Perezu prvi pole karijere u Džedi, velika nesreća Schumachera, Hamilton ispao u Q1!

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 2 godina 5 min 85 komentara

Kvalifikacije za Veliku nagradu Saudijske Arabije postale su maratonske za gledatelje nakon dvije crvene zastave, od kojih je jedna potrajala gotovo sat vremena, a nakon puno više vremena od planiranog saznali smo osvajača pole positiona za drugu utrku sezone – to je poprilično iznenađujuće Sergio Perez koji je za samo 25 tisućinki nadmašio Charlesa Leclerca. Treći je završio Carlos Sainz, a Max Verstappen nije uspio bolje od četvrtog vremena.

Esteban Ocon kvalificirao se na za Alpine odlično peto mjesto, a između njega i timskog kolege Fernanda Alonsa startat će George Russell. Valtteri Bottas završio je osmi ispred Pierrea Gaslyja i Kevina Magnussena.

Velika nesreća Micka Schumachera u Q2 obilježila je kvalifikacije. Nijemac je teško razbio bolid nakon gubitka kontrole u 12. zavoju, a prekid zbog popravaka staze potrajao je gotovo sat vremena. Srećom, s njim je sve u redu. Druga velika priča kvalifikacija je ispadanje Lewisa Hamiltona već u Q1; Britanac nije uspio složiti dobar krug i ispao je sa šest desetinki sporijim vremenom od timskog kolege Georgea Russella. Utrka počinje sutra u 19 sati.

U nastavku pročitajte kako je to izgledalo po rundama.

Q1

Šest minuta nakon početka runde Nicholas Latifi izazvao je crvenu zastavu izlijetanjem u barijere u zavoju 13. Vozači Ferrarija, AlphaTaurija, Alpinea i Red Bulla te Valtteri Bottas nisu postavili vrijeme do prekida, a najbrža su bila dva Haasa, Magnussen desetinku ispred Schumachera. Mercedesi su jedini izašli na mediumu, pri čemu je Russell bio peti s tri desetinke zaostatka, dok je Hamilton nakon puno problema s kontrolom bolida bio najsporiji s preko dvije sekunde sporijim vremenom.

Runda je nastavljena nakon samo osam minuta pauze, a na stazu su pojurili svi vozači koji nisu imali postavljeno vrijeme. Izašli su i Mercedesi, ovog puta na softu. Vrh tablice preuzeli su upravo vozači koje prije crvene zastave nismo vidjeli – Sainz je bio najbrži ispred Leclerca i Verstappena, na četvrto mjesto ugurao se Russell, a zatim su slijedili Perez, Bottas i Alonso. Hamilton ni u novom krugu nije bio dobar, kasnio je osam desetinki za Russellom i bio tek 12. Yuki Tsunoda morao se vratiti u boks prije nego je počeo brzi krug jer mu je trkaći inženjer javio da ima problem, što je značilo da su nokaut zoni ostala samo tri mjesta.

Tri minute prije kraja u nokaut zoni nalazili su se Hamilton, Hülkenberg, Albon te Latifi i Tsunoda koji su otpali. Hamilton je odvozio i treći brzi krug, no ostao je 10 tisućinki od prolaza. Ni u posljednjem krugu nije bio dovoljno dobar – probio se tek na 15. mjesto, a s njega ga je za nekoliko sekundi srušio Stroll. Zabrinjavajuće za sedmerostrukog prvaka je to što je Russell prošao kao četvrti sa šest desetinke bržim vremenom, a ovo je prvi put nakon VN Brazila 2017. da Hamilton nije prošao prvu rundu, kada se razbio. Albon i Hülkenberg ostali su u nokaut zoni, no zamijenili su mjesta. Suci su zabilježili incident između Magnussena i Ricciarda zbog nesigurnog izlaska iz garaže, no na snimci smo vidjeli da je između njih bio pušten i Albon – to će istražiti nakon kvalifikacija.

Q2

Početak nastavka kvalifikacija donio nam je Leclerca na vrhu tablice s manje od desetinke prednosti ispred Pereza i Verstappena te desetinkom ispred Sainza. Alonso je kasnio pola sekunde na petom mjestu, a šesto mjesto ubacio se Bottas ispred Russella koji je jedini odradio krug na mediumu. Ocon nije uspio odvoziti brzi krug nakon što ga je omeo Ricciardo, a u nokaut zoni bili još Zhou, Ricciardo, Magnussen i Stroll.

Pet minuta prije kraja druge runde Mick Schumacher teško je razbio bolid u zavoju 12. Izgubio je kontrolu nad bolidom usred zavoja i zatim snažno udario u zaštitne ograde. Oglašena je druga crvena zastava dana, a nakon nekoliko minuta neizvjesnosti Haas je objavio da je Schumacher pri svijesti i na putu do medicinskog centra. Otprilike 45 minuta nakon nesreće Haas se ponovo oglasio i rekao da je Mick fizički dobro, ali da će biti prevezen u bolnicu na još preventivnih pregleda. Q2 je nastavljen gotovo sat vremena nakon prekida.

Svi su izašli na stazu, a iz nokaut zone izvukli su se Magnussen i Ocon. Norris je završio 11. ispred Ricciarda, Zhoua, Schumachera i Strolla, s time da Schumacher i ako nastupi, zbog popravaka neće moći startati s grida. Russell se za samo tri stotinke provukao u Q3.

Q3

Carlos Sainz uspio je biti 44 tisućinke brži od Charlesa Leclerca nakon prvih brzih krugova, a najbliže Ferrarijima bio je Perez s desetinkom i pol zaostatka. Max Verstappen odradio je dva pripremna kruga, no nije bio zadovoljan bolidom u brzom krugu i odvozio je tek šesto vrijeme. Ispred njega bila su dva Alpinea, Ocon i Alonso, a zatim je Russell razdvojio vozače francuske vozače i zauzeo peto mjesto. Bottas je u drugom pokušaju skočio na šesto mjesto.

Leclerc je u drugom pokušaju uspio preskočiti Sainza, što nije bilo pretjerano iznenađujuće, no zato je ono što je uslijedilo bilo – Perez zasjeo na vrh s 25 tisućinki ispred Leclerca, dok je Verstappen u drugom Red Bullu postavio tek četvrto vrijeme. Meksikanac je tako u 219. nastupu stigao do svog prvog pole positiona, a zasad ima dvije pobjede u karijeri.

Rezultati

PVozačMomčadVrijeme+ (Q3)
1Sergio PerezRED BULL RACING RBPT1:28.200
2Charles LeclercFERRARI1:28.2250.025
3Carlos SainzFERRARI1:28.4020.202
4Max VerstappenRED BULL RACING RBPT1:28.4610.261
5Esteban OconALPINE RENAULT1:29.0680.868
6George RussellMERCEDES1:29.1040.904
7Fernando AlonsoALPINE RENAULT1:29.1470.947
8Valtteri BottasALFA ROMEO FERRARI1:29.1830.983
9Pierre GaslyALPHATAURI RBPT1:29.2541.054
10Kevin MagnussenHAAS FERRARI1:29.5881.388
11Lando NorrisMCLAREN MERCEDES1:29.651 (Q2)
12Daniel RicciardoMCLAREN MERCEDES1:29.773
13Zhou GuanyuALFA ROMEO FERRARI1:29.819
14Mick SchumacherHAAS FERRARI1:29.920
15Lance StrollASTON MARTIN ARAMCO MERCEDES1:31.009
16Lewis HamiltonMERCEDES1:30.343 (Q1)
17Alexander AlbonWILLIAMS MERCEDES1:30.492
18Nico HulkenbergASTON MARTIN ARAMCO MERCEDES1:30.543
19Nicholas LatifiWILLIAMS MERCEDES1:31.817
Yuki TsunodaALPHATAURI RBPT

Odgovor

85 komentara

  1. Monisha Kaltenborn
    monkeyseat Donator Prikaži

    Bravo ministre obrane! :-)
    Prva četvorica u unutar 0.260…lijepo.



    16
    16

    0
    • Mclaren
      Fittipaldi Prikaži

      Perezov krug života, zaslužen pole

      Sad me samo zanima dinamika unutar Red Bulla, hoće li sutra podrediti Maxa Perezu ili će pak opet sve karte igrati na Maxa

      Start sezone je, nema razloga da Perez ne dobije isti tretman, no ipak je svima jasno da je Verstappen broj 1 u toj momčadi

      Bit će zanimljivo



      7
      6

      1
      • Monisha Kaltenborn
        monkeyseat Donator Prikaži

        Ako uspije zadržat prvo mjesto na startu onda mu je put čist. Bila bi sramota na početku sezone uvodit timske naredbe mada u F1 ništa nije čudno više. Nadam se da neće do toga doć, ali staza je takva i sutra bi moglo bit SC-a nekoliko puta i tko zna…možda Carlos iznenadi :-)



        1
        1

        0
  2. Narain Karthikeyan
    Narain Karthikeyan Prikaži

    Brz oporavak Micku i plavuši.



    18
    18

    0
  3. Ferrari
    07drogo Donator Prikaži

    Uffff ko žilet i bolidi a i ja. Sretno svima sutra!



    5
    5

    0
  4. Ayrton Senna
    Scuderia Prikaži

    Bravo checo! Lecov je krug bio brutalan, neznam što je onda checo napravio?! Ovo je svakako dobro za utrku da ferrari ne odjuri sa starta.



    10
    10

    0
  5. James Hunt
    Jozuka Prikaži

    Je li netko stručan može objasniti zašto Maxu trebaju 2 kruga zagrijavanja guma za neku optimalnu temperaturu i tako vijeli vikend, a Perez tih problema nema, a voze isti bolid?

    Prva 4 u 0.260. Sezona za prste oblizati za sad.



    10
    10

    0
  6. Mclaren
    raca Prikaži

    bravo Russell. Ko je rekao da Mercedesovog motora ne će biti u q3?:rofl:



    13
    13

    0
  7. Ferrari
    GRID.N01 Prikaži

    Gdje je nestala ona sekunda prednosti koju je “RB” imao cijeli vikend? :D



    11
    10

    1
  8. Formula1
    Zeko Prikaži

    CL mu je poklonio. zadnji sektor je slabo odvozio.
    ali odlično.

    nego, nek se javio onaj koji je hakirao LH bolid



    6
    1

    5
  9. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    Perez svaka čast, ozgleda da bi moga bit cetveroboj za prvaka ako nastavu bit ovako blizu!!
    grafika više pokazuje Mercedes s RBR nego RBR s Ferrariom je sramota
    Hamilton tragedija kvale ali po komentatorima je do apsolutno svega osim do Lewisa
    nadam se da je MSC dobro i da ce moc sutra vozit!
    staza tragedia FIA svaka čast, kako ova staza moze proc sigurnosne stavke koje su kod vas itekako stroge kod drugih staza



    4
    1

    3
    • Ayrton Senna
      Scuderia Prikaži

      Kad su uspoređivali russelov i lewisov krug iz q1 na skyu točno se vidjelo da je russel u većini zavoja malo bliže zidu i malo agresivniji. Na ovakvoj stazi samopouzdanje može puno značiti



      7
      5

      2
  10. Pirelli Ultrasoft
    Mistery Prikaži

    Strasan krug za Checa, mislio sam da je Leclerc uradio dovoljno i to debelo dovoljno da bude na polu ali Checo ga izvuce ne zna ni on odakle, svaka cast jos jednom. Ocekujem sutra zanimljiv start.



    6
    6

    0
  11. Nando
    andrej12 Prikaži

    Kakav cetveroboj!!! Nadam se da ce se Mercedes uspjet pridruzit uskoro da bude faktor, drzim fige da nas ceka jos jedna 2010.
    Britanci minuta sutnje za Hamstu u prijenosu 😂 pa moze covjek imat los dan
    Mick ga opravio bas pravo, i onda silovanje u skyjevom prijenosu sa replayevima, nije mi se to svidjelo



    4
    3

    1
  12. Fia
    Realista Prikaži

    Leclerc vozac broj 1 ako se misli naslov osvojit. Brutalan.
    Cestitke Perezu, sve je iznanadio. Evo kaze da vozi jos 1000 krugova ne bi takav napravio. Svaka cast.



    14
    8

    6
  13. Felipe Massa 19
    mrgud88 Prikaži

    Odlicne kvale ako se ne uzme incident sa MCS. Nadam se da ce biti ok.
    RBR i Ferrari odlicni. Bez obzira sto navijam za Ferrari, ovaj mi je rezultat odlican. Neka pobijedi najbolji. Samo daj nam utrkivanja.
    A sta reci za Sira…. Katastrofa. Sada se vidi koliki je talent a koliko je monster Mercedes bio.



    13
    8

    5
  14. Mick Schumacher
    Ante Maras novinar Prikaži

    Bravo Checo, konačno i ti došao do polea! Ferrari sjajan, Leclerc sjajan krug, al Checo ga je baš odradio top. Sainz super i onda zadnji pokušaj slabo. Hamilton 16. i to ga još Stroll izbacio, nije baš nešto što se često viđa.
    Onaj Schumacherov sudar je bio baš gadan, nek se što prije oporavi.
    Utrka sutra će biti teški kaos.



    17
    17

    0
  15. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Perez još jednom pokazao zašto je u RB-u.
    Ferrariji razdvojili RB. Nije loše.

    Ajme kakva je ovo sezona….Ferrari i RB su gotovo podjednaki….



    14
    13

    1
  16. Charles Leclerc
    _splico Prikaži

    koje cudne al vrhunske kvalifikacije!!
    bravo za pereza, bravo za ferrari.
    sta se maxu dogodilo, zalia se na grip straznjih guma. mozda je agresivna voznja po pasicama u par zavoja ostetila podnicu.
    hamilton???

    ceka nas zanimljiva utrka, samo da nebude tezih sudara jer ova staza je stravinja! Mick je osjetia, fala bogu bez vecih posljedica



    1
    1

    0
  17. Renault
    zd1400rt Prikaži

    Čovječe, koje kvalifikacije.
    Svaka čast Perezu, balls of steel!

    Još ne mogu vjerovati da su nakon novog pravilnika dvije momčadi ovako izjednačene. Show!

    Čestitke svima u top 10, rasturili su.

    I hladan tuš za Maxa i Hamiltona.
    Oštećenja podnica će se skupo plaćati s ovim pravilnikom.

    Show!

    Sama staza je u jednu ruku odlična i zbudljiva za HL, ali da bolidi onako gube kontrolu na pasicama je totalno nepotrebno.



    6
    6

    0
    • Ferrari
      sisavac Donator Prikaži

      Još ne mogu vjerovati da su nakon novog pravilnika dvije momčadi ovako izjednačene

      Meni je isto ovo vrh. Ne zbog Ferrarija nego zbog F1. Ocekivao sam da ce netko isplivati i onda ga ostali lovit kroz sezonu, ali mislim da ovo nitko nije ocekivao.



      11
      11

      0
  18. Ferrari
    GRID.N01 Prikaži

    Sutra gledamo coridu, a past će dva Red Bulla. :)



    7
    3

    4
  19. Chequered Flag
    AnteF1 Prikaži

    Ma super zanimljivo. Bravo Perez. Ove godine ima jednake uvjete. Odmah se vidi da je moguće pobijediti Maxa kao i bilo kojeg drugog vozača.

    Ovo Leclerc uzima lako. Ferrari odlično stoji.

    Hamilton što mu bi. Kakav podbačaj.



    1
    -8

    9
  20. Mercedes
    OldFox44 Prikaži

    Jel moguce da je checo dobio iste uvjete kao max? ;) Nadam se super zabavnoj utrci sutra.



    3
    -12

    15
  21. Ferrari
    nelinjo Prikaži

    Bravo Sergio! 👏 veliko, ali prijatno iznenađenje!

    I šta se po drugi vikend za redom govorilo… Max, Max, Max… i onda vidiš Sergia kako uzima pole, a Max zavrsava 4ti! 😀



    4
    3

    1
  22. Nando
    Matek14 Prikaži

    Brutalan krug Pereza.. Ferrariji odlicni, Max ovaj put mrvicu ispod razine i to je to.. P4.. al vrhunski obje momcadi..

    Alpine ce ocito bit ok na brzim stazama kaj znaci da osim bojom sada i doslovno podsjeca na Force Indiu koja je redovito na takvim stazama isla dobro xD
    Alonso je trebao bolje odvozit Q3, al s ostalim sam zadovoljan.

    Hamsta.. hajlajt mi je kad ga je ova sa Skyja pitala nes u stilu: jel to zbog toga sto si potresen jucerasnjim dogadajima 😂😂😂 al aj, bar on nije bio jadan pa se opravdavao time, nego je muski rekao fulali smo postavke i to je to.. tko prizna, pola mu se prasta

    Mali od Imena nastavlja s razbijanjem. Fun fact je da je prosle godine slupao bolid i napravio vise stete momcadi nego Rus, ali je zbog Rusa proslo ispod radara. Sad kad je Danac pored, stvari vec izgledaju malo drugacije.. kako god, nadam se da je ok jer udarac je bio nezgodan

    S obzirom na proslu godinu na novoj stazi, fingers crossed da se docepamo postolja jer karbon ce vjerojatno opet frcati.. sam se nadam ne rozi 😬



    8
    5

    3
  23. Ferrari
    sisavac Donator Prikaži

    Svaka cast Perezu. Ne znam odakle ga je izvukao. 👏
    Ferrari je stvarno jak, decki su isto odvozili odlicno. Leclerc je pretpostavljam negdje pogrijesio u zadnjem sektoru jer bi ono bilo 1:27:x
    Ali vrlo obecavajuce za sutrasnju utrku. Samo da ne bude red flaga previse.
    Hamilton penzija! 😄
    Salim se. Bit ce zanimljivo pratiti sto moze sa 16. mjesta napraviti. Prema Rusellovom plasmanu, nisu tako losi.
    I nadam se da Mick starta sutra.



    7
    7

    0
  24. Mclaren
    AlkY Donator Prikaži

    Vidim Red Bull izdominirao sa pola sekunde kako nedavno pisalo :D



    8
    7

    1
  25. Charles Leclerc 16
    ferarista Prikaži

    Ciscenje staze 1h, malo predugo ipak 🤮
    Leclerc zeznuo 3.sektor al sutra se dijele bodovi,
    forzaaa



    8
    7

    1
  26. Pirelli Hypersoft
    MarkoCro33 Prikaži

    Bravo Perez! Odlican pocetak sezone, Steta sto je Merc kanta pa nemamo 3 momcadi na vrhu. Bilo bi top.
    Mick brz oporavak! I onda ovo dobije ugovor na 10 godina, a prave staze k…



    3
    2

    1
  27. Michael Schumacher
    ZJ11 Prikaži

    Mick brz oporavak i povratak na stazu, sudar je bio strasan i ona pasica je opasna do bola.

    Cestitke Perez na prvom poleu, prva 4 jako blizu i bit ce veselo.

    Mercedes i sa novim straznjim krilom spor na pravcu, a posteno su i nestabilni, Russel opravdao nadimak, Lewis katastrofa.

    Alpine best of the rest.

    Stazu treba izbacit iz kalendara ili prosirit izledne zone maksimalno.

    U politiku nebi ulazio.



    9
    8

    1
  28. Lewis Hamilton
    Mercedes team Prikaži

    Hamza lose ali MS nastavlja kao prosle sezone krsevima.Prije se moglo pomest pod tepih ali sada se vidi koliko je los.
    Ako zeli Haas bodove morat ce potjerat malog i dovest vozaca boljeg.



    4
    -11

    15
  29. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    Smijelo mogu reći da je Ferrari bar u ove dvije utrke bolji bolid. Leclerc je konstantan od prvog dana, sutra (da ga ne ureknem kuc-kuc) očekujem na P1 🔥💪



    10
    9

    1
  30. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Mercedes se neće iščupati ove sezone. Ovdje su još malo gori nego u Bahreinu….Sekunda zaostatka se ne nadoknađuje tek tako.

    Ferrari za sada odličan. Ovdje se samo bojim ambicioznog Maxa, neambicioznog Pereza i zbunjenih Ferrarija u prvom zavoju…..

    Inače mislim da ova staza nikad nije smjela dobiti licencu za bilo kaj na motorni pogon, a kamoli za F1. Ovo graniči s pokušajem ubojstva. Nadam se samo pa RD neće biti idiot kao Masi prošle godine sa stojećim restartovima nakon crvene zastave.



    22
    20

    2
    • Ayrton Senna
      Scuderia Prikaži

      Ono lani je bilo nevjerojatno, nekoliko vozača jedva izvuče živu glavu na startu, a oni im biseri daju popravni, možde iz druge i treće netko pogine. Inače slažem se, staza je skroz neprilagođena za utrkivanje i ovde bi trebalo uvesti pravilo da odmah startaju iza SC-a.



      5
      3

      2
    • Sebastian Vettel
      Pastor Prikaži

      Više pravca, pa su i oni što su mislili da su riješili poskakivanje ovdje poskakivali. A ovi koji ga ni u Bahreinu nisu riješili, ovdje im je bilo još gore… I dalje je to ključna stvar ove sezone. Mislim da će Mercedes biti tu negdje kada to riješe.



      1
      0

      1
  31. Kimi Raikkonen
    Michael Schumacher Prikaži

    Dok sutra Max zagrije gume Lec ce vec mahat zastavicu za kraj utrke. Sutra bi Lec trebao lagano dobti utrku.

    Što se pak tice Mece jako loše od motora do samog bolida i bojim se da ove sezone nema šanse da išta urade prevelik je to zaostatak da se nadoknadi. U takvom bolidu naprosto nema šanse konkurirati icemu nego se vozat i cekat kraj sezone.

    Sutra Ham jedino što može je promieniti setup i krenuti iz boxa i nadati se cudu da skupi ikakve bodove.



    2
    -3

    5
  32. Ferrari
    Raki2204 Prikaži

    Kvale ok.. neočekivani P1, ali za utrku je to odlično. Još kažu da su RB više postavili za utrku, ako sam dobro shvatio.. to garantira brutalnu borbu. FERRARI mi se čini dosta jak i sutra za utrku, a VER nekako malo razočarao…iako je to sve u 0.250 sec…moglo je otići na bilo čiju stranu. MSC je, nadam se ok.. bio je nasmijan u prijenosu nakon krša, tako da držim palčeve da i sutra bude na startu.
    A sir HAM…što reći, RUS je pokazao da bolid može nešto (bar Q3), tako da ne znam što je tako pošlo po zlu sa setupom…
    Sutra izgledna red flag, SC gotovo sigurno… staza mi je rubno regularna. Ne zaboravite na sat unaprijed, utrka u 19.00



    13
    12

    1
  33. Max Verstappen 1
    Kuko11 Prikaži
    x1

    Vetma na aparatima, kako Perez?!



    7
    1

    6
  34. James Hunt
    Jozuka Prikaži

    Ono što je zanimljivo kod Russela.. u Q2 nije mogao na softu odvoziti brže od svog kruga na mediumu i provukao se u q3. A onda u q3 nadje onakav krug na softu? Mislim da je ovo totalno nepredvidljiva sezona što se tiče guma, meni pola toga još nije jasno.



    6
    6

    0
  35. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    Iz merca kazu bolidi identicni. Lewis kao i seb. Godine su tu, prvenstva u đepu, i tesko je naci motiviranost za borbu za 6to mjesto.
    Samo se vise divim alonsovoj gladi i želji..

    Kad smo vec kod alonsa, ocon ga dobio, ocekivao sam da ce rijesavat ocona

    Scumiju sve naopacke krenulo.
    Doso mu kolega kojeg bi moro deklasirat, a on se u prvoj utrci izvrtio nakon dodira, pa zbog guma u zavrsnici losiji rezultat… i onda zeljan da ispravi otisao preko granice… sve krivo krenulo i tesko ce se sad iz te spirale izvuc… ako u njemu ima ikqkvog potencijala..

    Volio bih cesce vidjeti pereza kao prvu violinu rb iako sumnjam

    Ajmo bottas

    Forza f!



    6
    -2

    8
  36. Ferrari
    07drogo Donator Prikaži

    Da nije ona raketa pogodila Hamzin bolid? To mu je jedini izgovor jer je on sir a njegov tim ne griješi kako on kaze :)



    7
    6

    1
  37. Michael Schumacher
    27Ferrari28 Donator Prikaži

    Drag mi je taj Checo. On mi je onak ko Ivanisevic. Nikad nece biti broj 1 ali kad osvoji ovako nešto svi slave.
    Moji su brutalni, uživanje. Nadam se sutra podiju i bodovnoj prednosti.
    Btw neko pise po stranim komentarima da je meki f1 marshall zazelio smrt lewisu sto je totalno neprihvatljivo ako je istina.

    https://www.instagram.com/p/Cbk11XCNB2m/?utm_medium=copy_link



    4
    3

    1
  38. Sergio Perez
    Who Prikaži

    Gdje su sada svi oni koji su Luju dizali u nebesa govoreći da sav njegov uspjeh niji stvar toga sto su imali najbolji bolid i citavu F1 da im cuvaju leđa da stimaju pravila onako kako njima odg,već da je to stvar njega koji je mega vozac da je najbolji vozač u povijesti f1.Evo sad smo dobili dokaz da on i nije nista nego prosječan vozač koji nije dorastao da se stavlja rame uz rame sa senom i msc i da je sav njegov uspjeh stvar toga sto su imali najbolje vozilo i pravila po njihovoj mjeri.Ako nije tako sto nije pokazao to svoje umijeće pa se lansirao u Q3 i ne dopustio da ga kolega nadjača



    11
    4

    7
    • Mercedes
      Har Kl Donator Prikaži

      Hoćeš da kažeš da MSC ili AS nikad nisu izgubili od svojih kolega u kvalifikacijama?



      8
      5

      3
    • Niki Lauda
      wapi Pretplatnik Prikaži

      Mercedes je u lagano očajnoj situaciji. Mijenjali su setup u dva različita smjera na dva bolida. Rusellov je bio bolji, a Lewisov katastrofa. Mercedes će vjerojatno izvaditi Lewisov auto iz parc fermea, složiti ga kao Rusellov i LH će startati iz boksa. Do kraja utrke bit će 6.

      Ovakav rezultat kvalifikacija
      sa Strollom u Q2 ispred Hulka (prošli tjedan se jedan propali Schumacher na njemu iživljavao).
      s Oconom ispred Alonsa,
      s Perezom na poleu i Verstappenom 4,
      s Bottasom samo 8 stotinki iza Rusella,
      s Lewisom koji je ispao u Q1
      mami mi smiješak na lice i samo pokazuje da ovo zaista jesu 20 najboljih vozača na svijetu i da nitko od njih ovdje nije slučajno.A također pokazuje, da je nekima možda vrijeme za penziju….

      No kako kaže jedna iritantna f1 parola, bodovi se broje u nedjelju.



      11
      10

      1
    • ducko Prikaži

      Ti si na osnovu jednih losih kvalifikacija vozaca koji je osvojio 7 naslova prvaka, u rookie sezoni bio u bod sa dvostrukim svjetskim prvakom u istom bolidu, procijenio kao prosjecnog i loseg vozaca.
      Kada ti netko napise da pojma nemas i F1 naljutit ces se, ali ovakvi komentari samo dokazuju da je to istina.



      6
      1

      5
      • Sergio Perez
        Who Prikaži

        Eto nek ti imas pojma ..ne znam samo zasto te nisu pozvali iz merca da budes umjesto toto wolfa…stvar je u tome sto bi svako ko bi se nasao na njegovom mjestu u tako moćnom bolidu ostvario isiti rezultat to je dokaz i rasel prosle sezone kada je uskocio u njegov bolid i da nije bilo lose srece pobijedio bi u prvom nastupu…prema tome to da je on neki mega vozac ne pije vode.A to sto ste vi fanovi merca i luje pa vam tesko prihvatit istinu to je dr stvar



        1
        1

        0
    • Lewis Hamilton
      Mercedes team Prikaži

      Ako je LH prosjecan vozac sta je onda SV,CL,MV itd.
      Neki vozaci su dobri u dobrom bolidu a neki su superjorniji u dobrom bolidu.MS i Senna su gubili od svojih kolega isto,sjetimo se gazenje NR nad MS ili demoliranje CL u Ferariju SV-a.


      0
      -8

      8
  39. F1puls Portal
    gosuasus Prikaži

    Zaista ne znam čija je ideja bila da se postave ogromne pasice na izlaz iz zavoja 10 i 22. Geometrija oba rubnika se pod hitno treba promijeniti, inače će se ponavljati ovo što smo vidjeli sa Schumacherom. Na kraju krajeva, kroz cijeli vikend smo gledali kako svi vozači bruse podnicu na oba mjesta. Kako uopće mogu doći na pomisao da postave toliki rubnik iza slijepe, ultra brze šikane koji može baciti bolid pri brzini na kompletno drugu stranu staze i odbijati ga od zidove koji su već ionako preblizu. Naravno da će vozači koristiti taj dio ceste i nekad zabunom zajahati pasicu. Općenito je layout prebrz za uličnu stazu, ali i ovakve minimalne izmjene su mogle spriječiti nesreću.



    9
    9

    0
  40. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Neocekivan P1 svakako…Svaka cast…Prvi se pamte…Bit ce svakako interesantno i naprijed i u sredini…
    Mick rekli bi standardno, dobro da ne ok.. Lewis ce vjerojatno iz boksa, fino su nesto fulali…
    Mislim da je RB jaci na ovoj stazi u utrci, vidjet cemo sta kaze Honda, imaju izgleda neke mušice..
    Nisam neki ljubitelj same staze ali je tu da ostane..



    3
    3

    0
  41. Ferrari
    peewoslav88 Prikaži

    Čestitke Perezu iako smo svi očekivali drugi Red Bull na poleu. Ferrari je to opet lijepo odradio. Nevjerojatno je kako su 2 različita koncepta s različitim motorima tako blizu na samom početku nove ere. Izvrsno. Nadam se zanimljivoj utrci sutra bez previše crvenih zastava kao zadnji put.



    4
    3

    1
  42. OnlyAlonso Prikaži

    Sta je bilo pekmez,pa nisi ni usao u Q2,sigurno je mercedes kriv jer ti nikako nemozes pogrijesit,jer ti mozes napravit i nemoguce,e sad vidimo di si i sta si….



    4
    3

    1
  43. avalon Prikaži

    da mi je shvatit psihu nekih ljudi na portalu . možda su po godinama zreli no u komentarima se ponašaju ka klinci u pubertetu koji su nedavno postali F 1 fanovi . npr svaki povratak NH u kokpit se dočeka sa oduševljenjem i kad je u bahreinu bija bolji od LS kanađanina su ismijavali . “ismijavatelji” nisu komentirali plasman na kraju trke . isto tako nisu komentirali ni jučerašnje Q jer eto NH je ispa u Q 1 , a LS uša u Q 2 . neki su se sprdali i sa KM kad je objevljeno da dolazi u haas ali rezultatima u bahreinu i jučerašnjim Q KM im je “zaledija” sprdnju . nova “meta” je mick ( teško je nosit prezime scumacher ) od kojeg neki očekuju šta ? jer lako mu je bilo sa mazepinom ali neka sad pokaže “veličinu” protiv kevina zar ne ?
    1. mazepin je lani bija rookie ka i mick
    2. kevin ima iza sebe 6 kompletnih sezona , 120 GP – a , a mick sezonu i tek 23 GP – a
    npr nije mi jasno razmišljanje dFixxx3r koji piše “Doso mu kolega kojeg bi moro deklasirat…” , a na osnovu čega bi MS treba deklasirat puno iskusnijeg kevina ? na osnovu prezimena ? Mercedes team je konstatira da je da se sad vidi da je momčić loš i “Ako zeli Haas bodove morat ce potjerat malog i dovest vozaca boljeg.” moj savjet mu je da ne troši talent skauta na netu nego neka svoje usluge ponudi nekom timu i haasu pronađe zamjenu za lošeg micka . za Matek14 je mick “Mali od Imena …” teško je napisat ime ili prezime “maloga” ? napisat “Sad kad je Danac pored, stvari vec izgledaju malo drugacije.” mi je komično ako bi uspoređivali iskustvo kolega u haasu . ovo me podsjeća na 2017. kad je LS vozija svoju PRVU sezonu i kad su ga neki sprdali zbog Q di ga je massa sa 14 sezona i 250 GP u “nogama” “razvaljiva” da bi na kraju rookie LS završija sa tek 3 boda manje od veterana masse . jbga , izgleda da je teško ako ti je tata bogatun ili ako si sin michaela schumachera … možda da im je tata hulkenberg da bi im bilo lakše btw , sjeća li se itko kako su mnogi prilikom dolaska pereza u RB pisali kako je to greška jer je bolja solucija za RB bio hulkenberg ?



    5
    3

    2
  44. Lewis Hamilton 44
    NRteamLH44 Prikaži

    Kad se samo sjetim da je ovakav vozač kao Perez ostao bez mjesta u Formuli 1…

    Da je ijedan RB junior bar pola Maxa Verstappena danas ne bismo ni gledali Pereza..

    Strašno koliko okrutan sport.

    Takodje vjerujem da ima bar još 10 boljih vozača od ova 20 na gridu koji neće nikad dobiti ni šansu



    1
    0

    1

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.