Strollu nisu jasne “smiješne” sudačke odluke

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 2 godina 3 min 17 komentara

Lance Stroll nije bio oduševljen sudačkim odlukama nakon što je tijekom utrke u Australiji dobio 5 sekundi kazne zbog mijenjanja smjera na startno-ciljnom pravcu.

Vozač Aston Martina je u duelu s Valtterijem Bottasom imao nekoliko upitnih pokreta, a osim sudara s Latifijem zbog kojeg je već dobio kaznu dan ranije – bio je pod istragom i zbog pretjecanja Bottasa nakon što je završio period virtualnog sigurnosnog automobila.

Suci su u odluci napisali:

“Na glavnom pravcu bolid 18 (Stroll) je bio ispred bolida 77 (Bottas). Stroll se pomaknuo udesno kako bi se obranio od potencijalnog napada.”

“Stroll se vratio na trkaću liniju, a onda se opet pomaknuo udesno da se obrani od novog napada. Drugi pokret krši pravilnik jer nije dozvoljeno više od jednom mijenjati smjer za obranu pozicije.”

Stroll je jasno poručio da mu nije jasno zašto je kažnjen:

“Ne shvaćam to. To su bila dva vozača koja su stalno šarala pravcem. Radi se samo o zadnjem pokretu, zapravo. Možete mijenjati smjer koliko god hoćete – dok god ovaj iza vas nije jako blizu. Šaram zato da razbijem zavjetrinu, a ne da se obranim. I onda dobijem kaznu. Ne shvaćam to. Trenutno se donosi puno smiješnih odluka.”

Što se tiče napada na Bottasa nakon kojeg je Alfin vozač završio izguran izvan staze, Stroll kaže:

“Na rubu je bilo, da. On je zaspao na restartu i uhvatio sam ga dok spava. Mislim da je to dobro utrkivanje.”

“Što se tiče kazne – iritantno je biti kažnjen jer ne razumijem razloge, ali to nije promijenilo našu konačnu poziciju jer smo imali više od 5 sekundi do idućeg bolida, ili što god.”

“Uvijek je lijepo boriti se u bolidu koji je brži i koji napada, ali dali smo sve od sebe. Nismo imali tempa da osvojimo bodove.”

Stroll sad ima 8 kaznenih bodova i trebaju mu još samo 4 da dobije zabranu utrkivanja tijekom jednog GP vikenda. Šef Aston Martina Mike Krack je rekao da je svjestan kako novi direktori utrke Niels Wittich i Eduardo Freitas imaju strog pristup:

“Mislim da moramo naučiti kako funkcioniraju novi direktori utrke i kako vode stvari. To smo u ovoj utrci naučili težim putem.”

“Iskontrolirat ćemo to. Jučer smo dobili 2 kaznena boda, danas još jedan. Očigledno, kad bolid nije brz koliko želite da bude – vozači daju sve od sebe da se obrane.”

“Mislim da se radi o kombinacija toga i novog načina vođenja utrke. Ali, ne treba tražiti izlike. Mislim da ne bismo imali te probleme da imamo bolji bolid.”


Odgovor

17 komentara

  1. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Ma ti si smiješan vozač.



    18
    18

    0
  2. Jim Clark
    mclaren f1 Prikaži

    Pa da, trebao si dobiti i drugu kaznu za izgurivanje Bottasa.



    12
    11

    1
  3. Formula1
    Zeko Prikaži

    ah ti bogati dečeci
    poanta i je u tome da ovaj iza ima zavjetrinu



    4
    4

    0
  4. Stefan Bellof
    Znalac krivina Prikaži

    Ovo je u stilu one skolske izreke “uciteljica me ne voli pa zato uvijek mene uzme na zub”. Stroll je ovdje vec dobrih 100 utrka i trebao se naucit reda. Ako nista drugo barem bi trebao sutit jer kod njega ocito ove djecje bolesti nikad nisu prosle.



    10
    10

    0
  5. Lewis Hamilton
    Mercedes team Prikaži

    Smijesni ste kao ekipa a bogami vozaci su vam isto pravi cirkus,neznas koji je gori



    3
    -1

    4
  6. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    ima li clip strollovog ‘šaranja’?



    1
    1

    0
  7. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    E moj $trulovitchu….



    1
    1

    0
  8. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Ma frajer je tu jer tata plaća. Da tata nije šef momčadi ne bi stigao do 100 utrka u F1 – sigurno; ovako će obortiti Kimijev i Alonsov rekord bez imalo dileme. Dok je tate, bit će i Lancea u F1.

    A budući je navikao da ima batlera koji mu drži kitu dok piša, i otvara vrata kroz koja prolazi, onda ga iskonski šokira kad dobije nekakvu kaznu nije mu jasno kako je to uopće moguće.



    1
    1

    0
  9. Sebastian Vettel
    Pastor Prikaži

    Pitam se kada neko dobije tih 12 kaznenih bodova i mora pauzirati utrku, može li tada uskočiti rezerva? Ili za kaznu i tim mora voziti sa jednim vozačem?
    Mislim ako je već vozač skrivio te kaznene bodove, nebi tim trebao biti kažnjen da vozi sa jednim vozačem.



    1
    1

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.