Dnevna zagonetka
Dnevna zagonetka

Imola ostaje u kalendaru do 2025.

Marko Litvić

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Imola ostaje u kalendaru do 2025.

Marko Litvić

Staza koja se već dugo nije koristila kao redovna stanica F1 vratila se 2020. kao pomoć za upotpunjavanje kalendara za vrijeme vrhunca pandemije Covida-19.

1980. je bila domaćin VN Italije, a u periodu od 1981. do 2006. VN San Marina. Nakon izvanrednog povratka u 2020. pokazala se kao hit među navijačima i vozačima, ponajviše zbog svog staromodnog izgleda, kakvoga rijetko danas viđamo zbog najezde modernih “omeđenih aerodroma”.

Prošle dvije sezone događaj je nosio naziv “VN Emilije Romagne”, a sada je potpisan novi ugovor koji osigurava utrkivanje na toj stazi do 2025. godine! Ugovor vrijedi oko 25 milijuna dolara po sezoni, iako je moguće da se cijena smanji na ispod 10 milijuna dolara u slučaju da organizatori moraju održati utrku zatvorenu za javnost.

Predsjednik Automobilskog kluba Italije, Angelo Sticchi Damiani, je rekao kako je zadovoljan što se nastavlja utrkivati na Imoli.

“Jako sam zadovoljan što smo se uspjeli dogovoriti s Liberty Medijom.”

“Bio je jako kompliciran ugovor za dogovoriti, jer smo ga pisali mi, kao javno tijelo, a Formula 1 je privatno tijelo. Ali, najvažnija stvar je što smo dogovorili ostanak Formule 1 na Imoli do 2025.”

Angelo Sticchi Damiani

U svome stilu javio se i direktor Formule 1 – Stefano Domenicali.

“Naravno da sam sretan što nastavljamo svoje odlično partnerstvo sa Imolom za VN Emilije Romagne do 2025.”

“Staza je bila dio povijesti našega sporta i napravili su odličan posao organizirajući dvije utrke za vrijeme pandemije. Ovo je odličan trenutak za naše navijače u Italiji jer će imati priliku biti domaćini dvije utrke u jednoj sezoni i za sve naše navijače diljem svijeta što će moći gledati ovu stazu u kalendaru još neko vrijeme.”

Stefano Domenicali

Naravno, financijsku pomoć dobili su od talijanske vlade i uprave regije Emilia Romagna, koja će biti domaćin.

“Sljedećih nekoliko godina imat ćemo dvije utrke Formule 1 u Italiji. Bio je to odličan timski trud.”

“Uspjeli smo napraviti odličnu skupinu i moram se zahvaliti vladi i premijeru, Mariu Draghiju, ministrima vanjskih poslova, financija i infrastrukture, te regiji Emilia Romagna.”

Angelo Sticchi Damiani

VN Emilije Romagne ove sezone je na rasporedu u travnju, točnije – 22.-24. travnja.

Zadnji donatori:
jenson
zekohonda

Patreoni:
lukarak
Become a Patron!

Bok , F1puls autori su dosad napisali 10063 vijesti i tekstova. Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas
💳 kreditnom karticom, PayPalom ili Revolutom.
Više informacija »

Marko Litvić
Pulsmedia autor
94 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Više o temi: #Imola

Komentiraj

4 komentara

  1. Što više utrka u tradicionalnim trkaćim zemljama, to bolje za Formulu 1.

    Makar cijena bila neprilagođenost modernih bolida nekim starim standardima iz vremena sitnijih bolida.



    8

    4