Alonso: Nažalost, sezona je pri kraju

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 8 godina 2 min 5 komentara

Fernando Alonso, McLaren

Fernando Alonso, McLaren

Obzirom da je McLaren napravio neka dobra poboljšanja u proteklom dijelu sezone – Fernando Alonso je tužan što se 2015. polako bliži svome kraju.

Prije dvije utrke u Austinu McLaren je pripremio značajne aerodinamičke nadogradnje, a vozači su čak i pogonsku jedinicu pohvalili kako je ona došla u četvrtu fazu razvoja, čak i unatoč činjenici da još uvijek nije dovoljno pouzdana.

Ekipa je jasno dala do znanja svima da oni ovu sezonu koriste za testiranje, a Alonso je žalostan jer ona polako završava.

“U Austinu i definitivno u Meksiku smo mogli vidjeti da idemo u dobrom smjeru,” kaže Alonso.

“Aerodinamiku smo poboljšali u Americi, a motor je svakom utrkom sve bolji. Ova četvrta verzija definitivno ima bolje performanse. Nažalost, sezona završava, ali imamo pozitivan trend za kojeg se nadam da ćemo ga zadržati i tijekom zime.”

Jenson Button se nadovezao na Alonsove izjave kazavši da bi se muka koju su morali proživjeti ipak mogla isplatiti.

“Svi budemo frustrirani kad stvari ne idu kako želimo, a kao tim mi se želimo boriti na vrhu poretka. Mi smo krivi kao ekipa što to nije tako. Želim vidjeti poboljšanja kao od ovog novog motora, pa makar to značilo da ćemo imati poneki problem tijekom vikenda. To je znak da je budućnost obećavajuća, a tome se veselimo,” zaključuje Button.


Odgovor

5 komentara

  1. cezar Donator Prikaži

    Steta da ovakva dva vozaca sede u ovakvom Mclarenu .prosto jedva cekam da Mclaren bude konkurentan,i da onda Vidimo Alonsa i Batona kako se trkaju sa sa vodecima


    0
    0

    0
  2. Fernando Alonso
    croatic f1 urednik Prikaži

    Ja bih prije rekao da je sezona srećom pri kraju, napokon će završiti ova blamaža od sezone za McLaren. Alonso tu spominje napredak, kako je bolid sve bolji i bolji, ali iskreno, ja to nigdje ne vidim. Motori i dalje crkavaju svaki vikend, i dalje su brži samo od Manora, eventualno pobjede koji Sauber i nekog tko je imao ekstremno lošu utrku, a za sve bolje potrebna je hrpa odustajanja. Stvarno mi je žao i Alonsa i Buttona što moraju trpiti ovakvo sranje od bolida i što se na ovakav način muče pred kraj karijere, umjesto da pokazuju svoje vozačko umjeće dok još mogu. Nadam se da će ova patnja prestati 2016., ali ako će ovako “napredovati”, mislim da od toga ništa.


    0
    0

    0
  3. Marros Donator Prikaži

    Pa, dobro, sad, osvojili su više bodova nego što sam očekivao poslije prvih nekoliko utrka. Čak puno više nego Lotus prošle sezone. Ok, ti bodovi su bili više manje stvar sreće, ali što se može. No zanimljivo je da to nije prvi put da McLaren ima u svojim redovima iskusne i slavne vozače a nalazi se poprilično prema repu grida. 1983. godine i Watson i Lauda vozikali su se u pozadini te čekali i trpili. No tada su čekali na čudo zvano Porsche TAG kao riješenjem nekonkurentnosti, dok sada mogu Boga da mole da se kombinacija sa Hondom naštima do potrebne konkurentnosti.


    0
    0

    0
  4. Agram Prikaži

    by by alonso…penzija te cega…


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.