Hamilton pohvalio Russella za prve tri utrke

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 2 godina 2 min 5 komentara

George Russell trenutno se nalazi na drugom mjestu u vozačkom poretku nakon što je na Velikoj nagradi Australije osvojio svoj prvi podij kao Mercedesov vozač. Sedmerostruki svjetski prvak i njegov timski kolega Lewis Hamilton pun je hvale:

“Nevjerojatno je, odradio je sjajan posao. Odradio je sjajan posao u Australiji, imao je odličan tempo. Bio je tako jak u prve tri utrke. Radi marljivo i odrađuje nevjerojatan posao.”

Što se tiče Mercedesove forme, Hamilton ostaje optimističan:

“Draže mi je misliti pozitivno. Još je 20 utrka ispred nas. Realno gledajući – u ovoj sportu najbolje ekipe razvijaju bolide sličnim tempom, sličnom brzinom…”

“Hoće li to biti slučaj i s ovim novim bolidom? Ne znam, ali zaista se nadam da bismo se mogli priključiti borbi za vrh uskoro. No, za svaku našu nadogradnju – Ferrari i Red Bull će vjerojatno napredovati slično kao mi. Neće biti lako. Zaostatak je prilično velik u ovoj trenutku, ali još je puno utrka ispred nas.”

Russell je u Albert Parku završio na 3. mjestu, u Bahreinu je bio četvrti, a u Saudijskoj Arabiji peti. Mercedes je trenutno na drugom mjestu u poretku konstruktora, ali za Ferrarijem kasne već 39 bodova.

PVozačBodovi
1.Charles Leclerc71
2.George Russell37
3.Carlos Sainz33
4.Sergio Pérez30
5.Lewis Hamilton28
6.Max Verstappen25
PEkipaBodovi
1.Ferrari104
2.Mercedes65
3.Red Bull55

Odgovor

5 komentara

  1. Mclaren
    Fittipaldi Prikaži

    Jako zanimljiva dinamika u Mercedesu – Hamiltonu je jasno da je na zalasku, Russellu da je u usponu, ovo izgleda kao primopredaja štafete

    Iako stanje na tablici to me govori, Hamilton je mrvicu bolji i stanje bi izgledalo drugačije da ga nije poklopio loš safety car u 2 od 3 utrke

    George je u mlad, brz i u naletu i nikakav njegov uspjeh nije neočekivan, samo jako



    17
    15

    2
    • Lewis Hamilton
      smr201 Prikaži

      Biti će dobar George, ali mislim da još par godina Hamsta može na iskustvo biti ispred.
      TmZasad imaju dobar odnos izgleda, hoće li se to promijeniti ako budu mogli u borbu za pobjede vidjeti ćemo.


      0
      -2

      2
  2. Fia
    Realista Prikaži

    Dobro je poceo, ali je isto tako imao puno vise srece, a Hamilton nesrece. Stanje na tablici nije realno, za sad nije nista zabrinjavajuce za Hamstu.



    6
    4

    2
    • Gilles Villeneuve
      BandoBoris Prikaži

      Po cemu tocno je Hamilton imao puno vise nesrece od Russela? I da je taj SC u Australiji izasao u pravo vrijeme za Hamiltona i dalje bi po bodovima nakon 3 utrke bio iza Russela zbog Saudijske Arabije i groznih kvalifikacija i jos gore utrke. Russel se drzi uz Hamiltona jako blizu s obzirom da momcad Mercedesa u taktickom smislu samo kopiraju taktiku od Hamiltona na Russela s kojim krugom zaostaka. Tako da Russel ukoliko je iza njega ni da hoce ne moze ga undercutat jel momcad to nece dozvolit. A kad uzmemo u obzir da se ovdje radi o ‘najboljem’ ikad trebalo bi to nekako puno lakse ici. Ova sezona ce pokazati puno stvari sto se tice statisticki najboljeg ikad i njegovih ‘savrsenih’ voznji. Nikad u povijesti nijednog visestrukog prvaka nije toliko puta pobjedio momcadski kolega kao Hamiltona (Button, Rosberg). A to ipak govori puno s obzirom na kvalitetu navedenih vozaca.



      3
      0

      3
  3. Fernando Alonso 14
    tapa-tapa Prikaži

    Nakon toliko laži i muljanja svih ovih godina teško je zamisliti da je jedan Sir Lewis Hamilton Larbalestier iskren-pa i taman na nebitnim izjavama poput ove. Teško je…



    8
    -6

    14

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.