Ocon: S novim motorima se ne bojimo nikoga

Izdvojeno

Marko Litvić

Prije 2 godina 2 min 6 komentara

x1
x1

Renaultove pogonske jedinice su imale lošu reputaciju u svijetu Formule 1, pogotovo nakon problema s pouzdanošću i prekida suradnje s Red Bullom nakon sezone 2018. Tada je Red Bull prešao na Hondine motore, a Renaultovo partnerstvo s McLarenom je također ubrzo puklo kad su oni njihove motore zamijenili Mercedesovima.

To znači da je Renault, sada preimenovan u Alpine, ostao jedina momčad koja koristi te motore, barem do dolaska Andrettija u Formulu 1, vjerojatno 2024. godine.

Fernando Alonso je izjavio kako je puno sretniji u Alpineu ove sezone i kako se vidi napredak u momčadi. Njegov momčadski kolega, Esteban Ocon, nakon većeg broja krugova i par utrka tvrdi kako Alpine može parirati ostalima po pitanju čiste brzine.

“Dobar je, mislim, stvarno se nikoga nismo morali sramiti. Kad god sam imao DRS, s lakoćom sam mogao prestizati Hulkenberga u Aston Martinu i Landa u McLarenu. Tko još? Naravno, i Fernando je bio tamo. Mislim, cijelo vrijeme smo se mogli natjecati s mnoštvom drugih bolida i bili smo dobri.”

Ocon i Alonso su se tijekom utrke borili za bodove, bilo protiv drugih momčadi, bilo međusobno, no na kraju je Alonso morao odustati zbog problema s bolidom. Iako, kad se sve zbroji i oduzme, Alpine je izgledao kao četvrta najbolja momčad na stazi.

Nadodao je Francuz kako je Mercedes još uvijek ispred njih što se kvalitete tiče, ali kako itekako mogu napredovati.

“Russell je bio brži od nas, ali nije se odvajao onoliko koliko smo mislili da hoće. No, ipak se odvajao. Oni još uvijek imaju prednost u usporedbi s nama što se brzine tiče i to je nešto na čemu želimo poraditi.”

“Iza nas su dva jako dobra vikenda, šteta što Fernando nije završio zadnju utrku jer bi to onda bile dvije utrke na kojima smo obojica završili u bodovima, ali napredovali smo.”

“Bili smo brži nego u Bahreinu, što je jako dobro, jako pozitivno. To je bila tek druga utrka i puno nas još očekuje u ostatku sezone, ali da, jako sam sretan i zadovoljan što smo osvojili ovoliko bodova na startu sezone.”

Esteban Ocon

Odgovor

6 komentara

  1. Fernando Alonso 14
    GP2Engine Prikaži

    Motor je bolji nego Mercedesov, koliko čujem al pari s Hondom, ali mi je šasija malo upitna kod Renaulta. Kao da si spojio Red Bull i Ferrari u jedno, pa šta bude bude, totalno nedorečeno mi djeluje, konzervativno po pitanju nekih stvari – konkretno prednje krilo i podnica. Ima tu ogromnog prostora za napredak po pitanju toga.
    Po paceu – Alpine da sredi neke stvari bili bi 3. sila, čak i dosta brži nego Mercedes u trenutnom stanju.



    15
    13

    2
  2. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    simpatična ekipa. samo mi ta roza ne paše. ajde za force indiu ili racing point, koji nisu brendovi po sebi. pa se na taj način istaknu!
    al jedan renault u rozom? kriminal



    8
    8

    0
  3. Red Bull
    Kico Donator Prikaži

    Moj Nando prestigni ti GP2 Engine pa se hvali sa motorom i😁😁😁😁😁 Karma Bijatch 😁😁😁😁😁



    1
    -9

    10
  4. Ferrari
    Raki2204 Prikaži

    Jedva čekam da promijene rozu… inače, smatram da mogu biti 4. (ako pretpostavimo da će FERR, RB biti na vrhu i MER se priključiti). Mogu li više, teško..ali radi utrkivanja, volio bi da se priključe još bliže…



    1
    0

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.