži

    Meni je Sumaher veliko razocaranje mozda ipak on nema to nesto a sto se tice ferarija ovo se do nekle ocekivalo domaca trka pritisak publike pritisak rukovodstva.



    7
    6

    1
  34. kresimir Prikaži

    wollfova faca neprocijenjiva..valda su sad i najveci Sir Ham fanovi shvatili da bez dominantnog bolida nema hammer time-a….doduse russell to dokazuje uredno da je ham smrtnik koji se naso u pravo vrijeme u pravo mjesto..



    31
    28

    3
  35. Aston Martin
    tiptronic Prikaži

    Russel je sreckovic – da je Mercedes dobar morao bi glumiti Bottasa, ovako ima priliku ( i to radi) da deklasira Lewisa .
    Norris odlican – Ricciardo – za nekog sa toliko iskustva – katastrofa, glup potez koji je uništio trku i njemu i Sainzu.



    13
    8

    5
  36. Fia
    Cale od Lewisa Prikaži

    Kako je bilo vrhunski bez drs-a ko je uspio pretjeci bili su poravnati u zoni kocenja i na vjestinu prestizanje onda kad se ukljucio drs niti jedno prestizanje nije imalo tezinu jebo ti to kad on njega zaobiđe sa drs-om pa je cijeli bolid ispred prije kocenja.Neznam sta se skyevci tako pale na drs pola utrke su gunđali,meni je bolje jedno prestizanje bez drs-a i 5 skoro nego 10 zaobilazenja na ravnici sa drs-om.



    18
    18

    0
  37. avalon Prikaži

    imam osjećaj da CS da sam izađe odvozit trku ne bi pobjedija jer bi ga vjerovatno tokom trke pogodija meteor ili nešto slično . toliko o njegovoj “srići” koja ga nije štedila , a ne štedi ga ni sada . neki stručnjaci na portalu su zaklučili da je krajnje vrime da ferrari donese nadogradnja , ako ne onda otkaz nesposobnom binottu . ja ka laik mislim suprotno … iako je RB “donija novitete” ferrari nije bija lošiji od njih . možda su stručnjaci trebali uzet u obzir da je staza bila poprilično mokra i trebalo je bit jako pažljiv . osim toga neke “sličice” iz bolida su pokazale koliko je vidljivost vozaču ograničena usljed kapljica vode koje rasipa bolid ispred . max je poveja trku i nije ima tih problema . DRS je dugo bija out ( zbog sigurnosti ? ) i konačno su na svoje došli protivnici DRS – a ali vidi vraga .. bez DRS -a neki ljubimci fanova su bez tog “pomagala” bili impotentni kod preticanja čak i kad je staza bila poprilično suha .
    omalovažavani bottas je odradija odličnu trku iako mu je “falija” FP 2 koji je zbog problema proveja u boxu . prigovara se (opet ) kako ne zna preticati jer nije uspija preteći GR , a “zaboravlja” se da je ima problem prilikom izmjene guma . VB je u boxu osta 40,95 s = 10ak s duže nego je bilo normalno . npr GR je u boxu bija 31 s tj 9,95 s kraće , a razlika na kraju imeđu VB i GR je bila 0,67 s . da je izmjena guma VB bila “po zanatu” možda bi pljuvani valtteri završija i na podiju jer lando je završija ispred njega 8,3 s i kad bi odbili onih 10 s šta su ih meh valtteria izgubili kod izmjene … ko zna kako bi završilo ?
    CL su se neke greške zbog niskustva , brzopletosti mogle i tolerirati ali o0vo mu je već 5. sezona i ponovno griješi zbog pretjerivanja jer valjda je danas mislija da je boji golub na grani nego vrabac u ruci . tješi me makar donekle šta je posli u intervjuu prizna da je bija gramzljiv , odatle i greška ali je izjavija da mu se to više neće desit mada … to je već obećava i kod grešaka prethodih sezona no povijest mu se ponavlja .
    mislim da pobjednik makar bija dominantan od starta do cilja ne mora bit vozač dana jer danas je bilo vozača “malih” timova koji su odvozili odlično i mogli su biti vozači dana usprkos zaostajanju za krug za vodećim . mislim na albona koji je završija 11. u williamsu koji je zadnji u poretku konstruktora . pier iako puno lošiji od kolege odupro se svim pokušajima LH 7 X prvaka koji je takođe za maxom zaosta krug . yuki je također odvozija odličnu trku , a valtteri je u alfi uz malo sriće moga završit i na postolju i ogroman uspjeh jer alfa je zadni put bila na postolju daleke 1984. u monzi kad je patreze zauzeja 3. misto
    ricciado bi možda moga počet lagano razmišljat o mirovini . iako mu je ovo 12. sezona napravija je grešku skoro pa početničku ( s obzirom na uvjete na stazi ) i upropastija trku carlosu/ferrariu , a sam je završija trku zadnji čak iza katastrofalno lošeg micka koji je zaj*ba trku fernandu .
    ijedan apel … angela uradi nešto jer …..



    17
    15

    2
  38. Pirelli Intermedium
    crofessional Donator Prikaži

    Utrka prosječna u usporedbi s prve tri (pogotovo s prve dvije), ali u usporedno s nekima između 2014-20. sasvim solidna…
    RB potpuno u kontroli, Ferrari prvi put zbilja inferioran ove godine…
    Leclerc, ako želi biti prvak mora maksimizirati plasmane, kao sto to max radi vec duže vrijeme!
    Čestitke Norrisu i navijačima Mclarena.
    Bravo za Georga, Valterija…
    Posebno bravo za Yukija za njegovu najbolju prezentaciju do sada…
    Iii bravo za AM na prvim bodovima.
    U tren oka vratila se neizvjesnost u prvenstvo!
    Interesting fact – prvi 1-2 za hondine motore od Senne i Prosta, a jadni se ne smiju (ne žele) ni pohvaliti …



    7
    6

    1
  39. Daniel Ricciardo 3
    Kicker Prikaži

    Heh, prosječna trka ako nisi fan nijednog od prvih vozača.

    Sainz-a definitivno nejde ali opet si je malo sam kriv. Kočio je puno puno kasnije od Riciarda i preticao ga izvana, jbg. Metneš se u tu situaciju makar je Riciardo definitivno kriv, a to je i njemu upropastilo utrku dok je Norris završio treći. Baš razočaravajuće od Riciarda jer mi pada u očima svakom utrkom. U svakom slučaju mi pokazuje koliko efekta tip bolida sa kojim vozač klikne daje perspektivu da je netko dobar ili loš.
    Lecler mi je bar dao odgovor na pitanje gdje su greške u F1 na ovom nivou. U ovakvim uvjetima pritiskajući do kraja očekivao sam više izlijetanja pa eto, desilo se. Sam pao, sam se ubio. Lako sad biti pametan no to sve skupa pokazuje gdje smo mi od kraja sezone. Puno je potrebno za biti prvak, a da nisi samo brz.

    Hamiltonu se vraća apsolutno sve gdje ga je prije sreća mazila. Da je Bottas i dalje u timu, nekim čudom on bi opet završio iza Hamiltona. Ovaj puta niti DRS mu nije “došao na vrijeme”, a prošle godine nevjerojatno šta mu je sve išlo na ruku.
    U svakom slučaju nadam se napretku Mercedesa jer i dalje mislim da oni imaju najviše šanse da budu treći tim pa da nije samo Verstappen / Leclerc jer Russel definitivno izgleda da ima šta za pokazati.

    Seb odličan koliko može biti, ali i njega i Alonsa bi volio vidjeti u borbama naprijed mada postaje očito da su šanse za to nikakve.
    Bottas super mada imam osjećaj da je ta Alfa stvarno dobar bolid i da može još bolje. On stvarno nema overtaking skills nažalost. Da Alfu voze Verstappen i Leclerc mislim da bi bila definitivno treći tim, ignorirajući da bi je razbijali redovito.

    Šteta mi nekako i Magnussona, nešto su profulali za ovu utrku sa setupom čini se, ko i Ferrari makar opet dobili bodove. Schumacher joj.

    I ne kužim kako je Albon držao sve ove iza ali super odrađeno. Rastura Latifija redovito. Mislim da je vrijeme da Wiliams stavi drugog vozača pa da vide gdje se stvarno nalazi njihov bolid.



    9
    6

    3
  40. Lewis Hamilton 44
    LH1985 Prikaži

    Šteta za Leclerca, prosuo brdo bodova, ako želi prvenstvo bit će teško bez konstante.
    Max svemir za sebe
    Na LH-u jako losa zamjena guma i to ga je koštalo, 7-8 mjesto bi bila realnost sa ovakvim bolidom, onaj drs vlakić sa Gaslyem je bilo degutantno za gledati.
    Skoro 30 tak krugova borba za 13 mjesto, 99% njih bi odustalo.
    Takav mindset se rada jednom u 50 godina.
    Bravo !!!


    0
    -22

    22
  41. Max Verstappen
    derfahrer1996 Prikaži

    Cestitke Red Bullu, Max i Sergio jako lijepa kombinacija 🍻Albon jako lijepo danas,steta sto nije u alpha tauri iako mislim da rb obitelj ima jako dobre vozace



    7
    6

    1
  42. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Mislim da je stav Ferrarija na početku sezone bio glup. Pokazali su se konkurentni prvi puta u nekoliko godina. Nova su pravila i svatko još može naći još brzine i unaprijediti bolid a ti čekaš sa nadogradnjama. Mislim da su trebali još više pritisnuti i odmah tražiti još koju desetinku više. Da je Mercedes odgađao nadogradnje dok god ima prednost nebi nikad izdržali toliko dugo na tronu.



    1
    0

    1
  43. Alpine
    Alpine Prikaži

    Red Bull donio nadogradnje, a Max suvereno odradio, čestitke Maxu.
    Ferrari prve nadogradnje bolida najavljuje tek za mjesec dana u Barceloni, po meni su po tom pitanju malo prespori, moraju malo brže reagirati u borbi za prvenstvo.
    Prošle godine kada su Mazepin i Schumacher vozili Haas, mislio sam da je Haasov bolid bio jako loš, sada kada vidim gdje se vozi u poretku Magnussen, a gdje mladi Schumacher, čini mi se da već i prošle godine nije baš sve bilo do bolida. Ima nešto i u vozačima.



    1
    0

    1
  44. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    prva normalno odgledana utrka ove sezone, pa kratak komentar:
    -utrka zanimljiva osim borbe za prvo mjesto
    -rezultat fenomenalan za moje
    -bilo je dobrih borbi i par zanimljivih preticanja dok je bilo mokro na neočekivanim mjestima
    -drs su trebali ranije aktivirat


    0
    0

    0
  45. Kimi Raikkonen 7
    M_cho Prikaži

    Ne treba zanemarit činjenicu da bi Bottas vrlo vjerojatno završio na postolju da mu nije pit stop bio onoliko dug 😉



    1
    1

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.