Steiner: Haas može pretrpjeti gubitak Uralkalija

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 2 godina 2 min 2 komentara

Šef Haasa Günther Steiner tvrdi kako eventualni raskid suradnje s naslovnim sponzorom Uralkalijem ne bi utjecao na njihov nastup u ovogodišnjoj sezoni i da postoje drugi načini financiranja kojima bi se momčad priklonila u tom slučaju.

Što se tiče svijeta Formule 1, napad Rusije na Ukrajinu najviše je utjecao na Haas – u jeku tog događaja, američka momčad odlučila je ukloniti obilježja ruskog proizvođača gnojiva sa svojih bolida na zadnjem danu testa u Barceloni, uključujući i boje ruske zastave koje su imali od prošle sezone u sklopu tog sponzorskog ugovora.

O budućnosti ove američko-ruske suradnje raspravljat će se ovog tjedna, a zbog svega toga nije ni sigurno hoće li Nikita Mazepin, sin vlasnika Uralkalija Dmitrija Mazepina, zadržati svoje mjesto u Haasu.

“Financijski smo dobro. To nema utjecaja na momčad, na to kako funkcioniramo ni na to kako smo isplanirali sezonu”, rekao je Steiner o potencijalnom gubitku naslovnog sponzora.

“Postoji više načina za doći do sredstava kako ne bi bilo problema s ovime.”

“Nismo planirali ovo. Jasno je da pratimo situaciju, ne sjedimo i ne čekamo da se nešto dogodi, ali kada se nešto dogodi, morate vidjeti kako se to razvija.”

“Ovo ne utječe na tim na stazi. Razgovarao sam s njima jučer i rekao im da se nemaju oko čega brinuti, ovo je samo prepreka na putu koju ni mi ni nitko nije očekivao.”

Dodao je kako smatra da je uklanjanje Uralkalija i ruskih obilježja bila ispravna odluka u ovom trenutku kako bi se poslala poruka te da vlasnik momčadi Gene Haas stoji iza te odluke.


Odgovor

2 komentara

  1. Williams
    Montoya Prikaži

    Stvarno nimaju sriće.
    Prošlu sezonu žrtvovali za ovu i sad im se ovo desi



    3
    3

    0
  2. Ferrari
    Boris_CRO Prikaži

    Ako su već Američka firma neka ih financira neka od 1000000 kompanija od tamo. Mogu uzeti i amerikanca za vozača.



    2
    2

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.