Nurburgring u pregovorima za povratak u kalendar 2017.

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 8 godina 1 min 0 komentara

Nurburgring 2013.

Čelnici staze Nurburgring započeli su razgovore s Bernijem Ecclestoneom o povratku staze u kalendar Formule 1. Podsjetimo, od 2008. do 2014., Nurburgring i Hockenheim su se izmjenjivali za VN Njemačke, no kada je došao red na Nurburgring za ovu godinu, vodstvo je zakazalo (uz manjak novca) te utrka nije održana. Sada glavni ljudi staze pokušavaju dogovoriti VN Njemačke na Nurburgringu za 2017. godinu, jer će sljedeće godine biti na Hockenheimu.

“Nadamo se da će Formula 1 biti ponovno na Nurburgringu 2017. Trenutno smo u konkretnim razgovorima s Bernijem Ecclestoneom.”

“Imali smo dugu raspravu o Formuli 1 za ovu godinu. Bili smo vrlo predani u tome da održimo utrku i žao mi je što do toga nije došlo, ali nismo smjeli ulaziti u takav rizik. Umjesto Formule 1, imali smo WEC utrku. To je bio izvanredan uspjeh. Naravno da mi je žao zbog fanova, regije, ali i nas samih što utrka nije održana. Jednostavno, morate gledati i financijsku stranu. Gledajući unatrag, nismo susreli nikoga tko nam je rekao da smo učinili krivi potez, dapače.”

Posljednja utrka na Nurburgringu je održana prije dvije godine, a pobjedu je odnio Sebastian Vettel nakon borbe s Kimijem Raikkonenom.


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.