Renaultovi ljudi pomažu Lotusu u dizajniranju novog bolida

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 8 godina 1 min 3 komentara

Renault

Budućnost Lotusa i dalje nije 100% potvrđena, iako bi sada trebalo biti jasno da ćemo sljedeće godine gledati tvorničku momčad Renaulta. Vjerojatnosti povratka je pridonio i Bob Bell, koji se nakon 2010. vratio u Renault. Šef momčadi Lotusa, Federico Gastaldi, za Autosport je izjavio da je Renault već poslao svoje ljude u tvornicu u Enstoneu.

“Iz Renaulta su poslali ljude kod nas u Enstone kako bi pomogli u dizajniranju i radu na bolidu za sljedeću sezonu. Također se sređuju i administrativne obaveze.”

“Renault je jedan od najvećih proizvođača automobila, i zato će ovaj posao biti veoma zahtjevan. Zajedno radimo na tome, mnogo posla je pred nama, tako da razumijem ljude kad pitaju “Zašto nije sređeno sve?”. Moramo biti strpljivi i pozorno pratiti što se događa.”

Podsjetimo, Renault je kroz povijest često odlazio i dolazio u Formulu 1, pa iako nisu bili najkonstantnija ekipa, već su 35 godina iznimno bitan faktor u Formuli 1. Turbo motor je izum francuske firme, kao i izvrsni V10 atmosferac iz 90-ih.


Odgovor

3 komentara

  1. Fernando Alonso 14
    alonso5 Donator Prikaži

    Ajde super bas mi je drago da cemo vjerovatno gledati tvornicku momcad Renault.
    Ali sto ce bit sa RbR-om!? Oce li ostat na Renaultovim motorima ali ako ostanu onda nece imati neke priviligije koje su prije imali vjerovatno ce dobiti slabiju verziju motora a tko zna mozda ih ovaj novi motor koji je navodno koristiti u Brazilu uvjere u ostanak kod Renaulta iako je Mate rekao da nece koristit francuske motore!


    0
    0

    0
  2. Emerson Fittipaldi
    diesel Prikaži

    Red Bull iskopao rupu i sam u nju upao.
    Drago mi je što se Renault vraća, ipak su oni kultna momčad. Pa tko se ne sjeća plavo žutih bolida s Telefonica sponzorom. Ili tamo u 80-im žuto bijeli Renault i mladi Prost.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.