Dnevna zagonetka
Dnevna zagonetka

Gaslyju prijeti kazna u vrlo ranoj fazi sezone

Marko Litvić

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Gaslyju prijeti kazna u vrlo ranoj fazi sezone

Marko Litvić

VN Bahreina je tekla relativno mirno do 46. kruga kada se Pierre Gasly, vozač AlphaTaurija, parkirao izvan staze u trećem zavoju. Bolid je par trenutaka kasnije planuo. Kao posljedica plamena, mnogo komponenti je oštećeno ili uništeno i momčad će morati brzo raditi na bolidu kako bi bio u potpunosti spreman za novu utrku koja je već ovoga tjedna u Saudijskoj Arabiji.

Jedna od stvari koju će morati zamijeniti je šasija, ali glavnu brigu im stvara činjenica što će već morati zamijeniti spremište energije, komponentu pogonske jedinice koju svaki vozač smije samo dva puta mijenjati prije nego što bude kažnjen za startni poredak. Činjenica što će morati to zamijeniti već nakon prvog vikenda od njih 23 je prilično zabrinjavajuća, jer to vrlo vjerojatno znači prvu kaznu u jako ranoj fazi natjecanja. Također je lako moguće kako je još neka komponenta pogonske jedinice oštećena i mora biti zamijenjena.

Gasly se prije odustajanja dobro držao u poretku, imao je zanimljive borbe s nekima poput Fernanda Alonsa i Kevina Magnussena. No onda nastupaju problemi.

“Doslovno nisam dobio nikakvo upozorenje, što je jako čudno. Još uvijek nisam siguran što se zapravo dogodilo, na izlasku iz prvoga zavoja cijeli bolid se ugasio i parkirao sam ga. A onda je praktički cijeli stražnji dio bolida pretvoren u roštilj.”

“Nakon testiranja smo bili uvjereni da nemamo nikakvih problema, što samo pokazuje koliko morate biti usredotočeni u ovome sportu i kako ne smijete biti previše samouvjereni oko bilo čega. Samo se nadam kako motor nije uništen, ostalo možemo srediti.”

“Svakako nije kraj kakvome smo se nadali, pogotovo nakon odličnoga starta i kako nam je dobro išlo tijekom cijele utrke, također i odličnih borbi s Fernandom i Kevinom. Imali smo osmu poziciju i šteta je što smo propustili takve bodove.”

Pierre Gasly

Tehnički direktor AlphaTaurija, Jody Egginton, je potvrdio kako momčad nije uopće znala niti dobila ikakva upozorenja da će se nešto takvo dogoditi.

“Dogodilo se u sekundi, potpuni gubitak električne snage. Vjerujemo kako ima veze s baterijom, još ne znamo točno i još uvijek istražujemo. Prvo moramo pronaći u čemu je problem, ali najizgledniji scenarij je to da ćemo morati promijeniti element pogonske jedinice.”

“U jednom trenutku bolid je radio normalno, u sljedećem se ugasio, potpuni kvar. Istoga trena smo izgubili svu snagu, bolid se zaustavio i onda zapalio. Izvor vatre su mogle biti stvari koje su bile prevruće jer nisu bile hlađene kako spada. Pregledali smo i ima jako puno površinske štete.”

“Još uvijek procjenjujemo, ali sigurno će biti novi stražnji ovjes, te puno novih žica i ne treba ni spominjati novu karoseriju. Provjerit ćemo stanje baterije i motora sa unutrašnjim izgaranjem, jer puno je sredstva za gašenje požara ušlo u bolid. U najgorem slučaju, novi element pogonske jedinice i nova šasija, ali trenutno je prerano za išta reći.”

“Bilo što blizu motora i mjenjača je moglo postati vruće, jer je tamo izbila vatra. I ponavljam, puno sredstva za gašenje požara je ušlo u bolid, tako da ćemo možda morati mijenjati sve. Šaljemo sve dijelove u tvornicu na temeljitu inspekciju, pa ćemo onda vidjeti.”

Jody Egginton

Zadnji donatori:
Vordas
zekohonda

Patreoni:
lukarak
Become a Patron!

Bok , F1puls autori su dosad napisali 10061 vijesti i tekstova. Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas
💳 kreditnom karticom, PayPalom ili Revolutom.
Više informacija »

Marko Litvić
Pulsmedia autor
92 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Više o temi: #AlphaTauri#Gasly

Komentiraj

5 komentara

  1. Meni samo nejasno čime su oni to gasili… koliko sam vidio nije bio prah, a mislim da je trebao biti… bar su nas tako učili. Nezz možda je neka “napredna” tekućina, ali…    4

    0