Zhou: Moramo riješiti problem sa startovima; Alfa Romeo: Nije do bolida

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 2 godina 2 min 1 komentara

Jedini ovosezonski debitant Guanyu Zhou izjavio je kako bi njegova momčad trebala riješiti problem koji je doživio na startovima obiju dosadašnjih utrka, no onda su iz Alfa Romea poručili kako problem nije u bolidu.

Zhou je na debiju u Bahreinu startao 15., a završio 10., na mjestu koje nosi posljednji bod. U Saudijskoj Arabiji je s 12. mjesta stigao do 11., no oba puta je na samom početku utrke pao na posljednje mjesto.

Na drugoj je utrci imao kontakt u prvom zavoju s Danielom Ricciardom, ali problem koji ga je bacio na začelje bio je isti kao i u Bahreinu – uključio mu se anti-stall, sustav koji sprječava gašenje bolida.

“Daniel je imao nešto bolji start i bili smo stisnuti u prvom zavoju pa sam se ja morao maknuti da staze da izbjegnem kontakt.”

“I uz to smo se dodirnuli, ali svejedno, anti-stall se ponovo uključio. Za to iskreno nemam odgovor ni objašnjenje”, rekao je Zhou za Motorsport nakon utrke.

Kinez je naglasio kako je to prioritet kojim se moraju pozabaviti do iduće utrke, VN Australije.

“To je definitivno glavni problem kojeg moramo riješiti do iduće utrke jer smo ponovo bili brzi što se tiče tempa. Imali smo priliku boriti se za bodove, no uz ponavljanje tog problema i kasniju drive-through kaznu, naše prilike su bile izgubljene.”

“Povezano je s kvačilom i to definitivno utječe na sve što ima veze s tempom otpuštanja kvačila. Vidjet ćemo u Australiji, ali to je problem koji moramo popraviti.”

Glavni trkaći inženjer u Alfa Romeu Xevi Pujolar kazao je kako problem nije u bolidu.

“Ovo s anti-stallom je nešto moramo proći s Zhouom, problem nije u bolidu”, izjavio je Pujolar za RaceFans.

“Mislim da on ima osjećaj da su okretaji i dalje dobri, ali zapravo nisu jer su preniski. Moramo vidjeti što možemo učiniti kako bismo ubuduće izbjegli taj problem jer se sada već dogodio dvaput.”

Zhou je s jednim bodom trenutno 14. u prvenstvu vozača, dok Alfa Romeo drži šesto mjesto među konstruktorima s devet bodova.


Odgovor

1 komentar

  1. F1puls
    Krstaš Donator Prikaži

    Kako mrzim ova javna prepucavanja unutar tima. Kao da cekaju medije da kazu jedno drugom u cemu lezi problem.

    Timski rad na nivou.



    7
    7

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.