Dnevna zagonetka
Dnevna zagonetka

Vettel: Bilo bi strašno da izgubimo neke povijesne staze

Ante Vetma

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Vettel: Bilo bi strašno da izgubimo neke povijesne staze

Ante Vetma

Sebastian Vettel kaže da bi za Formulu 1 bilo “strašno” izgubiti tradicionalne utrke koje su obilježile povijest ovog sporta.

Formula 1 ove godine ide u Miami, a od iduće godine ćemo Velike nagrade gledati i u Las Vegasu i u Kataru. Sve se češće spominje odbacivanje staza poput Belgije ili Monaka. Iako je Imola zaključila novi ugovor do kraja 2025. godine, Njemačke više nema u kalendaru, a Francuska, kao i Belgija, svoj ugovor završava nakon ove sezone.

“Mislim da je uvijek uzbudljivo otići na nova mjesta, pod uvjetom da se radi o dobrim lokacijama, pravim mjestima koja vrijedi posjetiti.”

“Bili smo manje prisutni u Americi, a onda je Austin došao u kalendar. To je bila uzbudljiva utrka koja se pokazala uspješnom. Možda je još jedan sjajan primjer Singapur. Nismo nikad prije bili tamo, a sad razmišljamo – lijepo se tamo vratiti. Tamo je bila prva noćna utrka i mislim da ima određenu posebnost. Prema tome, lijepo je istražiti nove lokacije.”

“Naravno, nadate se da će sve staze biti dobar dodatak kalendaru. No, ne želite izgubiti staze na koje odlazite već dugi niz godina. Bilo bi strašno izgubiti Melbourne. Bilo bi strašno izgubiti neke staze, kralježnicu ovog sporta koja je u Europi.”

Vettel je predložio da bi jedno od rješenja moglo biti rotiranje zbog velikog interesa.

“Formula 1 je biznis, a na novim mjestima postoji financijski interes. Ali, što se nas tiče – ovo je sport, to je naša strast. Mi to ne gledamo kao biznis. Mislim da to više gledamo sa sportskog aspekta. Neka mjesta nešto znače zato jer imaju bogatu povijest i tradiciju.”

“Mislim da mora postojati balans između istraživanja novog tržišta i zadržavanja na tradicionalnim stazama na kojima postoji povijest i na kojima postoje velike navijačke skupine.”

“Nezamislivo je da izgubimo Italiju, recimo. Više je razloga za to, iako objektivno – vjerojatno oni najmanje plaćaju za održavanje utrke. Ali da, mislim da to moramo čuvati.”

Zadnji donatori:
Vordas
zekohonda

Patreoni:
lukarak
Become a Patron!

Bok , F1puls autori su dosad napisali 10061 vijesti i tekstova. Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas
💳 kreditnom karticom, PayPalom ili Revolutom.
Više informacija »

Ante Vetma
Pulsmedia autor
4050 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Više o temi: #FIA#Vettel

Komentiraj

4 komentara

 1. Narain Karthikeyan Narain Karthikeyan Prikaži

  Svake godine sve manje i manje povijesnih staza.U buducnosti ih nece ni biti vise.  4

  1
 2. David Croft Frantic Donator Prikaži

  Neka Ferrari uloži veto na Monzu, Spa, Suzuku, Silverstone, Montreal, Interlagos i Monaco (yebi ga, nekako ne može bez kneževine), pa može i Austin i Mexico,.
  Popisu bi dodao i Hockenheim, Istanbul i Sepang, ali nisu trenutno u kalendaru……
  Ostalo neka se šalta na 2 godine.  2

  0
 3. Pastor Maldonado perodeformero Prikaži

  Ako izgube SPA izgubit će i zanimanje Američke i svjetske javnosi za F1.
  Spa je bila uvijek uvodna utrka u drugi dio sezone i konačni obračun.
  Zaboravljaju da su Ameri fascinirani F1 jer dolazi iz Europe.
  Ameri su općenito fascinirani Europom jer nemaju svoju staru povijest i Europa im je pradomovina.
  Mislim da griješe što trče isključivo za parama dopuštajući sebi utrke u državama pod autoritativnim režimina
  u kojima negdje nema gotovo da nema ni publike (Azerbaijan) . Cijela utrka je samo za bildanje statusa božanstva lokalnom voždu.  9

  1