Bottas: Čudno je vidjeti Hamiltona i Mercedes u problemima

Izdvojeno

Luka Softić

Prije 2 godina 2 min 5 komentara

Valtteri Bottas morao se povući iz jučerašnje utrke nakon problema sa sustavom za hlađenje svog C42 bolida u trenutku kad je ostalo još 15 krugova do kraja, ali može se pretpostaviti da bi završio utrku ispred svog prošlogodišnjeg timskog kolege Lewisa Hamiltona koji je na kraju završio deseti. Osim komentiranja izvedbe svoje bivše ekipe, 32-godišnji Finac pojasnio je što je za njega pošlo po zlu u sinoćnjoj utrci, te kako se osjeća nakon prve dvije utrke za Alfu Romeo.

“Šteta je što smo morali odustati, išlo nam je prilično dobro u utrci, činilo se da ćemo biti barem šesti.”

“Temperature motora su rasle i rasle, moramo istražiti koji je uzrok tome. Iz utrke smo se morali povući kako ne bismo izgubili motor. To je tako u utrkama, sad moramo riješiti taj uzrok, kakav god on bio, i nastaviti se natjecati.”

“Ako gledamo pozitivnu stranu, bolid izgleda jako dobro. Napravili smo korak naprijed u odnosu na prošlu utrku, između ostalog i sa startanjem. Izgledali smo dobro i imali smo nekoliko dvoboja na stazi. Sad se moramo okrenuti osvajanju bodova u Australiji.”

O Hamiltonovim i Mercedesovim nedaćama:

“Jako je čudno vidjeti to. Pretpostavljam da je [Lewis] imao nekakav problem, ne bih znao.”

“Iznenađujuće je vidjeti ih da se muče, ali istovremeno je lijepo izravno se boriti s njima.”

Je li u retrospektivi zadovoljan odlukom o prelasku u Alfu Romeo?

“Mislim da je ovo bio najbolji mogući scenarij koji sam mogao zamisliti za našu prvu sezonu skupa, s obzirom na informacije kojima sam tad raspolagao. Jako sam zadovoljan odlukom koju sam donio i općenito sam sretan. Uživam.”

Valtteri Bottas

Odgovor

5 komentara

  1. Enio Prikaži

    Realno od drugog vozaća u ekipi postati prvi i još imati relativno dobar auto, ne vidim zašto nebi bio sretan. Nije ni očekivao da će se boriti za naslove



    31
    31

    0
  2. Formula1
    Zeko Prikaži

    bota sad cvate. i kao da čujem njegov smijeh…
    stripy :D
    https://www.youtube.com/watch?v=IF_j_a-E97c&ab_channel=glazermax3



    2
    1

    1
  3. F1puls Portal
    gosuasus Prikaži

    Čudno je bilo vidjeti i Alonsa i Raikkonena na začelju grida, no tad se to smatralo normalnim, dok je sad odjednom velika drama nastala što je Hamilton u sredini poretka.

    Mercedes godinama proizvodi bolide koji su lagani za rukovanje. Ovo je prvi koji nakon dugo godina odstupa od njihove norme, što je i samom Hamiltonu neistražen teritorij. Nije on sjeo u Ferrari F14T i slične škropocije za čije ti upravljanje treba pet ruku.



    10
    8

    2

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.