Verstappen nije zadovoljan: Nemam pouzdanja pritisnuti do granice, pogotovo u kvalifikacijama

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 2 godina 2 min 6 komentara

Max Verstappen je i ovog vikenda izgledao neobično neuvjerljiv tijekom kvalifikacija, kao i prošlog GP vikenda u Saudijskoj Arabiji. Iako je ovaj put bio ispred svog timskog kolege, svejedno nije bio zadovoljan onime što su pokazali.

Nakon što ga je novinarka Sky Sports televizije obavijestila da su druga i treća startna pozicija statistički dobra mjesta za krenuti u utrku na ovoj stazi – Verstappen je uz osmijeh odgovorio:

“O ne ne, ja se ne oslanjam na statistiku!”

Ističe kako je novi Red Bullov bolid prilično ćudljiv kad je u pitanju jedan kvalifikacijski krug:

“Naravno, volio bih da sam prvi, ali moramo prihvatiti gdje smo završili. Ali ne, cijeli vikend mi je bio malo kaotičan. Nisam uspio pronaći grip, bolid nije stabilan, prednji ni zadnji kraj. Što se mene tiče – tako je cijele godine dosad. Nemam pouzdanja pritisnuti do limita u zavojima, pogotovo u kvalifikacijama.”

“To je onda veliko ograničenje. Ovo je nešto novo za mene. Prošlih godina je bilo ugodnije, a čak i kad sam imao nekih manjih problema – svejedno sam mogao izvući dobra vremena krugova. Sad je zaista nezgodno. Kažem to u relativnim terminima, nismo na 18. poziciji, dobri smo, ali u bolidu je još brzine i ne uspijevamo to pokazati što je šteta.”

Novinarka je sugerirala da možda Verstappenu bolje odgovara bolid koji ima manje stabilan stražnji kraj, što uglavnom nije slučaj s ovom novom generacijom F1 bolida:

“Volim bolid koji ima precizan prednji kraj, ali ako je pretjerano – onda bolid proklizava – to opet ne valja. Treba biti negdje u sredini, a zasad to nismo uspjeli pronaći.”

Što se tiče utrke, sve je otvoreno:

“U utrci će se temperature malo stabilizirati i gume će biti malo stabilnije, nećete morati tražiti taj jedan kvalifikacijski krug tijekom kojeg se naš bolid nije najbolje ponašao. Jučer je u simulaciji dužih stintova izgledalo sve bolje pa se nadam da će biti neizvjesno i da ćemo se boriti s Ferrarijima. Nadam se da oni nisu ništa pronašli i da ćemo biti blizu.”


Odgovor

6 komentara

  1. Ferrari
    nelinjo Prikaži

    Niko se još nije srodio s bolidom… Max je u desetinki sa Perezom, što nije bio slucaj prošle godine… još se traze granice. Ali trka će biti dobra, to je ono što nam treba!



    8
    7

    1
  2. F1puls Portal
    gosuasus Prikaži

    Verstappen vidno iznerviran u razgovoru s Herbertom nakon kvalifikacija. Dojma sam da ima malo prevelika očekivanja misleći da će svaki puta uzeti i pole i pobjedu lakoćom i da zbog toga konstantno psuje svom inžinjeru na radio vezi kad god bolid savršeno ne prati njegove naredbe. Nisam primijetio da se Leclerc izravno obraća ljudima u Ferrariju na takav način, čak ni kad je riječ o tehničkim malfunkcijama na bolidu.



    17
    11

    6
    • Ferrari
      darkmark Prikaži

      A gle, Leclerc je u novom brzom bolidu za razlikunod prijasnjih godina i sigurno je zadoviljan. pogotovo sto zna da jos ima brzine u motoru za otkljucat, dok Max ima novi al problematicniji bolid za razliku od prosle godine i ne moze ga stisnut do kraja jer zavrsi van staze ko na treningu. To ga zicer frustirira



      12
      12

      0
    • Robert Kubica
      Yura Prikaži

      Mislim da je vise nervozan zbog cinjenice da ne mogu podesiti bolid na njegov stil voznje



      3
      2

      1
    • Daniel Ricciardo 3
      Kicker Prikaži

      Kao jedan nepristrani fan što se tiče Lecreca i Verstappena, ne kužim o čem baljezgas, bez uvrede.
      Dali su izjave i to je to, ajmo uživat u utrci.



      7
      7

      0
  3. Bernie Ecclestone
    Dani Donator Prikaži

    Ma daj molim te. Imate najbolji bolid. Još kada smršavi 8 kila ….



    3
    2

    1

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.