Nakon nove fantastične borbe pobjedu u Arabiji osvojio Max Verstappen!

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 2 godina 4 min 108 komentara

Velika nagrada Saudijske Arabije donijela nam je još jednom dokaz da ćemo ove godine gledati spektakularno utrkivanje. Svih 50 krugova smo gledali bliske borbe vozača od prve do posljednje pozicije. Najzanimljivije od svega – posljednjih deset krugova smo gledali nevjerojatnu bitku između Charlesa Leclerca i Maxa Verstappena u kojoj je ovaj put pobijedio aktualni svjetski prvak.

Verstappen je na startu odmah prošao Carlosa Sainza, a Kevin Magnussen je prošao jedinog preostalog AlphaTaurija nakon što je Yuki Tsunoda odustao prije početka zbog problema s pogonskom jedinicom. Guanyu Zhou je na startu opet upao u “anti-stall” kao i u Bahreinu pa je pao na samo začelje. Nesretni Zhou kasnije je dobio kaznu od 5 sekundi zbog kraćenja staze, a onda tu kaznu nije propisno odradio pa je dobio i drive-through kaznu.

Prvu trećinu utrke obilježila je borba dva Alpinea. Esteban Ocon i Fernando Alonso su danas imali gotovo identičan tempo pa su se na stazi već pri početku našli na istome mjestu. Sve je dospjelo pod radar režisera kad je Alonso napao Ocona, a Francuz se ekstremno agresivno obranio na startno-ciljnom pravcu. Ta borba nastavila se još par krugova kad je Alonso napokon prošao u 7. krugu. Međutim, Ocon je ostao zalijepljen za stražnji dio bolida broj 14 pa je pokušao vratiti poziciju odmah krug kasnije, samo da bi promašio zavoj i upao u nove probleme. Naime, morao je propustiti kolegu, ali je odmah iza njih bio i Valtteri Bottas koji to ipak nije uspio iskoristiti. Sve je završilo u 14. krugu kad je Ocon dobio naredbu da zadrži poziciju i ne napada kolegu. Međutim, zadržavanje pozicije bez napadanja nije bilo moguće jer je odmah iza bio Bottas koji ga je napao i prestigao.

Novo uzbuđenje došlo je sa sigurnosnim automobilom, i to točno krug nakon što je Sergio Perez ušao u boks, na njegovu veliku nesreću. Nicholas Latifi se razbio u posljednjem zavoju, što je Pereza koštalo dvije pozicije. Sainz je nakon promjene guma došao do druge SC linije prije Pereza pa je Meksikanac morao pustiti još jednu poziciju.

Lijepa bitka odvila se u 35. krugu kad je Fernando Alonso prošao Kevina Magnussena, samo da bi ga Magnussen prošao krug kasnije jer je uslijedio problem s pogonskom jedinicom u bolidu broj 14. Problem s pogonom odmah je nakon Alonsa iskusio i Daniel Ricciardo koji se zaustavio tik do ulaska u pit-lane. Dok smo to gledali, Valtteri Bottas je ušao u boks i umirovio bolid iz zasad nepoznatih razloga. Dok je VSC bio oglašen – i McLaren i Alpine su odgurani u boks. Na nesreću svih koji nisu obavili svoju promjenu guma, uključujući Lewisa Hamiltona, pit-lane se zatvorio jer je bio solidno izblokiran bolidima McLarena i Alpinea.

Devet krugova prije kraja sigurnosni automobil je izgašen, pa je utrkivanje nastavljeno. Hamilton je obavio promjenu guma i do kraja utrke prošao Strolla i Albona, te zapeo na desetoj poziciji sa skoro deset sekundi zaostatka za Kevinom Magnussenom.

U samom finišu napokon smo dobili duel na vrhu. Max Verstappen je dugo čekao na manje od 2 sekunde od Leclerca, a u 43. krugu je krenuo u napad. Leclerc ga je mudro propustio prije DRS detekcijske crte, samo da bi odmah vratio poziciju na startno-ciljnom pravcu. U idućem krugu su obojica blokirali kotače tik prije crte za detekciju DRS-a, ali je Leclerc opet ostao ispred. Međutim, svjetski prvak je u 47. krugu pronašao recept, naučio lekciju i prošao Leclerca u direktnoj borbi za pobjedu. Duel je donekle omeo sudar Strolla i Albona u prvom sektoru zbog čega je u tom zavoju bila oglašena žuta zastava.

U cilj su ušli s 0,549 razmaka, a mi možemo biti sretni što se pokazuje da Bahrein možda nije bio iznimka nego ćemo sjajne duele gledati i u nastavku sezone.

Slijedi jedan prazan vikend, a onda dolazi Velika nagrada Australije s legendarnim kadrovima iz Albert Parka.

Rezultati

P#VozačEkipa+
11M.VERSTAPPENRed BullLAP
216C.LECLERCFerrari0.549
355C.SAINZFerrari8.097
411S.PEREZRed Bull10.800
563G.RUSSELLMercedes32.732
631E.OCONAlpine56.017
74L.NORRISMcLaren56.124
810P.GASLYAlphaTauri62.946
920K.MAGNUSSENHaas64.308
1044L.HAMILTONMercedes73.948
1124G.ZHOUAlfa Romeo82.215
1227N.HULKENBERGAston Martin91.742
1318L.STROLLAston Martin1 krug
1423A.ALBONWilliams
 77V.BOTTASAlfa Romeo
 14F.ALONSOAlpine
 3D.RICCIARDOMcLaren
 6N.LATIFIWilliams
 22Y.TSUNODAAlphaTauri

Odgovor

108 komentara

  1. Ferrari
    07drogo Donator Prikaži

    Wow… Sezona top!



    36
    35

    1
  2. Sebastian Vettel 5
    dzalac Prikaži

    Kakva borba ove dvojice, samo neka se nastavi



    41
    40

    1
  3. Charles Leclerc
    _splico Prikaži

    ovo je luđe i lipše za gledat nego prošla sezona!!!

    bravo bravo bravo!!!



    33
    31

    2
  4. James Hunt
    Jozuka Prikaži

    Koji gušt od borbe i utrke! Već sada! Žao mi je Pereza, ali mislim da ne bi bilo ovoliko uzbudljivo sa njim, neka ga sreća pomazi drugi put. Hvala momci.
    Ovoliko gušta mi nije bilo gledajući Hamiltona i Maxa.

    Leclerc na kraju utrke čestita Maxu, fenomenalna borba kaže.



    40
    37

    3
  5. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Naklon obojici. Kakve vozačine.



    28
    27

    1
  6. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    svaka cast obojici vrhunska borba!! i novi bolidi rade dobro lani bi nakon 2 kruga odustali od potjere…
    ali nesto sto smo naucili ako trebas SC ili zute zastave zovi Williams da te spasi



    29
    28

    1
  7. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    Odlična utrka, odlična sezona, bravo momci…👏

    Leclerc je jebeno odličan vozač!!!



    32
    32

    0
  8. OnlyAlonso Prikaži

    Kakva utrka,ma to se trazilo zadnjih 7 godina ovo je jednostavno brutalno koliko su blizu jedan drugome i to gotovo cijelu utrku,znaci gledao sam sa takvim gustom i uzbudenjem da to nemogu opisat,cestitke Max-u odlicno odvozeno kao i Charles,zao mi je Pereza i Alonsa,steta ali tek je pocetak sezone ako nista



    28
    28

    0
  9. Ayrton Senna
    Scuderia Prikaži

    Red Bull brutalan na pravcima! Šteta što se stroll sudario točno u trenutku kad je leclerc došao najbliže maxu, mislim da bi ga tamo prošao.



    22
    20

    2
    • ZX10R Prikaži

      Šteta da tu je bio jako brz ,no Max ne bi pustio samo tako ,bilo bi još uzbudljivije
      Sljedeći tjedan pauza ali zato je tu Moto Gp koji je isto vrhunski



      3
      3

      0
      • Ayrton Senna
        Scuderia Prikaži

        Naravno, ne bi max lako pustio, ako bi lec uspio proć na startno ciljnoj imao bi max odličnu šansu u sljedećem krugu da vrati. Iskreno, mislim da je vsc dosta poremetio leclerca, kontrolirao je utrku koliko toliko, ali odmah nakon vsc ga je odjednom stisnuo max. Možda je bolje tretirao gume tokom vsc ili nešto. Kad mu je jednom ušao u drs bilo je jako teško otrest ga.
        Da, također gledam moto gp, znaju bit brutalne utrke.



        1
        0

        1
  10. Mercedes
    LewisHamilton44 Prikaži

    Nije presta plakat cilu utrku… Kakav antipatičan lik je ovaj Verstappen, ali čestitke za pobjedu odlična borba…
    Utrka neloša, bravo za Ocona i Norrisa, Russell cilu utrku sam, Hamilton loše, da Bottas i Alonso nisu odustali, ne bi bodova vidija, doduše nije ga poljubila situacija s VSC.
    Checo dosta nesreće jbg.
    Mogla bi biti zanimljiva borba ove sezone, još kad bi se moji trgli uff
    Koja je uloga Latifija i Strolla u F1? 😂



    6
    -39

    45
    • Renault
      zd1400rt Prikaži

      Gle, svi vozači se žale kada misle da se trebaju žaliti. SVI. Onaj tko se ne žali, nije mu stalo jer pobjednici grebu gdje god mogu. Ti bi se zadnji trebao sprdati jer navijaš za čovjeka koji je 15 godina prvak u žaljenju.



      24
      22

      2
      • Michael Schumacher
        VRSV546 Prikaži

        covjek u 6 krugu se žali da nevaljaju gume, ali u 30 krugu su mu dobre



        14
        13

        1
      • Mercedes
        LewisHamilton44 Prikaži

        Pa da, Hamilton je uvjerljivo najveći po tom pitanju OSIM lani i evo ove prve dvi utrke. Lani je Max cvilija, a umisto Hamiltona je cvilija Toto. Osim njegovog stila vožnje za kojeg navijam dok još nije ima ovakvog utjecaja (dakle 2007.), ostale stvari i mene nerviraju, tako da nisam ja jedan od fanboyeva, ne brini
        Edit: kad se Hamilton žali, to se ističe, kad se Verstappen žali, to se “minira”, dvostruki standardi, a obojica su iz istog koša ispali



        1
        -10

        11
    • Mika Hakkinen
      Spa Prikaži

      Nije presta plakat cilu utrku…

      Ako si prvak, moraš tako… moraš nastaviti tradiciju



      10
      10

      0
  11. Alfa Romeo
    laky614 Prikaži

    Bez obzira sto sam navijac Ferraria, zao mi je Pereza. Mislim da bi pobijedio bez problema da ga nije vsc zeznuo. Mislim da je bio bolji ovaj vikend od maksa, pogotovo kad ga u kvalama nadmaši. Uglavnom jako dobra utrka, cestitam svima…



    17
    15

    2
  12. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Vrhunsko utrkivanje između dva “bika”. Na kraju Max ipak malo spretniji i sretniji.



    6
    6

    0
  13. Ferrari
    peewoslav88 Prikaži

    Leclerc vs Max genijalno. Sainz i Perez mogu samo promatrati, zasad. Ferrari rasturao prvi sektor, RBR sljedeća 2. Onaj trik Leclerca za DRS me podsjetio na Alonso vs Hamsta u Kanadi 2013. Stroll i Albon su malo pokvarili šansu Leclercu da vrati vodstvo- mislim da Leclerc nije dobio DRS zbog njih, ako sam dobro vidio. Max je krenuo malo kmečati, valjda to dođe s titulom prvaka.



    31
    27

    4
  14. Mick Schumacher
    Ante Maras novinar Prikaži

    Sjajna borba do samog kraja! Čestitke Maxu na pobjedi nakon šokantnog odustajanja u Bahrainu i Leclercu na sjajnoj borbi. Ova sezona je počela sjajno i obećava zanimljivost do kraja sezone.



    13
    13

    0
  15. Renault
    zd1400rt Prikaži

    Dva mlada lava u svom prajmu.! WOW kakva trka i završnica.

    Čini mi se da ove niskoprofilne gume ostavljaju manje flatspotove na gumama što je dobro.

    Uf, moram se skulurati, otkucaji na 160, haha. WOW

    I svaka čast obojici na čistoj borbi.

    E, Leclerc i Sanitz mi izgledaj vidno mršavije u licu ove sezone



    19
    18

    1
  16. Nando
    andrej12 Prikaži

    Odoh se otusirat jer smrdim od znoja nakon ove trke.
    Zao mi je za Alo, Bott, Ric, posebno je prvi danas bio briljantan.
    Ova dvojica naprijed, izgleda da su gledali onu dvojicu ludaka u 2013. na 0:33: https://youtu.be/Vj1xWHDOfzE



    23
    23

    0
  17. Marlboro
    AMG Donator Prikaži

    Ovaj put Max u izdanju sa malo više strpljenja zasluzeno do pobjede! Čestitke! 🏁

    Mislim da gledamo ukupno bolje utrkivanje nego prošle sezone iako i ovaj put ništa bez DRSa, no dobro, nije loše…

    Russell potvrdio izjavu da su 3. momčad (očekivano).

    Zanimljiva borba izmedju dva “EL PLANA”, vidjet ćemo do kad će Ottmar to tolerirati.



    14
    14

    0
  18. etnes Prikaži

    eeee, da je Ham ulovio onaj virtualni SC, popizdio bih …



    33
    25

    8
  19. Ferrari
    miki the pirate Donator Prikaži

    Dragi moji… konačno smo dočekali.
    borba za mozak upaliti… šahovska F1… navijam za ferrari ali skidam kapu maxu na ovoj pobjedi, kao i LEC-u na otporu koji je pružio… svaka čast obojici. Zna se di je granica… koristili su sve trikove koje su znali… to je F1… konačnooooo



    29
    29

    0
  20. Charles Leclerc 16
    ferarista Prikaži

    Ovaj coulthard ocito nema druge hlace 🤣
    Kakva trka……..forzaa



    10
    10

    0
  21. Marlboro
    128coupe Prikaži

    Ima ga je LEC u rukavu, zajebala ga zuta zastava..anyway FORZZA FERRARI



    23
    20

    3
    • James Hunt
      Jozuka Prikaži

      Nije žuta zastava utjecala na ništa na kraju, čak mu se Leclerc i približio(kada je Max krenuo prigovarati na team radiju). I prije žute zastave ista je stvar bila. Leclerca je zajebao VSC i SC, inače mu se Max ne bi do sutra približio ispod 1sec. A ne bi bio ni daleko, jer je Ferrari danas bio nedohvatljiv u prvom sektoru, nekada je prednost išla i do pola sekunde na live timingu. Ferrari je danas bio ono što je RB bio prošle godine na istoj stazi, a RB je opoašao Merc od prošle god u drugom i trećem sektoru i sa svojim top speedom.



      6
      -3

      9
      • Marlboro
        128coupe Prikaži

        48.krug zadnji zavoj bija mu je na 0.4, pali se sector1 yellow flag, mislin da zbog toga nije smija uzet DRS…



        10
        10

        0
      • Sebastian Vettel 5
        Vettel-Ferrari Donator Prikaži

        Zbog žute zastave Leclerc je ostao bez najbolje prilike za vraćanje prve pozicije.
        Šteta, ali tako je kako je…



        8
        7

        1
        • Mclaren
          AlkY Donator Prikaži

          I mozda bi ga presao na prvom drs-u , max bi to vrlo vjerojatno vratio na drugom.
          Nije se Ferrari uspio bas drasticno priblizit Maxu u drsu , koliko se s druge strane max priblizavao charlesu u drsu.



          2
          0

          2
        • Sebastian Vettel 5
          Vettel-Ferrari Donator Prikaži

          Nisam proicirao ništa šta bi dalje bilo, rekoh da je ostao bez najbolje prilike za vraćanje prve pozicije.

          Ne mislim baš da ga je Leclerc imao u rukavu, ali replika na njega je potpuno banaliziranje situacije sa žutim zastavama.



          3
          3

          0
        • Ferrari
          blejky Donator Prikaži

          U prijašnjoj situaciji par krugova ranije kad je Lec vratio poziciju kasnio je u detekciji DRS-a 0.540 i vratio je lagano poziciju bez ikakve šanse da Max obrani.
          U 48.krugu zaostatak je bio u istoj DRS zoni 0.430 pa procijenite dali bi Lec prošao ponovo naprijed da nije bilo žute zastave.



          6
          5

          1
        • Sebastian Vettel
          Pastor Prikaži

          blejky, ne gleda se to tako. Bio je i Max paralelno sa Leclercom kod one linije za detekciju DRS-a, ono kad su obojica kočili. Znači skoro nikakav zaostatak. Max je tada imao DRS, ali nije bio ni blizu, zato što je skoro stao na onoj liniji… Nije bitno kolika je razlika bila na toj detekciji, nego kako si prošao taj zadnji zavoj i kojom brzinom.



          1
          0

          1
        • Ferrari
          blejky Donator Prikaži

          To se upravo tako gleda koliko ti dugo pratiš f1?
          Max ga nije prošao zato jer se prekočio profulo apex i izgubio tonu mementuma istu stvar je napravio i u Bahrainu u trećem pokušaju prekočio se fulo apex. nakon takavog gubitaka brzine majstore to DRS ni sa 2 km ravnice ne popravlja.
          Kraj priče.



          1
          -1

          2
  22. Nando
    Matek14 Prikaži

    Ako se sezona ovako nastavi, mogla bi se dugo pamtit.. fantasticno.. zao mi je pereza..
    Sainz opet malo izvan tempa, ali grabi p3 sto je jako bitno na duge staze .

    Alonso vozio odlicnu utrku do kvara.. steta.. odrzao lekciju oconu i bottasu.. nego Vetma, jel se opet osramotio na stazi? ;)

    Russel rutinski od pocetka do kraja u skladu s mogucnostima.. hamiltona malo pomazilo s prvim sc, ali s drugim mu se vratilo..

    Bravo za Landa.. dogurao McLaren do bodova 👌🏻



    22
    22

    0
    • Renault
      zd1400rt Prikaži

      Ogromna šteta za Alonsa. Još da ga Ocon nije zajebavao, mogao je i na Russela ići.



      8
      7

      1
      • Nando
        Matek14 Prikaži

        slazem se.. iako na duge staze vjerujem da bi Russel dobio, ali bar bi mu malo zapaprili jer je Alonso imao odlican momentum.. zaostatak se povecao s 2 na 7.5 sek u dva tri kruga kolko ga je Ocon drzao.. a na kraju je to i tim skoro kostalo pozicije od Bottasa. neke stvari ce trebat ipak raspravit u Alpineu.. bore se za svaki bod i iz vikenda u vikend ce varirat od borbe za 1 bod do borbe za P5-6.. ovo danas je trebalo biti P6-7 bez problema, ali eto..

        bit ce bolje nadam se…



        5
        4

        1
  23. Pirelli Hypersoft
    MarkoCro33 Prikaži

    Kakvu sezonu ce nam ova dvojica pruziti, top :D
    Max poceo kmecat kao Hamilton izgleda da to dode kad si prvak.
    Steta za Pereza i Hamiltona zbog SC.



    19
    16

    3
  24. Michael Schumacher
    ZJ11 Prikaži

    Ovo smo cekali godinama, svaka cast decki na borbi, jos samo 21 put ovako ove godine.

    Cestitke Maxu na pobjedi, Charles cestitke na lavovskoj borbi.

    Checo, Goatifi te Hamiltonovao steta

    Steta za Alonsa.

    FIA treba stat na kraj ovom vrludanju po stazi, nema veze sto nije u zoni kocenja, a i ova “nadmudrivanja” prije DRSa su isto granicna.



    7
    1

    6
    • Ferrari
      miki the pirate Donator Prikaži

      Da… najbolje da pretvore F1 u board game.



      12
      12

      0
      • Michael Schumacher
        ZJ11 Prikaži

        Nije mi bas najjasnije sta mislis s tim rec, jer svi vrludaju zadnje 2-3 sezone konstantno po pravcu i cesto cekaju da ovaj iza napravi potez pa idu zatvarat kao Ocon Alonsa.
        Kada je 2001 Ralf lansiran preko Rubensa jer se ovaj 2 puta pomaknuo cak i prije zone kocenja uveli su to pravilo, ali su ga ocito prvo za neke vozace zaboravili primjeniovat a sad i za sve.
        Samo se treba dogodit da netko nastrada zbog nedosljednosti u provodjenju jednog cisto jednostavnog pravila.



        1
        -1

        2
    • James Hunt
      Jozuka Prikaži

      Netko bi rekao da je Leclerc danas brake testao Maxa xD



      17
      14

      3
    • Alfa Romeo
      Tito Prikaži

      Najbolje da se sad zabrani taktiziranje ….a da pitaju tebe kad ce tko kociti …… a nisis se zapitao da su mozda fulali brzinu obojca :D :D



      5
      5

      0
      • Michael Schumacher
        ZJ11 Prikaži

        Jesu naravno, u jednom trenutku cak obojica ubacili u rikverc, kao sto se i Lewis prosle godine zbunio pri istoj situaciji.
        Ne treba mene nitko pitat za kocenje nismo u socijalizmu da jedna osoba odlucuje, ipak je ovo demokracija pa valjda svi imamo pravo na misljenje :)



        1
        -2

        3
        • Alfa Romeo
          Tito Prikaži

          u svakomslucaju ja bi dva senzora na ferrarija i jedan na red bull puno su brzi od mercedesa …… mislim da varaju na veliko .. mozda zato su oni i usporavali pred zavoj da ih merc stigne



          5
          1

          4
        • Michael Schumacher
          ZJ11 Prikaži

          Sad kad tako kazes ima smisla to usporavanje.
          Ovaj put mislim da senzori nisu dovoljni, treba to drasticnije potkresat.



          2
          -1

          3
  25. Brawn Gp
    F1 Zagorec Prikaži

    Ovakve utrke smo čekali svih ovih godina!!!!
    Toliko sjajnih borbi na cijeloj stazi!
    Bravo!!!!



    8
    8

    0
  26. Ferrari
    Peky03 Prikaži

    Kakva je raketa ova “Honda” pa to je nevjerojatno razumijem da je Ferrari imao više downforcea ali ono je perverzija



    9
    9

    0
  27. Ferrari
    288GTO Donator Prikaži

    Kako za sad stvari stoje, nova pravila su pun pogodak! Odlična trka, uzbuđenja ne nedostaje. Čestitke Maxu na pobjedi!



    9
    9

    0
  28. Rover
    zjurina Prikaži

    Bravo – FANTASTIČNA UTRKA!

    Čestitke pobjedniku!



    7
    7

    0
  29. Michael Schumacher
    27Ferrari28 Donator Prikaži

    To je to. Kad vidiš da su umorni od borbe to je to.
    Koji respect vozački.
    Aaaaaaaa



    18
    18

    0
  30. Lewis Hamilton
    Mercedes team Prikaži

    Dobra utrka,par ispadanja vozaca,ovaj dvojac se cisto utrkuje ne kao prosle godine.Mislim da je Ferari trenutno malo kompletniji i bolji bolid od Red Bulla.
    Hamza ok utrka,kolega isto.



    5
    3

    2
  31. Ferrari
    GRID.N01 Prikaži

    Plavuša sporo ući, ali ima sreće, što je i potrebno za biti WC.
    Kapa dolje svim vozačima za ovu jurnjavu u Arabiji, ali prva dvojica su klasa za sebe. 👍
    Dobit ćemo sljedeću! FORZA FERRARI!



    8
    5

    3
  32. Pirelli Ultrasoft
    Mistery Prikaži

    Kakvo sjajno trkanje i voznja mladog dvojca, na iglama sam bio cijelu trku. Cisto, posteno trkanje bez nekih problematicnih situacija sve u duhu sporta. Leclercova radio veza na kraju i ona gesta iz je bolida je sjajna, bravo Charles (iako je Max malo poceo kmecati).



    16
    16

    0
  33. ZX10R Prikaži

    Svaka čast Lecleru i Max ,bilo je super
    Šteta za žute zastave pred kraj,jer Leclerc bi sigurno napao,no bilo je odlično
    Čestitke Sainzu i Perezu ,šteta za Pereza ušao je krug ranije u box
    Bilo je i drugih vozača koji su se danas dobro utrkivali
    Sezona kakvu dugo nismo imalo ,bravo !!!



    6
    6

    0
  34. Blue Flag
    ducati Prikaži

    Kakva bitka dva mlada lava,svaka čast obojici. Gušt je gledati ovakvo utrkivanje između dva vrhunska vozača,a da pri tome niti jedan ne plače na Team radio kako su mu gume pri kraju ili kako je protivnik jako jako brz.



    7
    3

    4
  35. Nigel Mansell
    The Simpsons Prikaži

    Vrhunsko utrkivanje. Šteta za Alonsa ali to je F1.
    Razočaran jesam ali koke dobro nesu jaja pa biće sve OK na kraju. Pozdrav Peri 😉



    2
    1

    1
  36. Mercedes
    OldFox44 Prikaži

    Cestitke Maxu i Leclercu. Odlicno je pocela sezona i nadam se da ce biti ovakvih duela svaku utrku. Perez totalni pehist.
    Odlicnii dueli i od Alonsa i Ocona. Izgleda da su nova pravila napokon donijele ono sta se oduvijek trazilo od njih, a to su vise duela na stazi. Mercedes, Ham totalni raspašoj. ;)
    Ako nista drugo mozda se vrate zadnjih par utrka ;) da malo zapapre.



    4
    0

    4
  37. Kimi Raikkonen
    Michael Schumacher Prikaži

    Zar nije pravilo da se starta na gumama na kojima si odvozio najbolje vrijeme u q2? Na startu utrke svi imaju ganc nove sjajne gume u prvom redu da ga jebeš na njima nisu vozili ni metra a kamoli kvale



    2
    -10

    12
  38. Mercedes
    LewisHamilton44 Prikaži

    Hamilton je obavio promjenu guma i vratio se na desetu poziciju iza Kevina Magnussena koji je brzo pobjegao Mercedesu i stvorio prednost od skoro deset sekundi.

    Vratio se na 12., a Magnussen na 11., pa su obojica prošli Strolla i Albona



    3
    1

    2
  39. Chequered Flag
    AnteF1 Prikaži

    Odlična utrka. Klanje na svim pozicijama. Da ih je još samo malo sve približiti recimo unutar 1s bio bi prejako.

    Za mene je Leclerc pokazao da je bolji. Odlično je vozio. Imao je peha sa SCom, sa tajmingom žutih zastava…

    Najbolje mi je bilo kad su obojica kočili da uđu u DRS. Lec je kočio bolje, Maxa je opet natjerao da prodimi. Očito mu taj flat spot nije smetao za daljnji dio utrke. Lec ga je lijepo i pripremio za napad, ali mu je žuti sektor 1 pokvario plan.

    Ocon je opet divlji kao nekad Srećom ima uz sebe Alonsa koji nije dao da dođe do kontakta.

    Žao mi je Pereza. Kad je pao u poretku kao da više nije imao volje za vožnjom. Sainz se mora okuražiti i upasti u borbu inače će ostati blijed iza Leclerca.



    13
    12

    1
  40. Stefan Bellof
    Znalac krivina Prikaži

    Odlicna borba 2 mlada lava u izjednacenim bolidima. Napeta utrka do zadnjeg metra. Ova sezona atraktivnija od prosle kako je krenilo.



    5
    5

    0
  41. Formula1
    Zeko Prikaži

    odlična trka


    0
    0

    0
  42. Fia
    Cale od Lewisa Prikaži

    Odlicna utrka svaka cast obojici,puno zdraviji odnos njih dvoje nego ham/ver ali kao sta kaze Di resta do prvog sudara onda ce biti drugacija pjesma.Sve u svemu Fia napokon ubola za pravilima i ipak nisu bas tolki windfuckeri.Ostalo za vidjeti sta ce biti sa duplim zutima ali ako ima nepravilnosti neka nastave sa 0 % tolerancije i gotovo.



    2
    2

    0
  43. Fernando Alonso 14
    alonso05espana Prikaži

    Super utrka i još jedan vrhunski dvoboj Leclerca i Verstappena, gušt je gledati kako se utrkuju.



    2
    2

    0
  44. Vw
    F1fan001 Prikaži

    Odlican pocetak sezone…
    Lijepo je vidjeti respekt Max-a i Lec-a ali tek je pocetak i misllim da bi tu moglo doći do laktarenja po stazi ako nastavi biti ovako vatreno 😃



    1
    1

    0
  45. Fia
    Realista Prikaži

    Cestitke obojici, vrhunska borba. Steta za Leclerca jer mislim da ga zuta zastavica kostala pa nije imao DRS kad je bio najblize.
    Alonso ocitao lekciju Oconu, steta sto bolid otkazao, ALI, ALI moram reci dvije stvari o tome:
    1. Gdje su momcadske odredbe kad je Alonso vidno brzi? Koliko se sjecam proslu utrku se Alonso sasvim fer i korektno sklonio, mogao je isto mrcvarit Ocona par krugova, to najbolje Hamilton zna…
    2. I da nema odredbi, Ocon se jako PRLJAVO branio, s obzirom da se bori protiv momcadskog kolege. Bezveze su izgubili vrijeme i izbijali si bodove. No poznavajuci Alonsa, Ocon se malo za.ebo.
    Trebaju poslozit kockice u Alpine-u ako misle hvatat dobre bodove.



    28
    27

    1
    • Sebastian Vettel
      Pastor Prikaži

      Ocon ponovo u rozom bolidu, i ponovo počeo raditi sranja koja je radio Perezu…



      20
      20

      0
      • Fia
        Realista Prikaži

        Strasno sta je radio, skoro Alonsa u zid, micanje u zadnji trenutak (da nije Alonso u drugom bolidu bio bi krs kao Ricci i Max), pa sijece sikane, laktari… Kao da se bori za prvenstvo na zadnjoj utrci sezone… Alonso je proslu utrku bio maksimalno korektan, ne razumijem jednostavno.



        17
        17

        0
  46. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    ima gdje free snimka trke?
    nisam gledao..



    1
    1

    0
  47. Mercedes
    Serviser Donator Prikaži

    Utrka top,šteta za Leca,ali sve u svemu kako će sezona odmicati tako bude sve napetije,nervoza,jahanje jedan po drugome itd.



    1
    1

    0
  48. Honda
    plavi Prikaži

    Cestitke Verstapenu ali i Leclercu, malo mi je bolji sada u ocima kao vozac. Zao mi je Pereza ali i drago da stvari mozda ipak bidu ok po pitanju hondinog motora iako su napustili f1. Bojao sam se da ce se to sada raspasti kada nema vise japanaca toliko u igri.
    Netko je ovdje spomenuo da mi je zao Hamiltona, halooooo?Nakon sto je toliko srece imao zadnjih godina jednom ga nije pomazilo, pa kome moze biti zao to?



    8
    6

    2
  49. Honda
    dzeno Prikaži

    GO HONDA GO!!!



    2
    -1

    3
  50. Ferrari
    Raki2204 Prikaži

    Fenomenalno!
    Na ovo se čekalo 7 godina. Hvala Mercedesu što sam ponovno u prve dvije utrke na rubu fotelje i bez daha 🤣
    FENOMENALNO! Svima kapa do poda…i samo nek se tako nastavi…
    O utrci, plasmanima, borbama i ostalom… neću. Sve smo vidjeli (pa makar i na ovoj stazi). Čekamo sljedeći čin…



    4
    3

    1
  51. Mercedes
    Har Kl Donator Prikaži

    Utrka odlična.
    Utrkivanje za 1. mjesto fenomenalno, kao i ona za ostala mjesta.
    Čestitke Maxu, Leclercu, Oconu i Magnusenu. IMO Max je trebao biti DOTD.

    Mercedes je u konopcima, ali još uvijek vjerujem da se mogu vratiti u vrh.
    Hamilton malo pogubljen, iako je imao odličnu utrku do VSC. Sve je pokvario kad nije iskoristio situaciju da zamijeni gume.
    Nadam se boljim danima.



    3
    2

    1
    • Charles Leclerc
      _splico Prikaži

      nije mi niti malo drag karakter sir lewisa al moran rec da on tu nista nije pokvaria jer je pit bia zatvoren dok je traja VSC… mozda peti put od kad se rodia nije ga pomazila srica


      0
      -1

      1
  52. Pirelli Intermedium
    crofessional Donator Prikaži

    Utrkivanje 10/10
    Jurnjava po onim S-ovima unutar pola sekunde , fantastično!
    RB I ferrari kao Mercdes i RB prosle godine. Odlična nadmudrivanja prije DRS linije, samo se Max nije zabio U Charlesa kao Lewis u njega.
    Iskreno sam mislio sam da je repriza Bahraina nakon 2 neuspjela pokušaja., ali ovaj put mi se čini da su hard gume bolje držale na RB-u.
    Prva dva unutar 6 desetinki. Kad smo to zadnii put imali? Sjajno.
    U Australiji mislim da je Ferrari favorit, s obzirom kako u Đzedi lete kroz prvi sektor, ali ne treba unaprijed otpisivat bikove.
    Odličan početak sezone s duelima dva generacijska supertalenta u izjednačenim bolidima!



    12
    12

    0
    • James Hunt
      Jozuka Prikaži

      Samo ne bi rekao ovo za gume. Upali kameru iz bolida Maxa zadnjih 10ak krugova i vidjeti ćeš da je gotovo svaki krug morao loviti bolid po stazi nekoliko puta, dok Leclerc nije. Samim time pobjeda je još upečatljivija.


      0
      0

      0
      • Charles Leclerc
        _splico Prikaži

        vec smo ustanovili da je ferrari ima vise downforca samim time bolji grip kroz sektor jedan. max je zna da je tu slabiji i zna je da dok sustize CL na pravcima mora stiskat vise nego ikad kroz sektor jedan, manje downforca trazi vise mehanickoga gripa i vjerovatno su tu gume propatile.


        0
        0

        0
  53. Nando
    Lux Prikaži

    Svaka čast i vozačima i timovima!
    Svaka čast onima koji su donijeli ove regulacije i uveli budget cap!



    3
    3

    0
  54. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Pitanje za nekoga tko je bolje upućen. Kada bi to Ferrari trebao povećati snagu motora? Pitam jer im očito fali brzine na pravcu. No opet s druge strane ovo su bile jako brze staze. Mislim da bi na sporijim stazama moga Ferrari biti u daleko boljoj poziciji nego što je bio slučaj jučer.



    2
    2

    0
    • Marlboro
      McKruno Donator Prikaži

      Različito postavljanje bolida. Ferrari se odlučio za veće razine downforcea i bolju brzinu u sporijim i srednje brzim zavojima dok su se u Red Bullu odlučili za manje downforcea i veću brzinu u brzim zavojima i na pravcu. (S bratskog portala – ako se smije).



      4
      4

      0
  55. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    -još jedna nepogledana zanimljiva utrka.
    -čestitke mojima na prvoj pobjedi u sezoni, mada problemi s pouzdanošću zabrinjavaju.
    toliko od mene.



    1
    1

    0
  56. Ferrari
    blejky Donator Prikaži

    Utrka je bila top iako mi je staza teški kriminal.
    Jedna stvar mi nije jasna kod Maxa a to je da mu Lec u ove dvije utrke uspio prodati istu foru 5 puta i svaki put nasjedne na to pogotovo na stazama gdje imaju dvije uzastopne DRS zone on napada u prvoj i lagano gubi u drugoj.
    I njegov trkaći inženjer mu je u Bahrainu govorio imaš mogućnost preticanja u zavoju 4 a on po svom.
    Ovdje ga je spasila žuta zastava jer bi Lec prošao ponovo naprijed , e sad ostaje pitanje dali bi Max vratio u 49 krugu kako god bilo bilo bi i bilo je poslastica za gledati.



    5
    4

    1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.