Russell se boji još većeg razmaka u utrci: Napravimo jedan korak naprijed i odmah dva unatrag

Izdvojeno

Marko Litvić

Prije 2 godina 2 min 1 komentara

Za vrijeme testiranja iz Mercedesa su se često čule tvrdnje da imaju puno problema i da trenutno nisu na razini na kojoj su bili prošle sezone. Njihovi rivali su to odbacivali kao još jedno Mercedesovo predsezonsko blefiranje. Sad, nakon prvih kvalifikacija, čini se kako ipak nije bilo toliko blefiranja kako se činilo.

Hamiltonov momčadski kolega, George Russell, svoju prvu pravu sezonu za momčad Mercedesa započet će startom s devete pozicije. Uz to, brine se kako bi stvari mogle postati još gore kad se crvena svjetla ugase na startu. Kao glavni problem naveo je poskakivanje bolida koje Mercedes nikako ne može riješiti.

“Momčadi čiji bolidi poskakuju ne mogu voziti tako blizu tla i ne mogu ostvariti željene performanse, zato ne očekujemo kako ćemo se moći približiti i konkurirati našim rivalima.”

“Volio bih kad bismo mogli, ali imam osjećaj kako to nije slučaj, te da će se razmak vjerojatno još više povećati.”

“Radimo apsolutno sve što možemo kako bismo riješili probleme. Malo smo napredovali, ali smo i dalje daleko od tamo gdje bismo trebali biti i ne znamo koliki je potencijal bolida.”

Kad je Russell prešao iz Williamsa u Mercedes, pričalo se o pobjedama, najboljim startnim pozicijama i naslovima prvaka. Jedino o čemu se sad priča je kako puno poskakuje dok ide po ravnici. Russell tvrdi kako je trenutno svaki korak unaprijed popraćen sa dva koraka unatrag.

“Naravno, deveta startna pozicija je daleko od onoga što želimo i dajemo sve od sebe kako bismo se vratili na vrh i mogli imati borbu s Red Bullovima i Ferrarijima.”

“Imam osjećaj da napravimo korak unaprijed i onda smo bačeni dva koraka unatrag. Napravimo dobar napredak i onda opet imamo još veće probleme nego prije. Teško je jer smo toliko usredotočeni na rješavanje sveobuhvatnih problema na bolidu, a teško je uočiti apsolutno sve detalje.”

“Takva je trenutna situacija, znamo kako želimo biti na vrhu i boriti se za pobjede i kako moramo učiniti sve kako bismo došli do cilja.”

George Russell

Odgovor

1 komentar

  1. Ferrari
    Raki2204 Prikaži

    Dosta ste i vi plesali quickstep… Sad nek vam par utrka bude: dva levo, dva desno, aj na ono isto mesto…
    …cca P7, P8



    3
    -2

    5

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.