Verstappen: Nismo još pokazali naš maksimum

Izdvojeno

Luka Softić

Prije 2 godina 2 min 4 komentara

Red Bull je na posljednjem danu testiranja otkrio najavljivane nove nadogradnje i ako je suditi po rezultatima na kraju testiranja, ali i sveukupnom dojmu kojeg je austrijska momčad ostavila na stazi u protekla tri dana, RB18 izgleda kao ozbiljan pretendent za borbu na vrhu.

Pod vodstvom glavnog tehničkog direktora Adriana Neweya Red Bull je, čini se, riješio problem poskakivanja bolida na pravcu koji se javlja kao aerodinamička nuspojava ground effect podnice, budući da smo pred kraj sesije vidjeli vrlo nisko postavljeni ride height na bolidu Maxa Verstappena, ali s dobrim balansom i kompetitivnim brzinama.

Bez obzira što je nemoguće usporediti referentna vremena s ostalim momčadima budući da su podaci o količini goriva u bolidu, načinu rada motora i sličnih varijabilnosti koje suparničke momčadi implementiraju prilikom postavljanja vremena krugova nedostupni, aktualni svjetski prvak Max Verstappen zadovoljan je ishodom testiranja:

“Imao sam dobar osjećaj u bolidu, balans je jako dobar, što je vrlo bitno.”

“Uspjeli smo dovršiti naš program testiranja, što je uvijek pozitivna stvar. Novi dijelovi koje smo imali danas na bolidu su dobro funkcionirali, onako kako smo se i nadali.”

“Naučili smo puno stvari o bolidu ovih dana i uspjeli smo ga učiniti još bržim, a upravo to nam je i bio cilj.”

“Ići brže i brže je prirodna progresija tijekom dana, uostalom i zato što smo isprobavali različite gume imajući u vidu utrku sljedeći tjedan. Nitko još nije pokazao sve karte, a to uključuje i nas.”

“Mislim da ova sezona neće ovisiti toliko o rezultatima prve tri utrke, koliko o brzini razvoja bolida tijekom godine. Sve je novo, i trebamo još puno toga naučiti o bolidu. Moramo biti sve brži i brži tijekom sezone i moramo konstantno napredovati.”

Max Verstappen

Odgovor

4 komentara

  1. Charles Leclerc
    Leclerc1978 Prikaži

    Bome, čarobnjak Adrian Newey je prvi riješio problem poskakivanja, a to znači lake pobjede za red bull na početku sezone. Samo se nadam da će Ferrari i McLaren isto tako što prije riješiti problem poskakivanja.



    5
    5

    0
  2. Ayrton Senna
    Beethoven87 Donator Prikaži

    Cijenim njegove “no-bullshit” izjave.



    15
    15

    0
  3. Fernando Alonso 14
    GP2Engine novinar Prikaži

    Red Bull i Ferrari top 2 kao što sam i rekao. Mercedesu će trebati malo vremena da se skocka, i onda imamo 3 ekipe koje se mogu redovito na svakoj utrci boriti za pobjedu, 6 vozača.



    4
    0

    4

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.