Perez: Želim da mi 2022. bude najuspješnija sezona karijere

Izdvojeno

Marko Litvić

Prije 2 godina 2 min 6 komentara

Može se reći kako se Sergio Perez dobro snašao u Red Bullu u prvoj sezoni s novom momčadi. Nakon svega 6 utrka imao je i prvu pobjedu na VN Azerbajdžana. Ali, njegov momčadski kolega, Max Verstappen, je ipak pobrao svu slavu osvojivši naslov svjetskog prvaka.

Meksikanac vjeruje kako ove sezone može odvoziti još bolje i potencijalno imati svoju najbolju sezonu dosad.

“Jako je posebno biti predstavnik Latinske Amerike, ove sezone želim ponuditi svoje najbolje izdanje i imati svoju najbolju sezonu u Formuli 1.”

Osvrnuo se na testiranja i opisao svoj osjećaj u bolidu, te kolike su razlike između prijašnje i sljedeće sezone.

“Bolidi su puno teži, to osjećamo pri kočenju, ali u zavojima osjećaj je više manje isti kao prošle godine, tako da vjerujem kako ćemo imati brze bolide, možda ne već na prvoj utrci, ali tijekom sezone i nove ere propisa hoćemo. Gume su važan dio novih pravila i to može biti naša najjača točka našega bolida.”

Checo je također spomenuo kako mu je u početku bilo teško, jer je potrebno brzo se priviknuti na potpuno drugačiji ritam kakav ima momčad koja se bori za naslov.

“Dolazak na razinu momčadi koja je u borbi za naslov je bio težak, nekad je bilo mentalno teško jer se nisam mogao prilagoditi kako spada, ali na sreću smo napredovali.”

Kao i ostatak svijeta Formule 1, Perez je uzbuđen i jedva čeka početak nove sezone i što će nova pravila donijeti.

“Bit će zanimljivo vidjeti što će ova nova pravila donijeti u Formulu 1. Nadam se kako će doprinijeti utrkivanju i borbi više momčadi za vrh.”

Ne smije se zaboraviti kako će Perezu ovo biti 11. sezona u Formuli 1 i kako iza sebe ima podosta iskustva i već je vidio nekoliko promjena u sportu, vozeći za Sauber, McLaren, Force Indiju/Racing Point i trenutno Red Bull u svojoj karijeri.

“Puno sam učio i sazrijevao tijekom svih ovih godina. Mislim kako je danas to iskustvo moja jaka točka, ali uvijek se prilagođavam i od novih momčadi i novih bolida učim nove radne filozofije i mislim kako to čini moj posao u Formuli 1 zanimljivim jer svaka godina je drugačija.”

Sergio Perez

Odgovor

6 komentara

  1. Ferrari
    Boris_CRO Prikaži

    Lik ima dobar osjećaj za utrkivanje, ali nema stalnu brzinu. Ako se Max može boriti protiv prvog čovjeka Mercedesa prošle godine onda je bilo za očekivati da će Perez moći pojesti Botinja za večeru i tako pomoći osvajanju konstruktorskog naslova. To je cilj za ovu godinu ako RB bude na toj razini. Nema alibija više. Ali ima novi problem – ako će opet biti fight sa merđom sada je u igri George. Dakle mnogo jači vozač, ali s manom neiskustva u velikoj ekipi i igri politike.



    7
    7

    0
    • Sebastian Vettel
      Pastor Prikaži

      I Perez je lani imao to neiskustvo u velikoj ekipi, kao i prvu godinu u novoj ekipi gdje se morao prilagoditi. A imao je i ono zabijanje Bottasa u njega…



      3
      3

      0
    • Max Verstappen 1
      vlado Pretplatnik Prikaži

      Ozbiljno?
      Bottas i Max u istim ekipama cirka pet godina. I sada Perez u prvoj sezoni treba da uzima najmanje jednoga. Nitko objektivan nije očekivao da će Perez “pojesti” Finca u petoj sezoni sa Mercedesom.
      A Perez je poznat kao stabilan vozac zadnjih godina.



      6
      5

      1
  2. Renault
    zd1400rt Prikaži

    Ja isto vjerujem da bi mogao biti bolji. Sada već poznaje momčad, okruženje. Vjerojatno je svjestan svog položaja u odnosu na Maxa i RB će to cijeniti. Za razliku od Bottasa u Mercu ne priča da će iduće godine osvojiti naslov, već realno sagledava situaciju i postavlja si realan cilj.



    4
    3

    1
  3. Carlos Sainz 55
    2CV6 Prikaži

    Sad ce se vidjeti pravi odnos snaga izmedju Pereza i Maxa jer obadvojica sjedaju u novi bolid, bolid koji nije razvijen po ukusu Maxa kao što je to bio slucaj prošle godine …i prošlih godina.
    Ne sumnjam da ce Max opet dominirati.



    4
    2

    2
  4. Kimi Raikkonen
    Mentor_Kimi Prikaži

    U dosta kvalifikacija je bio preloš.



    1
    1

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.