Alonso: Alpine nikad nije imao bolji bolid

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 2 godina 2 min 9 komentara

Fernando Alonso je današnju utrku u Australiji završio na posljednjoj poziciji, iako je jučer u kvalifikacijama izgledalo da u tom bolidu ima brzine možda i za drugi startni red. Međutim, najprije tehnički problemi, a onda i nesreća sa strategijom doprinijele su razočaravajućem rezultatu. Svejedno, tvrdi da Alpine ove i prošle godine nikad nije imao bolji bolid:

“Da, strategija je bila dobra, sve je funkcioniralo kako treba. Počeli smo na tvrđim gumama i izgledalo je kao da se borimo za P6 ili P7 u cilju. Nažalost, sigurnosni automobil je izišao u lošem trenutku i grupirao opet sve bolide.”

“Nakon toga je bio još jedan sigurnosni automobil pa smo morali iskoristiti priliku i uzeti medium gume. Međutim, bilo je prerano pa smo do kraja potrošili te gume i morali ići još jednom u boks.”

“Džeda i Melbourne nisu bile najsretnije utrke za mene, ali još je 20 utrka ispred nas. Bolid je brz, ekipa je jako motivirana i radujem se Imoli za dva tjedna.”

“Bolid je bio vrlo brz, dobar u kvalifikacijama… S normalnim kvalifikacijama pobjedničko postolje je bilo moguće ovog vikenda. Gledajući Verstappena koji je odustao… Da, bilo je moguće. Bolid je bio najbolji u ove moje dvije godine s Alpineom. Radujemo se zato idućim utrkama.”

Esteban Ocon bio je nešto pritajeniji nego timski kolega, ali je uspio doći do vrijednih šest bodova.

“Lijepo je završiti triput u nizu u bodovima. Međutim, mislim da je danas bolji rezultat bio moguć. Kvalifikacije su bile jako važne, a vjerojatno je bilo moguće ući u top 5 jučer. Svejedno, zadovoljan sam što smo opet završili u bodovima.”

“Puno toga možemo izvući iz ovog vikenda. Možemo shvatiti bolid bolje i nadamo se uhvatiti konkurente. Borimo se i nastavit ćemo pritiskati.”


Odgovor

9 komentara

  1. Formula1
    f1zd Prikaži

    Race pace je bio očajan. Čak i da je jučer sve pošlo po planu i da je startao 3.-4., danas bi završio sedmi u najboljem slučaju, eventualno ispred jednog McLarena šesti. S tim da su odustali po jedan Ferrari i Red Bull…



    14
    13

    1
  2. Shell
    FernandoMclaren Donator Prikaži

    Prekrasno je bilo vidjeti onakva dva sektora u q3 u usporedbi sa top 3. Izgleda da je novi motor dobar, ali očito fali pouzdanosti. Ali kako je Horner rekao bolje je rješavati pouzdanost na jakom motoru nego radit na brzini na pouzdanom.
    Na šasiji sigurno ima puno posla, ali duga je sezona. Negdje će Alonsa i sreća pogurat, ovaj vikend se sve naopako okrenulo.
    Uglavnom bolid ima potencijala, to je najbitnije.



    10
    9

    1
  3. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Šta ti vrijedi kad si prvoklasni baksuz.



    8
    8

    0
  4. Sebastian Vettel
    zizof1 Prikaži

    Jeddah i Melbourne *



    1
    1

    0
  5. Alpine
    Alpine Prikaži

    Pa i nije imao nikad bolji bolid.
    Ali prvo kvalifikacije, zatim “reverse” strategija sa prvo hard onda medium gumama koja je dobro zamišljena, ali se onda dogodi prvi sigurnosni auto u krivo vrijeme gdje su njegove hard gume još dobre, zgusne se poredak, i onda opet drugi sigurnosni auto gdje mjenja gume na medium, ulazi u vlakić 4 bolida sa hardom, podere gume, opet u boks, i eto problema.
    Valjda će proći ova loša sreća, prve tri su prošle, slijedi još 20, mora biti bolje, na dobrom su putu.



    10
    9

    1
  6. renato2107 Donator Prikaži

    Realno su trebali u boks po meke gume….kad ideš ovako pokušati, i izađe SC, propada ti svaka šansa 1 pitstopa i profitiranja od strategije. Onda bolje preći na medium pa do kraja opet čekati priliku sa SC ili uzimati zadnjih 10 krugova Soft ili medium.



    1
    1

    0
  7. Fernando Alonso
    junior Prikaži

    Bolid je stvarno brz u jednom krugu. Ali u utkrama mi izgleda totalno prosječno, a i bolid previše jede gume i to ce tek uspijeti riješiti kada dodu europske trke.
    Ali s obzirom kolko su promjena u vodstvu imali u najvaznijim trenutcima i par problema na zimu i ne izgledaju tako loše…moglo se lako desiti da završe ko Aston Martin.
    Sezona je duga i ovi prosuti bodovi nisu toliko i bitni koliko je sam razvoj bolida, a i rjesavanje pouzdanosti.



    1
    1

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.