Dnevna zagonetka
Dnevna zagonetka

Hamiltonov bolid prošao detaljnu inspekciju nakon VN Saudijske Arabije

Marko Litvić

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Hamiltonov bolid prošao detaljnu inspekciju nakon VN Saudijske Arabije

Marko Litvić

Na kraju utrke u Saudijskoj Arabiji, bolid Mercedes W13 koji vozi Lewis Hamilton je izabran za nasumičnu “detaljnu inspekciju” od strane FIA-e. Svi dijelovi su se pokazali u skladu s pravilima i nije bilo nikakvih problema.

To je također jedna od novina koja je prošla malo “ispod radara“. Naime, ove sezone će FIA osim standardnih pregleda na svakom bolidu odabrati jedan bolid koji će ići na detaljniji fizički pregled. Odabir bolida je potpuno nasumičan, jedini uvjet za njega je da vozač mora utrku završiti među prvih 10. Nakon VN Saudijske Arabije odabrani bolid je bio onaj desetoplasiranog Hamiltona.

“Nakon utrke, bolid s brojem 44 (Hamilton) je nasumično odabran među bolidima iz prvih 10 za opsežnije fizičke inspekcije.

Tim testiranjima su bile podvrgnute sve komponente prednjeg unutarnjeg ovjesa.

Sve pregledane komponente su bile u skladu s tehničkim pravilima Formule 1 za 2022. sezonu.”

službeni dokument FIA-e

W13 još uvijek ima problema s poskakivanjem i branitelji konstruktorskog naslova nikako ne uspjevaju pronaći rješenje za to. Njihov glavni inženjer uz stazu, Andy Shovlin, je priznao kako zapravo još ne znaju je li njihov bolid za ovu sezonu uopće toliko brz i kako je njihov problem trenutno skoro neriješiv. Privremeno rješenje je bilo podizanje bolida, ali su zbog toga jako izgubili na brzini.

“To nam je najvjerojatnije prvi prioritet jer je to ono što nam onemogućava korištenje bolida punom snagom.”

“Ono što ne znamo je, kad bismo mogli magično učiniti da problem nestane, gdje smo na ljestvici što se brzine bolida tiče; Je li bolid uopće brz ili ne? To je teško pitanje s još težim odgovorom.”

Andrew Shovlin

Mercedes je trenutno drugi u poretku konstruktora, iako 40 bodova iza Ferrarija i iz momčadi kažu kako ne očekuju neki ogroman napredak u Australiji ovoga vikenda.

Zadnji donatori:
Vordas
zekohonda

Patreoni:
lukarak
Become a Patron!

Bok , F1puls autori su dosad napisali 10051 vijesti i tekstova. Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas
💳 kreditnom karticom, PayPalom ili Revolutom.
Više informacija »

Marko Litvić
Pulsmedia autor
90 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj