Piastri dodan u McLarenove rezerve, Herta se pridružio njihovom razvojnom programu

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 2 godina 2 min 2 komentara

Alpine je objavio kako će njihov rezervni vozač Oscar Piastri stajati na usluzi i McLarenu, a zatim je američki Racer donio vijest da se Colton Herta priključio McLarenovom razvojnom programu.

McLaren dosad nije imao vlastite rezervne vozače, već je na raspolaganju imao Mercedesove vozače, Nycka de Vriesa i Stoffela Vandoornea, a daljnja rezerva bio im je Paul di Resta, danas najpoznatiji kao komentar britanskog Sky Sportsa. Daniel Ricciardo zaražen je covidom i posljednji test sam je odradio Lando Norris, stoga se britanska momčad odlučila pripremiti na eventualna nova izbivanja njihovih regularnih vozača.

“U namjeri da omogućimo sve trkaće prilike našim mladim talentima, dogovorili smo da McLaren može pozvati rezervnog vozača BWT Alpine F1 Teama Oscara Piastrija u slučaju da jedan od njihovih vozača ne može nastupati”, stoji u priopćenju.

“Oscar je i dalje u potpunosti ugovorno vezan za Alpine i mi ćemo zadržati pravo prvenstva na njegove usluge.”

Osim aktualnog F2 prvaka, McLarenu se pridružio IndyCar vozač Colton Herta. Amerikančevo ime najviše se spominjalo u F1 svijetu kada je Michael Andretti, njegov trenutni poslodavac, pokušavao kupiti Sauber, a on je bio glavni kandidat za jedno mjesto.

Herta bi trebao voziti u sklopu testnog programa s nekim od starijih bolida s kojima testiranje nije ograničeno, a nastupi na slobodnim treninzima, koje sve momčadi moraju omogućiti mladom vozaču na barem dva vikenda, ne bi trebali biti dio Hertinog programa.

McLaren ima svoju momčad u IndyCaru za koju voze Patricio O’Ward i Felix Rosenqvist, a s obzirom na to da je O’Ward već testirao za njihovu F1 momčad, zanimljivo je da su se odlučili angažirati vozača konkurentske momčadi koja ni ne koristi iste motore – McLarenu je dobavljač Chevrolet, a Andrettiju Honda.


Odgovor

2 komentara

  1. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Zanimljivo je da McLaren uzima Renault rezervu, da Andretti pričao o Renault motoru za sebe u F1, ako ga puste, da Andrettijev vozač postaje školarac McLarena…. Ja bi rekao da će i McLaren prijeći na Renault i da je to pomalo dogovoreno, samo još nisu rekli Totu….. Pa će se opet donekle uspostaviti nekakva ravnoteža motorista….



    1
    1

    0
  2. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    ružna livreja


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.